Gua Sha: Όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό το πρωτοποριακό μασάζ προσώπου

Μαρία Ροδίτη
Gua Sha: Όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό το πρωτοποριακό μασάζ προσώπου

Μάθε τα πάντα για τη νέα εμμονή στο χώρο της ομορφιάς!

Και μόνο στο άκουσμα της φράσης «μασάζ προσώπου» όλες αισθανόμαστε αμέσως μια χαλάρωση και μια ηρεμία. Τι πιο όμορφο, άλλωστε, από το να μας περιποιούνται ή και να περιποιούμαστε εμείς οι ίδιες τους εαυτούς μας;! Μια νέα τάση έρχεται, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα και πηγαίνει σε άλλο level το μασάζ προσώπου που όλες ξέραμε: το Gua Sha.

Το Gua Sha είναι ένα μασάζ προσώπου, το οποίο- εκτός από το να σε κάνει να αποβάλεις όλη την ένταση και να νιώσεις χαλάρωση- σου χαρίζει και καθαρότερο δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και υπόσχεται μια πιο νεανική εμφάνιση. Ποια από εμάς θα έλεγε «όχι» σε μια τεχνική, που μπορούμε να την κάνουμε στο σπίτι μόνες μας και μας χαρίζει τόσο άμεσα και ορατά αποτελέσματα με έναν τόσο φυσικό τρόπο; Καμία, φυσικά!

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά αυτό το νέο beauty trend…

Τι ακριβώς είναι αυτό το μασάζ προσώπου

Πρόκειται για ένα μασάζ στο πρόσωπο με επίπεδο νεφρίτη ή ροζ χαλαζία με ανοδικές κινήσεις για να χαλαρώσει τους τραβηγμένους από την ένταση μύες και να βοηθήσει στην ανάπλαση ιστών. Το Gua Sha μασάζ μπορεί να στο κάνει κάποιος επαγγελματίας, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις και μόνη σου στο σπίτι. Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι η σημασία της λέξης… Στην κινεζική γλώσσα «gua» σημαίνει «αποξέω» και η λέξη «sha» δηλώνει τη στάση του αίματος που σχετίζεται με πόνο, ασθένεια ή φλεγμονή. Επίσης, σημαίνει και εξανθήματα ή μικρές αιμορραγικές κηλίδες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, που προκαλούνται προσωρινά κατά τη διαδικασία του Gua Sha.

style coop

Photo: @stylecoo_nyc

Η αρχαία ιστορία του Gua Sha

Το συγκεκριμένο μασάζ χρονολογείται από την παλαιολιθική εποχή, όταν τα αρχέγονα πέτρινα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά από κυνηγούς-συλλέκτες. Υπάρχουν, ωστόσο, ενδείξεις ότι τα πέτρινα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν για να τρίβουν μέρη του σώματος με σκοπό την ανακούφιση οποιουδήποτε πόνου.

Το Gua Sha άρχισε να παίρνει τη σημερινή του μορφή μέσα από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, όταν Κινέζοι ιατροί ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο για να θεραπεύσουν θέματα που σχετίζονταν με χρόνιους πόνους, που προκαλούνταν από φελγμονή. Έτσι, άρχισαν να τρίβουν την επιφάνεια του δέρματος, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η φλεγμονή και θα επιταχυνθεί η επούλωσή της.

Γιατί κάνουμε Gua Sha στο πρόσωπο

Το Gua Sha είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη λεμφική αποστράγγιση στο πρόσωπό μας, επειδή δε μετακινούμε τους μυς του προσώπου τόσο πολύ όσο τους μυς του σώματος. Οι κινήσεις, λοιπόν, του Gua Sha βοηθούν την κίνηση της λέμφου και οδηγούν σε μια πιο φρέσκια και καθαρή εμφάνιση. Κι σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν αυτή η διαδικασία αφήνει μελανιές, σου λέμε ότι μπορεί να συμβεί να δεις στον καθρέφτη σου μερικά σημάδια. Ναι! Όλο αυτό, όμως, οφείλεται στην έντονη πίεση και απόξεση του δέρματος με το ειδικό εργαλείο. Άσε που οι μελανιές είναι ένα καλό σημάδι ότι το Gua Sha «δουλεύει» πάνω σου.

massage

Photo: @anetteherbalista

Η σωστή τεχνική

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να δοκιμάσεις μόνη σου το Gua Sha μασάζ είναι να αποκτήσεις το κατάλληλο εργαλείο και να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες που θα βρεις πάνω σε αυτό. Στην παρακάτω gallery, σου προτείνουμε μερικά πολύ αποτελεσματικά Gua Sha tools και στο βίντεο θα δεις αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις ανοδικές κινήσεις στο πρόσωπο και με φορά προς τα έξω, αλλά και να πιέζεις ελαφρά το δέρμα, αφού πρώτα έχεις απλώσει ένα face oil.



Cover photo: @natsavi

Διάβασε ακόμα: Πώς θα καθαρίσεις τα εργαλεία hairstyling;