10 αντισηπτικά χεριών που δεν θα ταλαιπωρήσουν τα χέρια σου τόσο πολύ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
10 αντισηπτικά χεριών που δεν θα ταλαιπωρήσουν τα χέρια σου τόσο πολύ

Για να περιορίσεις όσο γίνεται την ταλαιπωρία των χεριών σου

Αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον μας μονοπωλεί η εξάπλωση του κορονοϊού και η προστασία μας από αυτόν. Το πολύ καλό πλύσιμο χεριών και η απολύμανση τους είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ για να προστατευτούμε αλλά, μαζί με τα μικρόβια στα χέρια μας «σκοτώνουμε» και το ph της επιδερμίδας μας.

Για αυτό το λόγο, χθες σου μιλήσαμε για τις κρέμες χεριών που θα σώσουν τα χέρια σου από τα αντισηπτικά. Σήμερα λοιπόν, θα μιλήσουμε για τα ίδια τα αντισηπτικά γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Τα αντισηπτικά χεριών μπορούν να σκοτώσουν τα μικρόβια χωρίς σαπούνι και νερό γι’ αυτό τα χρησιμοποιούμε σχεδόν συνέχεια μέσα στην ημέρα. Όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχουν τόσο το καλύτερο για εμάς αλλά… τόσο το χειρότερο για τα χέρια μας.

Το αλκοόλ και άλλα συστατικά που περιέχουν τα αντισηπτικά αφυδατώνουν την επιδερμίδα και αυτό είναι που θέλουμε να περιορίσουμε. Ψάξαμε λοιπόν να βρούμε αντισηπτικά που, ναι μεν περιέχουν όλα τα συστατικά που χρειάζονται για να είναι αποτελεσματικά, αλλά που περιέχουν και άλλα, πιο ενυδατικά.

Φυσικά δεν μείναμε στις ετικέτες και τη θεωρία… Τα δοκιμάσαμε όλα πολλές, πολλές φορές για να καταλάβουμε αν όντως φέρονται καλύτερα στην επιδερμίδα μας και όσα θα δεις στην παρακάτω gallery είναι εκείνα που δεν έκαναν τα χέρια μας να καίνε και να ξεφλουδίζουν.

Κάνε ένα scroll παρακάτω για να δεις τα δέκα αντισηπτικά που απολύμαναν τα χέρια μας χωρίς να τα αφυδατώσουν τελείως και βάλε ένα από αυτά στην τσάντα σου, δίπλα από την κρέμα χεριών σου. Και να θυμάσαι… Ο πανικός ποτέ δεν βοήθησε σε τίποτα.

Διάβασε ακόμα: 10 +1 κρέμες που θα σώσουν τα χέρια σου από το αντισηπτικό