Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποκαλούμε #hairicon την Ελένη Φουρέιρα

Μαρία Ροδίτη
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποκαλούμε #hairicon την Ελένη Φουρέιρα

Και μας τους εξηγεί ο προσωπικός της hairstylist, Χρήστος Μπαϊραμπάς.

Ναι το ξέρω! Η Ελένη Φουρέιρα είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια με απέραντο ταλέντο και φανταστική σκηνική παρουσία. Δεν μπορούμε, όμως, σαν κορίτσια που είμαστε να μη θαυμάσουμε ένα από τα ωραιότερα στοιχεία επάνω της: τα μαλλιά της. Η Ελένη έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε #hairicon και όχι άδικα.

Τη γνωρίσαμε με afro, πολύ σγουρό μαλλί, την είδαμε στη συνέχεια να τα έχει μονίμως ίσια και έχουμε φτάσει στο «σήμερα» με μια Ελένη που δε σταματά να πειραματίζεται με τα hair looks της και να εκπλήσσει κυριολεκτικά όλο τον γυναικείο πληθυσμό και όχι μόνο.

Τα τελευταία επτά χρόνια πίσω από τα εντυπωσιακά hair looks της βρίσκεται ο hairstylist, Χρήστος Μπαϊραμπάς, ένας πολύ ταλαντούχος επαγγελματίας και ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους με τους οποίους έχω μιλήσει ποτέ στη ζωή μου. Τι θέλω να πω; Πως τηλεφώνησα στον Χρήστο και ζήτησα να μου πει τα πάντα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όμως, για τα μαλλιά της Ελένης Φουρέιρα.

https://www.instagram.com/p/CHDSnfplM0G

Το πρώτο πράγμα που θέλησα να μάθω ήταν αν αυτό το υπέροχο, μακρύ μαλλί είναι όντως της Ελένης. Αν είναι αυτά τα πραγματικά της μαλλιά. «Είναι όλα τα μαλλιά της Ελένης. Είναι δικά της μαλλιά. Φτάνουν μέχρι το ύψος του στήθους της και είναι η πρώτη φορά από τότε που συνεργαζόμαστε τουλάχιστον που έχει τόσο μακριά μαλλιά. Βάζουμε λίγες τρέσες μόνο για όγκο. Για κανέναν άλλον λόγο».

Η απορία μου, εύλογα, ήταν πώς μάκρυναν τα μαλλιά της τόσο πολύ και σχετικά γρήγορα. Και, φυσικά, ο Χρήστος μού απάντησε. «Η Ελένη είχε σταματήσει για καιρό να κάνει χτενίσματα και έτσι τα μαλλιά της μάκρυναν πάρα πολύ. Σκέψου ότι τα άφηνε να στεγνώνουν φυσικά για πάρα πολύ καιρό. Τώρα έχουμε κάνει θεραπεία κερατίνης για να είναι ίσια τα μαλλιά της, γιατί τα φυσικά της είναι πολύ σγουρά. Παλιότερα κάναμε ισιωτική. Η αλήθεια είναι πως η Ελένη δεν τρελαίνεται για το φυσικό μαλλί της. Της αρέσει πάρα πολύ το ίσιο. Για να έχουν, όμως, τα μαλλιά της αυτό το αποτέλεσμα, τα φροντίζουμε πάρα πολύ. Όσον αφορά το κούρεμα, δεν τα κουρεύουμε συχνά. Κάνουμε μόνο ένα ελαφρύ καθάρισμα στις άκρες, ίσα-ίσα να φύγει η ψαλίδα. Επίσης, η Ελένη χρησιμοποιεί προϊόντα ενυδάτωσης, τα οποία δίνουν βάρος στα μαλλιά της. Επειδή, όμως, πρόσφατα κάναμε ντεκαπάζ για να αποκτήσει αυτό το χρώμα της άμμου που έχει τώρα, φροντίζει και για την αναδόμησή τους».

