Be extra! Ο Δημήτρης Στράτος μας δίνει tips για το πιο glam μακιγιάζ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Be extra! Ο Δημήτρης Στράτος μας δίνει tips για το πιο glam μακιγιάζ

Το χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ

3 μέρες! 3 μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και όσο το συζητούσα στο τηλέφωνο με τον Δημήτρη Στράτο δεν το πιστεύαμε. Το 2020 βλέπεις, ήταν μία πολύ περίεργη και ιδιαίτερη χρονιά ταυτόχρονα και οι φετινές γιορτές ακριβώς το ίδιο. «Το 2020 ήταν πραγματικά μαύρο αλλά ας κοιτάζουμε τα θετικά» μου είπε ο Δημήτρης και συνέχισε: «Πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας, να σκεφτόμαστε θετικά ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας» και έχει δίκιο. Ο ίδιος, με αισιοδοξία και πείσμα, λάνσαρε τη σειρά πινέλων του εν μέσω πανδημίας και γίνεται ανάρπαστη! Με αυτό το θετικό attitude ο Δημήτρης κοιτάζει το μέλλον και γι᾽αυτό, όταν πλέον αρχίσαμε να μιλάμε για μακιγιάζ, οι προτάσεις του ήταν so extra!

dimitris stratos countdown

«Κλειστήκαμε μέσα για πολύ καιρό, λυπηθήκαμε, φοβηθήκαμε, ανησυχήσαμε…έχουμε ανάγκη από περιποίηση και glam ακόμα και αν καθίσουμε για ακόμα μία φορά στο σπίτι. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα που βλέπουμε στον καθρέφτη κάθε μέρα γι᾽αυτό προτείνω στα κορίτσια να κάνουν το κάτι παραπάνω. Τα Χριστούγεννα εξάλλου, είναι πασπαλισμένα με αστερόσκονη, ας τη δανειστούμε φέτος που την χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ» μου εξήγησε και για ακόμα μία φορά είχε δίκιο. Φυσικά, το κάτι παραπάνω για τον Δημήτρη δεν είναι απλό. Κοίτα τι ετοίμασε για εμάς…

dimitris stratos makigiaz countdown xristougenna4

Είναι το πιο extra μακιγιάζ και το λατρέψαμε όσο wild και αν σου φαίνεται για ρεβεγιόν με την οικογένεια στο πατρικό. «Δεν χρειάζεται να κάνουν τα κορίτσια όλο το μακιγιάζ –και τα φτερά στα μαλλιά. Μπορούν να δανειστούν λίγο και να το προσαρμόσουν. Βρίσκω είναι ιδανικά glamorous χωρίς να είναι υπερβολικό» είπε και ναι, τα μπλε είναι φτερά, τα είδαμε στην πασαρέλα του Dries Van Noten φέτος και αν τα αφαιρέσεις από το look έχεις απλά ένα dramatic cat eye με ζουμερά χείλη. Πώς θα αντιγράψουμε όμως αυτό το μακιγιάζ;

NYX JUMBO EYE PENCIL ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ BLACK BEAN

«Στα μάτια το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μαλακό, μαύρο μολύβι. Εγώ χρησιμοποίησα το NYX, Jumbo Eye Pencil στην απόχρωση Black Bean. Τράβηξα μία ακανόνιστη γραμμή κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων και έπειτα την έσβησα με το πινέλο μου #108 που είναι για eyeliner και φρύδια. Μπόρεσα έτσι να κάνω ωραίο σβήσιμο και να τραβήξω τη γραμμή με ακρίβεια μακριά από την εξωτερική γωνία για να δημιουργήσω ένα cat eye, dramatic αποτέλεσμα». Φυσικά ο Δημήτρης έκανε το κάτι παραπάνω με τις ψεύτικες βλεφαρίδες αλλά εσύ μπορείς απλά να φορέσεις την αγαπημένη σου μάσκαρα ή και καθόλου μάσκαρα για πιο grunge φινίρισμα. Έκανε και κάτι άλλο όμως ο Δημήτρης, ας κάνουμε λίγο zoom…

