Your insta-questions: Έκανα μάσκες προσώπου και γέμισα σπυράκια, τι συμβαίνει;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Έκανα μάσκες προσώπου και γέμισα σπυράκια, τι συμβαίνει;

Μια εύλογη ερώτηση με σχετικά απλή απάντηση... 

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι πωλήσεις των μασκών περιποίησης εκτοξεύθηκαν και το ίδιο συνέβη με τις αναζητήσεις για DIY μάσκες ομορφιάς στο internet. Με τόσο χρόνο στα χέρια μας, στραφήκαμε στην περιποίηση για να τον αξιοποιήσουμε και ανακαλύψαμε πόσο καλό μας κάνει το να φροντίζουμε τον εαυτό μας, καλό στην επιδερμίδα και στην ψυχολογία μας. Τι συμβαίνει όμως όταν η περιποίηση τελικά δεν κάνει καλό;

pexels cottonbro 4056460

Η ερώτησή σου, για τα σπυράκια και τις μάσκες δεν είναι μία και μοναδική. Αρκετά κορίτσια έπαθαν το ίδιο είτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας είτε μετά, συνεχίζοντας την εντατική περιποίηση. Η απάντηση δεν είναι μία, είναι πολλές, αλλά όλες είναι απλές. Ας αρχίσουμε με την περίοδο της καραντίνας. Σου έχουμε ήδη εξηγήσει πως το στρες προκαλεί σπυράκια και η μάσκα σου μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτά που εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Μπορεί και να έχει όμως.

pexels ekaterina bolovtsova 4672629

Είτε έβγαλες σπυράκια στην καραντίνα, είτε μετά μπορεί απλά να μπέρδεψες ή να υπερ-φόρτωσες την επιδερμίδα σου. Πριν κάμποσο καιρό σου εξηγήσαμε επίσης πως η υπερ-περιποίηση μπορεί να μπερδέψει την επιδερμίδα και να φράξει τους πόρους. Κάνοντας πολλές μάσκες δεν βοηθάς το δέρμα σου αλλά το επιβαρύνεις και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να έβγαλες σπυράκια. Η λύση τότε είναι απλή: Σταμάτα τις μάσκες και απλοποίησε την ρουτίνα σου. Κάνε καθαρισμό και ενυδάτωση με προϊόντα κατάλληλα για την επιδερμίδα σου και τα σπυράκια σταδιακά θα φύγουν.

Αν ωστόσο δεν φεύγουν αλλά πολλαπλασιάζονται, αυτό σημαίνει πως το δέρμα σου αντέδρασε σε κάποια συστατικά ή πραγματικά έχει μπελάδες συνεπώς δεν αποφεύγεις το ραντεβού με τον δερματολόγο. Μην ανησυχείς όμως, μόνο η μάσκα δεν μπορεί να ευθύνεται για κάτι περισσότερο από μερικά σπυράκια και αν η κατάστασή σου είναι πιο σοβαρή τότε υπάρχει κάποιο άλλο θέμα, ίσως ορμονικό, και θα φτιάξει όταν επισκεφθείς τον ειδικό.

Σε κάθε περίπτωση, σταμάτα να το παρακάνεις, σταμάτα τις μάσκες και θα δεις το δέρμα σου να επιστρέφει στο φυσιολογικό. Αυτή η χρονιά έχει μπερδέψει τους πάντες, ακόμα και το δέρμα μας...

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Έχω γεμίσει πανάδες, τι μπορώ να κάνω για να φύγουν;