Ξέρεις πώς να διαλέξεις το σωστό ξηρό σαμπουάν για εσένα; Σου λέμε εδώ και προτείνουμε τα καλύτερα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ξέρεις πώς να διαλέξεις το σωστό ξηρό σαμπουάν για εσένα; Σου λέμε εδώ και προτείνουμε τα καλύτερα

Δεν θα πάρεις το πρώτο που θα βρεις... 

Το ξηρό σαμπουάν δεν είναι από τις μεγάλες μας αγάπες εδώ στο beauty department (είμαστε υπέρμαχοι του λουσίματος) αλλά δεν το μισούμε εννοείται. Είναι ένα προϊόν που μας έχει σώσει πολλές φορές και που χαρίζει συστηματικά όγκο και υφή στα λεπτά και άτονα μαλλιά. Ωστόσο, με τη χρήση του προκύπτουν προβλήματα. Αφενός δεν λούζεσαι τόσο συχνά όσο θα θέλαμε αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα για το οποίο έχουμε μιλήσει (και γκρινιάξει) πολλές φορές. Το άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι μάλλον δεν διαλέγεις το σωστό για τα μαλλιά σου και δεν φταις ακριβώς εσύ.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι επιλογές σου στα ξηρά σαμπουάν ήταν περιορισμένες και αφορούσαν το άρωμα του σπρέι και όχι τις ιδιότητές του. Η φόρμουλα ήταν σχεδόν ίδια για όλα, μία λευκή, παχιά πούδρα που απορροφούσε τη λιπαρότητα. Καθώς όμως η κοσμετολογία εξελίσσεται και οι ανάγκες σου αυξάνονται, στην αγορά υπάρχουν δεκάδες ξηρά σαμπουάν που κάνουν διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι απλά αυτές οι παχιές πούδρες αλλά οι φόρμουλές τους έχουν γεμίσει συστατικά που βοηθούν τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού σου.

Πως λοιπόν θα επιλέξεις αυτό που κάνει για τα δικά σου μαλλιά; Όπως θα επέλεγες και το κανονικό σαμπουάν σου και κοιτάζοντας -πλέον- τις ετικέτες. Αν έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά θέλεις ένα detox dry shampoo που θα ρυθμίσει τη λιπαρότητα. Αν έχεις ξηρά, πρέπει να πάρεις ένα που να περιέχει ενυδατικά συστατικά. Αν έχεις καστανά δεν μπορείς να πάρεις ένα ολόλευκο γιατί θα φαίνεται κοκ. Οι ανάγκες σου όμως μπορεί να μην αφορούν τόσο την καθαριότητα των μαλλιών σου όσο θέματα υφής ή όγκου... Υπάρχουν επιλογές και για εσένα!

Γενικά να ξέρεις πως πλέον υπάρχει ένα ξηρό σαμπουάν για κάθε ανάγκη και όχι απλά ένα ξηρό σαμπουάν. Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να κάνεις την επιλογή σου, διαλέξαμε δέκα που ανταποκρίνονται σε δέκα διαφορετικές ανάγκες και ανάμεσά τους είναι σίγουρα και μία η και παραπάνω από τις δικές σου. Κάνε ένα scroll στην παρακάτω gallery, δες, διάβασε και κάνε την επιλογή σου σωστά αυτή τη φορά.

Διάβασε ακόμα: Oh no! Αυτά τα 5 συστατικά δεν πρέπει να τα βάλεις ΠΟΤΕ σε DIY συνταγή σου