Γιατί πρέπει να βάλεις αντηλιακό και πριν φύγεις από την παραλία;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Γιατί πρέπει να βάλεις αντηλιακό και πριν φύγεις από την παραλία;

Ο ήλιος δεν σταματά να λάμπει επειδή μάζεψες την πετσέτα σου...

Οι μέρες που περνάμε στην παραλία είναι οι ωραιότερες του χρόνου. Είμαστε χαρούμενοι, ανέμελοι και πολύ ευτυχισμένοι. Γνωρίζουμε πώς να προστατευτούμε σωστά, φοράμε καπέλο και αντηλιακό και δεν ξεχνάμε να το ανανεώνουμε συχνά. Όλα αυτά μοιάζουν να τελειώνουν, ωστόσο, όταν φεύγουμε από την παραλία. Τα αντηλιακά κρύβονται στο βάθος της τσάντας, κάτω από τις βρεγμένες πετσέτες και κάπως έτσι ξεκινούν οι απογευματινές, καλοκαιρινές μας περιπέτειες. Το αντηλιακό πρέπει όμως να βρίσκεται πάντα πάνω πάνω στην τσάντα μας και κυρίως, επάνω στο δέρμα μας, ακόμα και όταν φεύγουμε από την παραλία. Γιατί; Διότι ο ήλιος δεν εξαφανίζεται επειδή εμείς μαζέψαμε τις πετσέτες. Όπως δεν εξαφανίζεται και τον χειμώνα (που δεν πάμε στην παραλία...).

etienne boulanger LPNdZS D1cY unsplash

Ο ήλιος λάμπει σχεδόν μέχρι τις 8 το βράδυ όταν ξεκινά το ηλιοβασίλεμα και ενώ η ακτινοβολία του δεν είναι τόσο δυνατή. Αν καθίσεις στο beach bar για να απολαύσεις το κοκτέιλ σου και να δεις τον ήλιο να δύει, μπορεί να καείς. Σε εμένα (και σε δεκάδες φίλες) έχει συμβεί και είναι γεγονός. Όσο ο ήλιος είναι στον ουρανό, το δέρμα μας πρέπει να προστατεύεται από τις ακτίνες του, είτε είμαστε σε κάποια ξαπλώστρα ή απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα. Χωρίς να το καταλάβεις, μπορεί να κοκκινίσεις και το κοκκίνισμα να γίνει ξεφλούδισμα. Αν δεν προσέξεις, μπορεί να γυρίσεις στο σπίτι έχοντας απολαύσει το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και έχοντας αποκτήσει πανάδες.

avi richards ojBNujxI2 c unsplash

Το ένα πράγμα λοιπόν με το οποίο δεν παίζουμε το καλοκαίρι είναι ο ήλιος! Παίζουμε με τη θάλασσα και την άμμο, παίζουμε με τις διπλανές παρέες στο beach bar, παίζουμε ωραία μουσική αλλά προστατεύουμε το δέρμα μας. Η τελευταία κίνηση, λοιπόν, πριν φύγεις από την παραλία πρέπει να είναι το αντηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα. Όχι δεν θα γυαλίζεις, μία χαρά θα είσαι στις φωτογραφίες και όχι δεν θα κολλάς σε όλο το σώμα. Υπάρχουν αντηλιακά που είναι τέλεια για την παραλία και για μετά! Το πρώτο είναι το αγαπημένο μας NIVEA SUN, UV Mat Look SPF 50. Είναι ένα απόλυτα ματ αντηλιακό προσώπου που σε προστατεύει από την UVA και UVB ακτινοβολία, αλλά και τη γυαλάδα. Σε όλα τα sunset selfies θα είσαι απλά υπέροχη γιατί μάντεψε... Μπορεί να λειτουργήσει και σαν τέλεια βάση για ένα mini φρεσκάρισμα στο αυτοκίνητο #cameraready!

IMG 4091

Το δεύτερο είναι το ΝIVEA SUN, ProTect & Dry Touch Gel SPF 30. Ένα διάφανο, αόρατο αντηλιακό που δεν αφήνει σημάδια στα ρούχα και τα μαγιό και σε κάνει να νιώθεις πως δεν φοράς τίποτα, ενώ σε προστατεύει αποτελεσματικά. Είναι με λίγα λόγια τα αντηλιακά που μπορείς να φοράς και εκτός παραλίας και να νιώθεις τέλεια χωρίς να κολλάς, χωρίς να γεμίσεις τα ρούχα σου κίτρινα σημάδια. Δεν έχεις, λοιπόν, δικαιολογία πλέον. Ξέρεις πως ο ήλιος θέλει προστασία και ξέρεις με ποια προϊόντα θα προστατευτείς... Ξέρουμε πως θα το κάνεις!