Κωδικός ραγάδες: Τips για να τις αντιμετωπίσεις και όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Κωδικός ραγάδες: Τips για να τις αντιμετωπίσεις και όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς

Είναι επίμονες αλλά μπορείς να τις αντιμετωπίσεις

Οι ραγάδες είναι ένα πρόβλημα που έχουμε αντιμετωπίσει οι περισσότερες και κυρίως οι μανούλες. Είναι αυτές οι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στην επιδερμίδα, σε διάφορα σημεία του σώματός μας, αρχικά κατά την εφηβεία, αν ψηλώσουμε απότομα, αν πάρουμε βάρος ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τι ακριβώς όμως συμβαίνει στο δέρμα και αποκτάμε ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κολλαγόνο της επιδερμίδας μας. Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη στην επιδερμίδα μας που την κάνει ελαστική, γεμάτη και λεία. Αν ωστόσο πάρουμε απότομα βάρος, αν ψηλώσουμε απότομα ή αν το δέρμα τεντωθεί εξαιτίας μίας εγκυμοσύνης, το κολλαγόνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί και δημιουργούνται κενά στον ιστό της επιδερμίδας που τεντώνει.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, οι ραγάδες δεν είναι κάτι το επιφανειακό αλλά πολύ πιο βαθιές και γι᾽αυτό είναι τόσο επίμονες όταν εμφανιστούν. Περνούν όμως από 2 φάσεις: Την κόκκινη και τη λευκή Όταν οι ραγάδες πρωτοεμφανίζονται είναι κόκκινες. Είναι οι «φρέσκιες» ραγάδες και τότε είναι η τέλεια στιγμή για να τις αντιμετωπίσεις. Η δεύτερη, λευκή φάση, έρχεται όταν πλέον το δέρμα έχει επουλωθεί στα συγκεκριμένα σημεία και οι ραγάδες γίνονται λίγο πιο δύσκολες.

Και στις δύο φάσεις υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις όπως λέιζερ και θεραπείες τις οποίες θα σου προτείνει ο δερματολόγος σου. Μπορείς όμως να τις αντιμετωπίσεις και στο σπίτι, χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Όχι, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο άμεσα ούτε και δραματικά όμως δεν είναι και τόσο άσχημες οι ραγάδες. Σε κάθε περίπτωση, επειδή ξέρουμε ότι σε απασχολούν, παρακάτω έχουμε όλα τα tips και τα προϊόντα που χρειάζεσαι για να τις αντιμετωπίσεις.

Διάβασε ακόμα: Έτσι πρέπει να λούζεσαι αν έχεις λεπτά, λιπαρά και άτονα μαλλιά