Σφουγγαράκι VS Πινέλο: Ο Δημήτρης Στράτος εξηγεί τις διαφορές

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Σφουγγαράκι VS Πινέλο: Ο Δημήτρης Στράτος εξηγεί τις διαφορές

Για να ξέρεις ποιο να επιλέξεις σε περίπτωση που είσαι αρχάρια του μακιγιάζ

Η εφαρμογή του μεικάπ είναι χωρισμένη σε 2 στρατόπεδα. Υπάρχουν τα κορίτσια που χρησιμοποιούν φανατικά σφουγγαράκι και τα κορίτσια που δεν αποχωρίζονται το πινέλο. Οι makeup artists από την άλλη χρησιμοποιούν και τα δύο… Δεν έχουν άραγε αγαπημένο; Φυσικά και έχουν αλλά επιλέγουν το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουν κάθε φορά ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουν να έχουν και αυτό ακριβώς μας εξήγησε ο Δημήτρης Στράτος, celebrity makeup artist.

Συναντήσαμε τον Δημήτρη backstage σε μία φωτογράφιση και με αφορμή τα νέα σφουγγαράκια 24/7 Blender by Dimitris Stratos που λάνσαρε μόλις χθες, του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τη διαφορά του σφουγγαριού με το πινέλο για μεικάπ; Σε τι διαφέρουν; Ποιο προτιμά ο ίδιος το πινέλο για foundation από την σειρά πινέλων του ή το νέο σφουγγαράκι; Η απάντησή του δεν μας ξάφνιασε…

IMG 4228

«Η διαφορά ανάμεσα στο σφουγγαράκι και το πινέλο είναι το τελείωμα» μας είπε και συνέχισε: «Το σφουγγαράκι χαρίζει ένα πιο διάφανο, sheer τελείωμα στο μεικάπ. Είναι πιο χαλαρό και βοηθά στο γρήγορο blending αλλά και στη γρήγορη εφαρμογή»

sfoyggaraki meikap dimitris

«Το πινέλο από την άλλη σε βοηθά να χτίσεις μεγαλύτερη κάλυψη. Είναι ιδανικό για λεπτομέρειες στο μακιγιάζ και χαρίζει ένα πιο airbrushed αποτέλεσμα. Για το καλοκαίρι προτιμώ σαφέστατα το σφουγγαράκι. Το τελείωμά του είναι πιο ανάλαφρο, ιδιαίτερα όταν το χρησιμοποιείς βρεγμένο και μπορείς με αυτό να εφαρμόσεις τόσο το foundation όσο και το κονσίλερ αλλά και το ρουζ και το highlighter».

pinelo meikap dimitris

Αν λοιπόν θέλεις ένα πιο polished τελείωμα θα πρέπει να προτιμήσεις το πινέλο. Αν από την άλλη θέλεις κάτι ανάλαφρο και πρακτικό για καλοκαίρι, το σφουγγαράκι είναι μονόδρομος και… αν μας ρωτάς, το σφουγγαράκι του Δημήτρη είναι επίσης μονόδρομος. Είναι το πιο απαλό, εύπλαστο σφουγγαράκι που στέκεται όρθιο και στη συσκευασία του θα βρεις ένα σε κανονικό μέγεθος και ένα Mini Για την εφαρμογή του κονσίλερ. Και το καλύτερο; Κοστίζουν και τα δύο 10,90€! Τι θα επιλέξεις όμως; Σφουγγαράκι ή πινέλο;

Διάβασε ακόμα: Έμαθες πόσο καλό κάνει το αβοκάντο. Δες τώρα και ποια προϊόντα να επιλέξεις