Οι αφέλειες δεν είναι καθόλου κακή ιδέα για το καλοκαίρι...

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Οι αφέλειες δεν είναι καθόλου κακή ιδέα για το καλοκαίρι...

Όχι όλες όμως! Θα σου εξηγήσουμε 

Οι αφέλειες είναι μία “πονεμένη” υπόθεση για πολλές από εμάς. Πονεμένη γιατί μπορεί να τις έκανες και να μην τις ευχαριστήθηκες και πονεμένη γιατί όλο λες να τις τολμήσεις αλλά δεν το κάνεις. Γιατί λοιπόν σου λέμε για τις αφέλειες την πιο ακατάλληλη στιγμή ή μάλλον... εποχή του χρόνου (το καλοκαίρι); Γιατί δεν είναι καθόλου κακή ιδέα και θα σου το αποδείξουμε. Φυσικά όμως δεν μιλάμε για τις κοντές, γεωμετρικές αφέλειες...

Οι αφέλειες για τις οποίες θέλουμε να σου μιλήσουμε σήμερα και τις οποίες θέλουμε να σκεφτείς είναι οι μακριές, ατημέλητες αφέλειες ή αλλιώς curtain bangs. Ναι, έχουμε ξαναμιλήσει για αυτές και ίσως τις θυμάσαι αλλά ήταν χειμώνας. Τον χειμώνα έχουμε διάθεση και χρόνο να ασχοληθούμε με το καθημερινό hairstyling και είναι λογικό να μιλάμε για κουρέματα που απαιτούν κάποιο φορμάρισμα έστω. Οι μακριές αφέλειες όμως δεν απαιτούν καθημερινή περιποίηση και γι᾽αυτό τις επαναφέρουμε στο “τραπέζι” τώρα το καλοκαίρι.

Βλέπεις, οι μακριές αφέλειες έχουν πολλά αβαντάζ και σου δίνουν πολλές επιλογές. Μπορείς να τις φτιάξεις με τη βούρτσα ή με κάποιο από τα εργαλεία σου (πρέσα, ψαλίδι) μπορείς όμως και να τις αφήσεις απολύτως ήσυχες. Αν στεγνώσουν φυσικά, το μήκος τους θα τους επιτρέψει να σταθούν καλύτερα χωρίς να γίνονται πολύ ατίθασες όπως οι πιο κοντές. Ακόμα όμως και αν έχεις μία πολύ bad hair day, μπορείς απλά να τις πιάσεις ψηλά και να τελειώνεις.

Όσο για τις αλογοουρές, τους κότσους, τις κοτσίδες και γενικά τα up do σου... γίνονται αυτόματα πιο στιλάτα (και sexy) όταν έχεις αφέλειες. Ο απλός κότσος που θα πιάσεις στα γρήγορα, φαίνεται πολύ πιο περιποιημένος όταν έχεις μακριές τούφες γύρω από το πρόσωπό σου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις περιποιηθείς ελάχιστα και είσαι έτοιμη!

Τέλος, οι μακριές αφέλειες aka curtain bangs, είναι ένα κούρεμα που πάει πραγματικά σε όλες... ΣΕ ΟΛΕΣ και έχουμε τις αποδείξεις. Αν δεν σε έχουμε πείσει μέχρι τώρα με τα επιχειρήματά μας, οι παρακάτω δέκα φωτογραφίες με τέλεια curtain bangs σε κάθε μήκος μαλλιών, σε κάθε υφή και σχήμα προσώπου, ίσως το καταφέρουν. Για δες...

Διάβασε ακόμα: #SunkissedHair είναι η νέα τάση στο χρώμα των μαλλιών που θα λατρέψεις