Ώρα να μάθεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο gel και το Shellac για να μην τα μπερδεύεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ώρα να μάθεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο gel και το Shellac για να μην τα μπερδεύεις

Όχι, δεν είναι το ίδιο πράγμα…

Ο όρος shellac έχει γίνει συνώνυμος με το gel μανικιούρ. Πολλές γυναίκες, όταν λένε Shellac εννοούν το μανικιούρ που στεγνώνει κάτω από UV λάμπα και κρατά 2 εβδομάδες… το gel δηλαδή. Δεν είναι όμως το ίδιο πράγμα. Το Shellac διαφέρει από το gel όπως το τσιρότο από το hansaplast. Θα σου εξηγήσω και θα ξεκινήσω από το Shellac.

GEL SHELLAC DIAFORA LAMBA UV

Το Shellac ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που βάφουμε τα νύχια μας. Είναι δημιουργία της εταιρίας CND και πρόκειται για ένα υβριδικό προϊόν που συνδυάζει το βερνίκι (για χρώμα και λάμψη) και το gel για ανθεκτικότητα. Το Shellac λοιπόν είναι brand όχι όρος που περιγράφει κάτι. «Ψήνεται» κάτω από λάμπα UV και είναι ιδανικό για λεπτά, εύθραυστα νύχια. Μάλιστα, είναι ιδανική επιλογή και για νύχια που υποφέρουν από παθήσεις όπως η ψωρίαση. Είναι λοιπόν πολύ φιλικό προς το νύχι και ΔΕΝ διαρκεί τόσο πολύ όσο το gel.

https://www.instagram.com/p/CI03RRLjf9j

Και μιας που το έφερε η κουβέντα…Το gel από την άλλη δεν είναι brand, είναι κατηγορία βερνικιών και περιλαμβάνει την OPI, την Blue Sky αλλά ΟΧΙ τη Shellac! Το gel άρα, αναφέρεται στη φόρμουλα που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία των ακρυλικών μονομερών και ολιγομερών που σκληραίνουν με την UV ακτινοβολία. Το gel επίσης ΔΕΝ περιέχει βερνίκι όπως το Shellac. Είναι ιδανικό για σκληρά νύχια και διαρκεί πράγματι ως και 2 εβδομάδες.

https://www.instagram.com/p/CI3fk7sB-Ov

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το Shellac kαι το gel διαφέρουν και στην αφαίρεση. Το Shellac αφαιρείται πολύ πιο εύκολα από ότι το gel. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν μπορείς να ζητάς Shellac και να περιμένεις να λάβεις gel ούτε και να κάνεις gel νομίζοντας ότι είναι το ίδιο με το Shellac. Ποιο είναι καλύτερο; Είναι όλα θέμα γούστου και ανάγκης. Η μανικιουρίστ σου μπορεί να σου προτείνει ποιο από τα δύο είναι καταλληλότερο για τα νύχια σου. Αρκεί να ξέρεις ότι δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα!

Διάβασε ακόμα: DIY μανικιούρ: Πώς θα στεγνώσει πιο γρήγορα το βερνίκι νυχιών;