Αν τα χέρια σου υποφέρουν όποτε τα πλένεις τότε ίσως έχεις έκζεμα. Διάβασε τι πρέπει να κάνεις…

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Αν τα χέρια σου υποφέρουν όποτε τα πλένεις τότε ίσως έχεις έκζεμα. Διάβασε τι πρέπει να κάνεις…

Μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο καλύτερη

Για να προστατευτούμε από τον Κορονοϊό πρέπει να κάνουμε τα εξής, απλά πράγματα: Να μένουμε σπίτι, να βάζουμε αντισηπτικό στα χέρια μας και να τα πλένουμε πολύ σχολαστικά και πολύ συχνά. Είναι πράγματι πολύ απλά και η καθαριότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν ή… σχεδόν κανέναν. Συνεχώς μας στέλνετε μηνύματα για τα χέρια σας που καίνε, σκάνε και πονούν με τόσο πλύσιμο και αντισηπτικό και έτσι αποφασίσαμε να τηλεφωνήσουμε στους ειδικούς για να μας πουν τι συμβαίνει. Έκζεμα είναι η απάντηση και πριν πανικοβληθείς για το νέο κακό που σε βρήκε, μάθε πως δεν είναι κάτι σοβαρό.

matthew tkocz q697 Akhwkc unsplash

Αντιθέτως, είναι κάτι πολύ κοινό, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Το έκζεμα είναι η αυξημένη ξηρότητα στην επιδερμίδα, το ξεφλούδισμα, το αίσθημα του κνησμού και η κοκκινίλες που συχνά, συνοδεύονται από λευκά σημάδια (είναι το αφυδατωμένο δέρμα). Αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα, τότε έχεις αντιμετωπίσει το πρόβλημα ξανά αλλά το βλέπεις να εντείνεται τώρα με το πολύ πλύσιμο των χεριών. Αν δεν το είχες ποτέ και το απέκτησες, ο λόγος είναι ο ίδιος.

Βλέπεις, το δέρμα μας έχει κάποια φυσικά έλαια τα οποία προστατεύουν τον δερματικό φραγμό και συγκρατούν την υγρασία και τα ευεργετικά συστατικά στην επιδερμίδα. Το συνεχόμενο πλύσιμο των χεριών, με το παρατεταμένο σαπούνισμα και τα αλκοολούχα αντισηπτικά στο τέλος είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και πρέπει να τα συνεχίσεις όμως… διαταράσσουν τον δερματικό φραγμό και δημιουργούν έκζεμα.

curology TITp0O0Ue70 unsplash

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον κνησμό, τις κοκκινίλες, την αίσθηση καψίματος, την τραχεία όψη και υφή και τα λευκά σημάδια. Όχι, δεν πρέπει απλά να κάνεις υπομονή ούτε φυσικά να σταματήσεις το πλύσιμο των χεριών σου και τα αντισηπτικά. Πρέπει απλά να φροντίσεις λίγο τα χέρια σου. Ναι, με κρέμες χεριών θα το κάνεις αλλά όχι με οποιεσδήποτε κρέμες…

Τα δικά σου χέρια, αν έχεις έκζεμα ή αν το απέκτησες, χρειάζονται SOS περιποίηση και παρακάτω έχουμε τις κρέμες που θα σε ανακουφίσουν και θα κάνουν το πλύσιμο των χεριών πιο υποφερτό. Ρίξε λοιπόν μία ματιά στην παρακάτω gallery για τις κρέμες που μπορείς να πάρεις από το φαρμακείο ή online! Μένουμε σπίτι, πλένουμε τα χέρια μας και όλο αυτό θα περάσει…

Διάβασε ακόμα: Πάτα pause και δες δέκα πανέμορφα #GradientNails