10 τρόποι για να κάνεις απολέπιση χωρίς scrub!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
10 τρόποι για να κάνεις απολέπιση χωρίς scrub!

Ναι, γίνεται... 

Για την απολέπιση έχουμε μιλήσει δεκάδες φορές και όχι άσκοπα. Με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων επιτρέπεις στο δέρμα σου να αναπνεύσει και να ανανεωθεί ευκολότερα. Είναι άρα απαραίτητη για ένα δέρμα υγιές και όμορφο. Υπάρχει λοιπόν όπως ξέρεις η μηχανική και η χημική απολέπιση. Η μηχανική απολέπιση περιλαμβάνει την απομάκρυνση των κυττάρων με την τριβή ενώ η χημική με οξέα.

Παραδοσιακά, όταν μιλάμε για scrub αναφερόμαστε στη μηχανική απολέπιση γιατί κάνεις... scrub στην επιδερμίδα σου με τους κόκκους που περιέχει το προϊόν. Η χημική ονομάζεται peeling και δεν περιέχει κόκκους. Τα peeling χημικής απολέπισης είναι συνήθως υγρά και για αυτά θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι, δεν θα σου παραθέσουμε για ακόμα μία φορά τις ιδιότητες των οξέων. Έχεις ακούσει για τα περισσότερα και για όλα έχεις διαβάσει εδώ στο queen.gr.

Σήμερα θα σου δείξουμε προϊόντα που κάνουν απολέπιση αλλά δεν είναι scrub και είναι peeling χωρίς απαραίτητα να είναι υγρά. Είναι κρέμες, σαπούνια καθαρισμού, δίσκοι, μάσκες και άλλα απαραίτητα προϊόντα που κάνουν πραγματικά θαύματα για την επιδερμίδα. Ναι, το peeling μπορεί να κάνει τα πάντα από το να επαναφέρει τη λάμψη και την απαλότητα της επιδερμίδας σου, ως και να καταπολεμήσει ρυτίδες και πανάδες.

Κάνε λοιπόν ένα ακόμα scroll πριν πέσεις για ύπνο και ανακάλυψε προϊόντα που κάνουν απαλή απολέπιση χωρίς να τρίψεις καθόλου την επιδερμίδα σου. Παρακαλούμε, δεν κάνει τίποτα...

Διάβασε ακόμα: Your Insta-Questions: Προσέχω πολύ με τη μάσκα μου αλλά ακόμη βγάζω σπυράκια. Help!