Φριζάρουν τα μαλλιά σου από την υγρασία; 10 χτενίσματα που θα σε «σώσουν»

Μαρία Ροδίτη
Φριζάρουν τα μαλλιά σου από την υγρασία; 10 χτενίσματα που θα σε «σώσουν»

Η βροχή και η υγρασία της ατμόσφαιρας δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά μας…

Ο κυκλώνας Ιανός… ήρθε για τα καλά, με τις βροχές, τις καταιγίδες και τον αέρα, που νομίζεις ότι θα σε σύρει κυριολεκτικά στην άλλη πλευρά της πόλης, να μη μας αφήνουν σε ησυχία. Για την υγρασία στην ατμόσφαιρα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Πόσες φορές κοιτάχτηκες από χθες στον καθρέφτη και είδες τα μαλλιά σου να εκπέμπουν SOS;

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις καιρικές συνθήκες τα μαλλιά μας αποκτούν μια ακανόνιστη και ατίθαση μορφή και το αποτέλεσμα είναι το άκρως ενοχλητικό και εκνευριστικό φριζάρισμα. Βλέπεις, η αλλοίωση στα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας της ατμόσφαιρας συντελεί στο να ανασηκώνονται οι στιβάδες των κυττάρων της εξωτερικής επιφάνειας της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φριζάρουν και εμείς να μοιάζουμε κάπως σαν… να έχουμε μπει στην πρίζα.

Το αιώνιο ερώτημά σου σε τέτοιες συνθήκες και περιπτώσεις σίγουρα είναι: «και τι κάνουμε τώρα;». Ναι, σίγουρα θα πρέπει να φροντίζεις τα μαλλιά σου σε αυτήν τη φάση με προϊόντα που «μάχονται» το φριζάρισμα, όπως μάσκες, λαδάκια και conditioner. Για να καμουφλάρεις, όμως, εδώ και τώρα την «τρελή» κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι μπορείς να βασιστείς σε μερικά χτενίσματα.

Στην παρακάτω gallery θα δεις δέκα τέλεια και πολύ εύκολα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την υγρασία της ατμόσφαιρας και το φριζάρισμα. Από πλεξούδες και ponytails μέχρι knots και χτενίσματα με hair accessories, οι επιλογές που έχεις είναι πολλές και -βέβαια- κομψές!

Διάβασε ακόμα: Victoria Beckham: Λανσάρει κραγιόν εμπνευσμένα από τις Spice Girls!