https://www.instagram.com/p/CG75dW-goEi

Φυσικά, ο Χρήστος δεν μας άφησε έτσι. Μας είπε και ποια προϊόντα αγαπά ο ίδιος και η Ελένη Φουρέιρα, ενώ μας έδωσε και το βασικό tip του για υγιή μαλλιά. «Λατρεύω τα προϊόντα της Aveda και αυτά έχω συστήσει στην Ελένη. Αυτήν την περίοδο χρησιμοποιεί τη σειρά Aveda Botanical Therapy για αναδόμηση σε συνδυασμό με τη σειρά Nutriplenish- στη strong εκδοχή της- για ενυδάτωση. Βάζει σαμπουάν, conditioner και μάσκα μαλλιών. Επίσης, κάνει leave-in θεραπείες, αλλά βάζει και λαδάκια για ενυδάτωση. Αυτό που της λέω- και το συστήνω σε όλες τις γυναίκες- είναι να μη λούζεται πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Το πολύ τρεις φορές».

Λίγο πριν κλείσουμε τη συνομιλία μας δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω για τη συνεργασία του με την Ελένη γενικότερα, για το πώς αποφασίζουν τα hair looks σε κάθε εμφάνισή της, αλλά… και για το αν έχουν έρθει σε «μάχη» για κάποιο hair look που εμπνεύστηκε η Ελένη Φουρέιρα. «Όπως σου είπα, γνωριζόμαστε επτά χρόνια, οπότε αυτό μού δίνει και την ευκαιρία να έχω τεράστια άνεση μαζί της. Συζητάμε πάντα μαζί για το χτένισμά της. Η Ελένη έχει τη δική της άποψη. Θα μου πει τι της αρέσει, τι σκέφτεται να κάνουμε. Θα το συζητήσουμε πάντα. Φυσικά, όταν έχουμε ένα concept βλέπουμε πάντα και το ρούχο, συζητάμε όλοι μαζί με τον στυλίστα της και φτιάχνουμε σιγά-σιγά την ιδέα. Η έννοια του teamwork υπάρχει πολύ ανάμεσά μας. Στην Ελένη, άλλωστε, αρέσει πολύ να πειραματίζεται, γιατί τα μαλλιά είναι ένα σημαντικό κομμάτι της συνολικής εμφάνισής της», μας λέει ο Χρήστος Μπαϊραμπάς.

https://www.instagram.com/p/CHIMlOBgbNr

Και συνεχίζει: «Φυσικά και έχουμε τα debates μας με την Ελένη (γελάει). Μου έχει ζητήσει τρελά πράγματα και της έχω πει ΟΧΙ. Να, για παράδειγμα, αυτήν την περίοδο έχει φαγωθεί να βάψουμε τα μαλλιά της σε μια baby pink απόχρωση. Εγώ, από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι θα της ταίριαζε καλύτερα μια πιο έντονη ροζ απόχρωση. Ορίστε, αυτή είναι η διαφωνία μας αυτήν την περίοδο. Και στο reality “Final Four”, όταν συμμετείχε ως κριτής, είχαμε τα debates μας. Η Ελένη μού είχε προτείνει hair looks, κάποια μου είχαν φανεί υπερβολικά, αλλά τελικά είχε δίκιο. Τα κάναμε και ήταν υπέροχα. Είχαν μεγάλη επιτυχία. Όπως καταλαβαίνεις, διαφωνούμε δημιουργικά με την Ελένη και αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης».

Και κάπου εδώ η ενδιαφέρουσα συνομιλία μας ολοκληρώθηκε με μια υπόσχεση για μια επόμενη κουβέντα, που θα αφορά tips για τα κορίτσια με σγουρά μαλλιά. Είμαι σίγουρη πως οι συμβουλές του Χρήστου Μπαϊραμπά θα είναι πολύτιμες, οπότε… stay tuned girls!

Διάβασε ακόμα: Τι θα συμβεί στα μαλλιά σου αν σε πιάσει η βροχή και δεν έχεις… ομπρέλα;