dimitris stratos makigiaz countdown xristougennakontino

«Έβαλα από μία νιφάδα glitter στις εσωτερικές γωνίες. Τα έδωσα όλα! Τα κορίτσια μπορούν απλά να βάλουν μία πινελιά από κάποια ιριδίζουσα, λευκή σκιά όπως η Extra Dimension Foil Eye Shadow/Frosted Firework της MAC στην απόχρωση Cooler Than Being Cool. Είναι λαμπερή και θα φωτίσει τέλεια το βλέμμα, θα του δώσει λάμψη» και μιλώντας για λάμψεις… Τον ρώτησα ποιο είναι το μυστικό για ένα λαμπερό αποτέλεσμα με το highlighter. Λαμπερό αλλά όχι υπερβολικό.

dimitris stratos makigiaz countdown xristougenna6

«Πρέπει να το τοποθετείς στα πιο ψηλά σημεία του προσώπου, εκεί που πέφτει το φως δηλαδή και πρέπει να βάζεις λίγο. Περνάς λίγη ποσότητα, τσεκάρεις και προσθέτεις αν χρειάζεται. Εγώ πέρασα το Sephora Collection, Wild Wishes Multi-Use Powder που έχει χρώματα τα οποία κολακεύουν όλες τις επιδερμίδες. Περιέχει highlighter και ρουζ και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το ρουζ! Το μυστικό όμως θα έλεγα ότι είναι το πινέλο. Το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσεις. Δημιούργησα το #103 με όλα αυτά στο μυαλό. Με βοηθά να παίρνω όση ποσότητα χρειάζεται και να τοποθετώ με ακρίβεια αφού είναι slanted, με γωνία». Βάζουμε λοιπόν highlighter στα ζυγωματικά, το πιγούνι, τη ράχη της μύτης και αν θέλουμε στο τόξο του φρυδιού, προσέχουμε τι πινέλο χρησιμοποιούμε και φοράμε πάντα ρουζ που να μας κολακεύει.

SEPHORA COLLECTION WILD WISHES MULTI USE POWDER

Σε αυτό το μακιγιάζ που δημιούργησε ο Δημήτρης ωστόσο, τα μάτια κλέβουν την παράσταση -σαφώς- αλλά, το κραγιόν δεν παίζει απλά υποστηρικτικό ρόλο. Είναι nude αλλά τόσο λαμπερό και έπρεπε να μάθω ποιο είναι: «Δεν μπορώ να στα πω όλα αλλά θα σου πω ότι πέρασα το KIKO Milano, 3D Hydra Lip Gloss στην αποχρωση Golden Sparkle από πάνω. Είναι θερμό και έχει το πιο διακριτικό glitter για λάμψη. Το τοποθέτησα με το #109 πινέλο μου που είναι ιδανικό για μείξεις και ακρίβεια αλλά μπορείς ακόμα και με τα δάχτυλα να ταμπονάρεις λίγο πάνω από τα χείλη για λάμψη on the go».

KIKO MILANO 3D HYDRA LIP GLOSS ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ GOLDEN SPARKLE

Το look ολοκληρώθηκε με άψογα φρύδια τα οποία δημιούργησε με την παλέτα Brow Zings της Benefit Cosmetics. Ναι, το μακιγιάζ που έφτιαξε για εμάς ο Δημήτρης ήταν so extra και super glam και το αξίζουμε. Όπως λέει και εκείνος, έχουμε ανάγκη να επαναφέρουμε τη λάμψη στη ζωή μας και να δούμε τον εαυτό μας περιποιημένο, sexy, όμορφο. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία και προτείνουμε να το κάνεις αυτά τα Χριστούγεννα. Να κάνεις το κάτι παραπάνω και να ανεβάσεις τη διάθεσή σου. Όπως άλλωστε λέμε συνέχεια εδώ στο Queen, όλα θα πάνε καλά και συμφωνεί και ο Δημήτρης.

Πάτα εδώ για να δεις όλο το 25 Days of Beauty Countdown