Πριν βάλεις καστορέλαιο στα φρύδια ή τις βλεφαρίδες σου διάβασε εδώ…

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Πριν βάλεις καστορέλαιο στα φρύδια ή τις βλεφαρίδες σου διάβασε εδώ…

Δεν είναι όλα όπως τα φαντάζεσαι!

Με μία απλή αναζήτηση για το καστορέλαιο στο διαδίκτυο θα βρεις δεκάδες άρθρα τα οποία το συστήνουν για πιο πυκνά φρύδια και πιο μακριές βλεφαρίδες. Δεκάδες γυναίκες το φορούν και πράγματι, παρατηρούν διαφορά. Έχει γίνει σχεδόν το «μαγικό φίλτρο» για κάθε πρόβλημα με τις τρίχες μας! Σου πέφτουν τα μαλλιά; Βάλε καστορέλαιο. Θέλεις πιο μακριές βλεφαρίδες; Βάλε καστορέλαιο. Θες πιο πυκνά φρύδια; Καστορέλαιο!

Το καστορέλαιο ωστόσο δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δεν είναι το έλαιο που βοηθά στο να βγουν νέες τρίχες. Αν ήταν τόσο απλό, δεν θα υπήρχε ούτε μία… καράφλα εκεί έξω! Το καστορέλαιο κάνει πολύ καλό στην τρίχα αλλά δεν γεννά νέες τρίχες, απλά παρατείνει τη ζωή εκείνων που έχουμε. Θα σου εξηγήσουμε.

mascara applicator 3762664

Η τρίχα, είτε των μαλλιών, των φρυδιών ή και των βλεφαρίδων έχει ένα συγκεκριμένο διάστημα ζωής. Φυτρώνει, αναπτύσσεται και πέφτει προκειμένου να βγουν νέες πιο υγιείς τρίχες. Το καστορέλαιο λοιπόν παρατείνει αυτό το διάστημα ζωής και έτσι δεν πέφτουν τόσες τρίχες ταυτόχρονα και μας κάνει να νομίζουμε πως έχουμε πιο πυκνά μαλλιά, βλεφαρίδες ή φρύδια.

20151029125025 macrovita kastorelaio 100ml 500x500

Οι τρίχες στο τέλος θα πέσουν γιατί έτσι είναι το φυσιολογικό αλλά δεν θα βγουν καινούργιες που δεν είχαμε πιο πριν το καστορέλαιο. Μπορείς λοιπόν να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς όσο θέλεις, κάνει πάρα πολύ καλό στην τρίχα, όμως να ξέρεις πως, όταν το σταματήσεις, το εφέ πυκνότητας θα εξαφανιστεί μαζί με τις τρίχες που φυσιολογικά θα έχανες.

Μόνιμες λύσεις για κάθε σημείο με τριχοφυΐα υπάρχουν αλλά είναι διαδικασίες που πρέπει να συζητήσεις με τους ειδικούς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι μύθους που διαβάζεις που υπόσχονται παράλογα πράγματα, ακόμα και αν αναφέρονται σε κάτι απλό όπως οι βλεφαρίδες σου.

Διάβασε ακόμα: Your insta–questions: Ξηροδερμία στα χέρια