Να, γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό και μέσα στο σπίτι

Μαρία Ροδίτη
Να, γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό και μέσα στο σπίτι

Στο έχουμε πει και θα το λέμε μέχρι να το καταλάβεις!

Η καραντίνα συνεχίζεται, μένουμε σπίτι και προσπαθούμε όλοι και όλες να «πολεμήσουμε» τον αόρατο εχθρό, που λέγεται Covid-19 ιός. Είναι χρέος μας προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να μείνουμε στο σπίτι και πρέπει να έχουμε πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Θα τα καταφέρουμε, queenettes!

Αν είσαι από τις τυχερές, όπως εγώ, που δουλεύεις στο σπίτι, ξέρουμε σίγουρα ότι είσαι πιο χαλαρή, φοράς πιο άνετα ρούχα ή πιτζάμες και το έχεις ρίξει στα beauty treatments. Άλλωστε, πρέπει κάτι να κάνουμε για να περάσει κάπως πιο ευχάριστα αυτός ο εγκλεισμός. DIY μάσκες, μανικιούρ και πεντικιούρ έχουν ήδη γίνει και σε χειροκροτάμε που περιποιείσαι τον εαυτό σου. Υπάρχει, όμως, κάτι που μάλλον το ξεχνάς κάθε μέρα και πιο πολύ: το αντηλιακό σου.

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι ότι δε χρειάζεσαι αντηλιακή προστασία όταν βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι. Λάθος! Πρέπει οπωσδήποτε να φοράς αντηλιακό και τώρα που βρίσκεσαι σε καραντίνα και μένεις στο σπίτι. Και σου εξηγούμε αμέσως γιατί…

work

Τα παράθυρα και το τζάμι έχει την ικανότητα να εμποδίζει την εισβολή των UVB ακτίνων του ήλιου, αλλά όχι των UVA. Οι ακτίνες UVA διαπερνούν το παράθυρο και εισχωρούν βαθιά στο δέρμα οδηγώντας σταδιακά στην εμφάνιση μαύρων στιγμάτων και ρυτίδων στην επιδερμίδα. Εκτός αυτών, οι UVA ακτίνες είναι υπεύθυνες μερικές φορές για τον καρκίνο του δέρματος. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να φοράμε όλες στο σπίτι αντηλιακό, ειδικά αν εργαζόμαστε κοντά σε κάποιο παράθυρο ή σε δωμάτιο με δυνατό φως.

Ιδανικά, μπορείς να φοράς μια αντηλιακή κρέμα με SPF 30 ή ενυδατική κρέμα με SPF. Το πόσες φορές τη μέρα θα ανανεώσεις το αντηλιακό σου εξαρτάται από το πόσο κοντά σε φως στέκεσαι. Εσύ θα το καθορίσεις. Καλό είναι, βέβαια, κάθε δύο ώρες να το ανανεώνεις.

foundation

Όσο για το make up; Αν το foundation έχει SPF 30 ή υψηλότερη προστασία και φοράς αρκετή ποσότητα, τότε είναι αρκετό. Αν όχι, προτίμησε το αντηλιακό σου!

Διάβασε ακόμα: Αν δεν ξέρεις ποιο συστατικό να δοκιμάσεις για την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, επίλεξε την…Αν δεν ξέρεις ποιο συστατικό να δοκιμάσεις για την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, επίλεξε την…