Your insta-questions: Τα νύχια μου σπάνε συνέχεια, τι να κάνω;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Τα νύχια μου σπάνε συνέχεια, τι να κάνω;

Ήταν η ερώτηση που κάνατε πολλές και υπάρχει εξήγηση… όπως και λύση

Πολλές φορές, μέσα από τις ερωτήσεις σου στο Instagram questions, μπορούμε να καταλάβουμε ότι καμία μας δεν είναι μόνη σε αυτό το lockdown και αυτή την πανδημία. Όχι, το Instagram δεν μας φέρνει ΤΟΣΟ κοντά αλλά η πανδημία το κάνει. Βλέπεις, αντιμετωπίζουμε όλες τα ίδια προβλήματα σχεδόν και πρώτη απόδειξη ήταν η τριχόπτωση για την οποία μιλήσαμε πριν 2 εβδομάδες. Το θέμα που μας ενώνει τώρα είναι τα νύχια

Λάβαμε πολλά παράπονα και ερωτήσεις για νύχια που σπάνε και δεν μακραίνουν με τίποτα και –naturally- ρωτήσαμε ειδικούς για να σου δώσουμε απάντηση. Τι μας απάντησαν; Κορονοϊός! Όχι, ο κορονοϊός δεν επηρεάζει τα νύχια σου (τα μαλλιά σου ναι). Αυτά που κάνεις για να προστατευτείς όμως τα επηρεάζουν και φυσικά εννοούμε το πλύσιμο των χεριών και το αντισηπτικό.

plisimo xerion

Και τα δύο αφυδατώνουν τα νύχια και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο χειμώνας που πάντα χειροτερεύει τα πράγματα. «Μα βάζω πάντα κρέμα χεριών» θα απαντήσεις… Καλά κάνεις αλλά δεν αρκεί. Πλένουμε τα χέρια μας ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ και φοράμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αντισηπτικό και έτσι η κρέμα δεν προλαβαίνει να δράσει. Η αφυδάτωση είναι έντονη και εκτός από άγρια χέρια, έχουμε και αφυδατωμένα νύχια aka νύχια που σπάνε.

Καθώς το νύχι χάνει την υγρασία του εξαιτίας των πλυσιμάτων, του αντισηπτικού και του κρύου, γίνεται εύθραυστο και με το παραμικρό σπάει. Βέβαια, εμάς μας αρέσουν τα κοντά νύχια αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο σπάσιμο. Τα νύχια ξεφλουδίζουν, γίνονται άγρια και όχι μόνο δεν μπορούμε να τα μακρύνουμε αλλά ούτε και να τα διατηρήσουμε όμορφα και smooth. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Σίγουρα δεν πρέπει να σταματήσεις το πλύσιμο και το αντισηπτικό…

antisiptiko

Θα συνεχίσεις να πλένεις τα χέρια σου συνέχεια και να τα απολυμαίνεις αλλά θα προσθέσεις μερικά πράγματα στη ρουτίνα σου ξεκινώντας με τη διατροφή. Ναι, από μέσα προς τα έξω θα γίνει πάλι σωστή δουλεία. Τα νύχια σου χρειάζονται τροφές πλούσιες σε βιοτίνη και Ω λιπαρά συνεπώς βάλε τους ξηρούς καρπούς και το ψάρι στη ζωή σου όπως επίσης και τα αβγά, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις είναι ΒΑΘΙΑ ενυδάτωση. Όχι βαθιά… ΒΑΘΙΑ, με κεφαλαία. Πρέπει μ2 φορές την εβδομάδα να βάζεις στα χέρια σου άφθονη κρέμα και λαδάκι στα νύχια σου και να κοιμάσαι με γάντια. Καθημερινά μπορείς να βάζεις λίγο λαδάκι μαζί με την κρέμα όποτε το θυμάσαι. Ναι, όλα αυτά θα κάνουν μεγάλη διαφορά την οποία θα δεις άμεσα στα νύχια σου και δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, το πρόβλημά συ είναι και δικό μας. η πανδημία πράγματι μας έχει κρατήσει μακριά αλλά μας έχει φέρει και τόσο κοντά δυστυχώς με την κακή έννοια αλλά δεν ανησυχούμε. Όλα θα περάσουν και όλα θα πάνε καλά αρκεί να κάνουμε υπομονή και να είμαστε επιμελείς.

Διάβασε ακόμα: 15 nail art για να χαζέψεις με τον καφέ σου αυτή την Κυριακή