Your insta-questions: Είναι καλύτερα να φοράω πούδρα ή υγρό μεικάπ κάτω από τη μάσκα;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Είναι καλύτερα να φοράω πούδρα ή υγρό μεικάπ κάτω από τη μάσκα;

Μία εύλογη ερώτηση που απαντάμε άμεσα!

Η μάσκα προστασίας έχει γίνει μέρος της ζωής μας και έχει προκαλέσει διάφορα θέματα. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο πόσο άβολη είναι! Όσο άβολη και αν τη βρίσκουμε, κάνουμε υπομονή και τη φοράμε γιατί μας προστατεύει. Αναφερόμαστε στα δερματικά προβλήματα που προκαλεί, δηλαδή στα σπυράκια. Έχουμε μιλήσει εκτενώς για αυτό και έχουμε εξηγήσει πως, προκειμένου να προστατεύσεις το δέρμα σου, είναι καλύτερο να μην φοράς μεικάπ κάτω από τη μάσκα.

image

Ωστόσο, πολλά κορίτσια δεν μπορούν ή απλά δεν θέλουν να το κάνουν αυτό και το σεβόμαστε απόλυτα. Τι είναι όμως προτιμότερο να φοράς κάτω από τη μάσκα, πούδρα ή υγρό μεικάπ; Θα σου εξηγήσουμε. Όπως είπαμε παραπάνω, το καλύτερο είναι να μην φοράς τίποτα και δεν έχει σημασία αν θα διαλέξεις πούδρα ή υγρό μεικάπ. Θα φορέσεις το προϊόν που σε βολεύει σαν υφή όμως θα προσέξεις την σύστασή του.

LA ROCHE POSAY TOLERIANE TEINT FLUIDE SPF 25

Πολλά υγρά μεικάπ και πούδρα, έχουν συστατικά που φράσσουν τους πόρους και αυτά είναι που προκαλούν σπυράκια όταν συνδυαστούν με το ζεστό και υγρό περιβάλλον που δημιουργείται κάτω από τη μάσκα. Υπάρχουν όμως και προϊόντα όπως το μεικάπ LA ROCHE-POSAY, TOLERIANE TEINT FLUIDE SPF 25 που είναι ειδικά μελετημένο ώστε να εφαρμόζει ελαφριά επάνω στο δέρμα και να μην φράσσει τους πόρους.

VICHY DERMABLEND COVERMATTE COMACT POWDER FOUNDATION SPF 25

Ομοίως, υπάρχουν πούδρες πολύ βαριές που κάνουν το δέρμα πραγματικά να ασφυκτιεί κάτω από τη μάσκα αλλά υπάρχουν και πούδρες όπως τη VICHY, DERMABLEND COVERMATTE COMACT POWDER FOUNDATION SPF 25 που, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την επιδερμίδα αλλά τη βοηθούν να προστατευτεί από την ακμή. Περίμενε όμως, δεν τελειώσαμε…

Αυτή την εποχή, ο καθαρισμός της επιδερμίδας καθημερινά είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν τη μέρα σου και αφού την τελειώσεις aka πριν φορέσεις τη μάσκα σου και αφού τη βγάλεις, θα πρέπει να κάνεις πολύ καλό καθαρισμό. Ο διπλός καθαρισμός μάλιστα είναι η πιο ασφαλής επιλογή και πολύ λιγότερο χρονοβόρα από ότι νομίζεις.

NIVEA MICELLAIR SKIN BREATHE 02

Ξεκίνα με ένα νεράκι καθαρισμού σε όλο το πρόσωπο για να απομακρύνεις το πολύ μακιγιάζ και τους ρύπους. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το NIVEA, MICELLAIR SKIN BREATHE 02 που βοηθά το δέρμα να αναπνεύσει. Έπειτα, συνέχισε με ένα σαπούνι καθαρισμού σε όλο το πρόσωπο.

GARNIER PURE ACTIVE SPOT CONTROL GEL

Αν φοβάσαι πολύ τα σπυράκια, μπορείς να επιλέξεις μία φόρμουλα όπως αυτή του GARNIER, PURE ACTIVE SPOT CONTROL GEL που προστατεύει ενάντια στις ατέλειες. Τέλος, μετά τον καθαρισμό σου είναι καλό να φοράς την ενυδατική σου γιατί, όπως έχουμε πει, ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι και υγιές.

THE BODY SHOP TEA TREE CONTROL HYDRATOR

Και ναι, χρειάζεσαι ενυδάτωση ακόμα και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Υπάρχουν ειδικές κρέμες όπως η THE BODY SHOP, TEA TREE CONTROL HYDRATOR που είναι ειδικά μελετημένες ώστε να ενυδατώνουν το λιπαρό δέρμα χωρίς να το επιβαρύνουν. Και φυσικά συνέχισε να φοράς τη μάσκα σου. Όλα τα θέματα της επιδερμίδας σου μπορούν να φτιάξουν αλλά η υγεία σου έρχεται πρώτη από όλα!

Διάβασε ακόμα: Οι στέκες ήταν πρωταγωνιστές στις φθινοπωρινές πασαρέλες και πρέπει να τις αντιγράψουμε