Αμυγδαλέλαιο: Πώς θα σου χαρίσει λαμπερό δέρμα από την κορυφή ως τα νύχια;

Μαρία Ροδίτη
Αμυγδαλέλαιο: Πώς θα σου χαρίσει λαμπερό δέρμα από την κορυφή ως τα νύχια;

Το έλαιο που προέρχεται από τις υπέροχες αμυγδαλιές μπορεί να αποδειχθεί το απόλυτο skincare μυστικό του νεσεσέρ σου.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε διαρκώς στον κόσμο της ομορφιάς για την ευεργετική χρήση των φυσικών ελαίων στην επιδερμίδα ή και στα μαλλιά μας. Λάδια από φυτά, δέντρα ή φρούτα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο μέσα στα καλλυντικά και στα προϊόντα skincare, αλλά συνιστώνται και για μεμονωμένη χρήση για την περιποίηση της επιδερμίδας. Ανάμεσα σε αυτά τα τόσο πολυσυζητημένα λαδάκια είναι και το αμυγδαλέλαιο.

Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Kινέζους, σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά και σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία, το αμυγδαλέλαιο είναι ένα λάδι της φύσης που μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο από την κορυφή ως τα νύχια. Με σημείο εμφάνισης πριν πολλά χρόνια τη Βόρεια Αφρική και τα θερμότερα κλίματα, η αμυγδαλιά ως δέντρο έχει καταφέρει σήμερα να κατακλύζει τις μεσογειακές χώρες και με την έκθλιψη των καρπών της να χαρίζει στην ανθρωπότητα ένα πολύ ευεργετικό έλαιο για όλο το σώμα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην Αρχαία Κίνα και στην Περσία το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείτο ως φάρμακο για την αντιμετώπιση του ξηρού δέρματος και άλλων ασθενειών, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Το μαγικό αυτό έλαιο έχει μέταλλα και βιταμίνες, που του χαρίζουν τόσο αντιφλεγμονώδεις όσο και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να μπορεί να ωφελήσει σε σημαντικό βαθμό την επιδερμίδα. Κι αν αναρωτιέσαι πώς, σου εξηγούμε αναλυτικά στην παρακάτω gallery τι ακριβώς κάνει το αμυγδαλέλαιο και γιατί πρέπει να το εντάξεις στη skincare routine σου.

Διάβασε ακόμα: Η εκδοχή του low bun της Taylor Swift θα σε ενθουσιάσει