Πώς θα διαλέξεις το τέλειο άρωμα για εκείνον για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα το αλλάξει

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Πώς θα διαλέξεις το τέλειο άρωμα για εκείνον για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα το αλλάξει

Θα σε βοηθήσουμε να κάνεις τη σωστή επιλογή

Το άρωμά μας, όπως έχουμε πει τόσες φορές, είναι κάτι το πολύ προσωπικό. Το άρωμα του αγαπημένου μας όμως είναι διπλά προσωπικό. Είναι αυτό που πρέπει να λατρέψει εκείνος αλλά και εμείς γι᾽αυτό η επιλογή του παρουσιάζει παγίδες. Κανονικά, θα έπρεπε να σου γράψω «αγόρασε αυτό που σου αρέσει περισσότερο» αλλά δεν θα πιάσει αυτή η μέθοδος. Αν δεν του αρέσει δεν θα το φορέσει ή θα το αλλάξει και θα έχεις κάνει μία τρύπα στο νερό. Σήμερα λοιπόν θα σε βοηθήσω να διαλέξεις το άρωμα που θα αγαπήσεις εσύ και αυτός.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς τι τύπος άνδρα είναι ο καλός σου. Είναι κλασικός; Λατρεύει τα σπορ; Περιποιείται τον εαυτό του ή είναι αντροάντρας (ναι, υπάρχει η λέξη, εγώ την εφηύρα). Όλα αυτά θα παίξουν ρόλο στην επιλογή και θα σου εξηγήσω γιατί. Αν ο καλός σου απολαμβάνει τα πούρα και το ουίσκι του, θα επιλέξεις ένα μυστηριώδες άρωμα, με δέρμα και καπνό ίσως. Αυτό το άρωμα ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις δώρο στον καλό σου αν πάει τα ΣΚ για kite surf… δεν γίνεται να μυρίζει σαν speakeasy και δεν θα του αρέσει κιόλας. Άρα πρέπει να προσδιορίσεις τι τύπος είναι.

Έπειτα, πρέπει να σκεφτείς τι σου αρέσει εσένα και να βρεις τη χρυσή τομή. Μην σκέφτεσαι όμως το άρωμά σου… Δεν παίζει κανένα ρόλο. Σκέψου όλα τα ανδρικά αρώματα που σε έχουν ξετρελάνει κατά καιρούς και απόκλεισε εκείνα που φορούσαν οι πρώην σου (όσο και αν σου άρεσαν) για ευνόητους λόγους. Μπορεί να σου αρέσουν τα φρέσκα αρώματα. Τι γίνεται αν το αγόρι σου είναι ο μερακλής που περιγράψαμε πιο πάνω; Πώς θα συνδυάσεις τη φρεσκάδα με το δέρμα και τον καπνό; Γίνεται!

Το άρωμα όπως ξέρεις αποτελείται από νότες κορυφής, καρδιάς και βάσης. Οι νότες της βάσης είναι συνήθως οι πιο βαριές. Ένα άρωμα με δέρμα και καπνό, θα έχει το δέρμα και τον καπνό στη βάση του σίγουρα και πρέπει απλά να διαλέξεις κάτι πιο φρέσκο στις υπόλοιπες νότες. Αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Αν σου εσένα σου αρέσουν τα πιο βαριά αρώματα, τότε επέλεξε κάτι με musk ή βανίλια στη βάση του και με φρέσκιες νότες στην καρδιά και την κορυφή. Ναι, ξέρω, όλα αυτά σε μπερδεύουν και θα καταλήξεις να αγοράζεις αυτό που σου μυρίζει πιο ωραία αλλά θέλω να το ξανασκεφτείς.

Παρακάτω έχω διαλέξει για εσένα δέκα ανδρικά αρώματα που μπορούν να ικανοποιήσουν τους πιο πολύπλοκους άνδρες και τις δικές σου πολύπλοκες ανάγκες γι᾽αυτό, κράτα σημειώσεις και μην αγοράσεις έτσι απλά ένα άρωμα. Δεν θα το ευχαριστηθείς ούτε εσύ ούτε εκείνος. Ρίξε μία ματιά…

Πάτα εδώ για να δεις όλο το 25 Days of Beauty Countdown