Gel, κρέμα ή λοσιόν; Ποια υφή πρέπει να διαλέξεις για να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Gel, κρέμα ή λοσιόν; Ποια υφή πρέπει να διαλέξεις για να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου;

Σου εξηγούμε τα πάντα και προτείνουμε σωτήρια προϊόντα 

Όσες φορές και αν μιλήσουμε για την ενυδάτωση της επιδερμίδας δεν θα είναι αρκετές. Είναι βλέπεις το α και το ω για την περιποίηση και είναι ακόμα πιο σημαντική από την αντιγήρανση, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι. Ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα είναι υγιές και έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές επιθέσεις αλλά μπορεί και να δείχνει πιο νεανικό. Η ενυδάτωση λοιπόν, είναι το κλειδί για ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα σε κάθε ηλικία.

Η αγορά λοιπόν, είναι γεμάτη από περισσότερα ενυδατικά προϊόντα από όσα μπορούμε να μετρήσουμε και αυτό μπορεί να σε μπερδεύει λίγο. Υπάρχουν κρέμες, λοσιόν, gel και νέα υβριδικά προϊόντα που υπόσχονται πολλά και τα κάνουν όλα όμως αυτό δεν σημαίνει πως λειτουργούν για τη δική σου επιδερμίδα. Η υφή του προϊόντος που θα διαλέξεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και εκεί μπορεί να κάνεις λάθος στην περιποίησή σου.

ff7f042fe7c21ec7ca754bedb6f8d4eb

Photo @skincare

Ενώ έχεις αγαπήσει μία κρέμα, το δέρμα σου μπορεί να χρειάζεται κάποιο gel και να σου το “λέει” διακριτικά ή και όχι διακριτικά. Το ίδιο ισχύει αν χρησιμοποιείς κάποια λοσιόν αντί για gel ή και gel ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ή λοσιόν. Αν λοιπόν η κρέμα σου σου προκαλεί λιπαρότητα, αν το δέρμα σου σε τραβάει μετά από το gel ή αν νιώθεις το δέρμα σου ξηρό με τη λοσιόν, τότε κάποιο λάθος έχει συμβεί. Μην μπερδεύεσαι όμως, το να προσδιορίσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι είναι απλό και θα σε βοηθήσουμε.

Στην παρακάτω gallery θα μάθεις αν πρέπει να διαλέξεις κρέμα, gel ή λοσιόν και θα βρεις τα αγαπημένα μας προϊόντα σε κάθε κατηγορία. Διάβασε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να διαλέξεις το ιδανικό προϊόν ενυδάτωσης για την επιδερμίδα σου και να αποκτήσεις υπέροχα υγιή επιδερμίδα που θα σε ευγνωμονεί.

Cover photo @skincare

Διάβασε ακόμα: 5 tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου όσο περισσότερο γίνεται