SOS! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα αντισηπτικά ώστε να προστατεύσεις τα χέρια και την υγεία σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
SOS! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα αντισηπτικά ώστε να προστατεύσεις τα χέρια και την υγεία σου

Η επιλογή του σωστού αντισηπτικού είναι πολύ σημαντική

Το αντισηπτικό χεριών μπήκε στη ζωή μας πριν από ενάμιση σχεδόν χρόνο και δεν προβλέπεται να φύγει σύντομα. Είναι η λύση στην απολύμανση των χεριών μας on the go, όταν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, και σίγουρα υπάρχει ένα στην τσάντα σου, στο συρτάρι του γραφείου, στο αυτοκίνητο… Έχεις ένα αντισηπτικό παντού και καλά κάνεις. Το αντισηπτικό είναι ένα «όπλο» προστασίας ενάντια στον κορονοϊό αλλά έχει και τα μειονεκτήματά του. Τα αντισηπτικά ξεραίνουν ιδιαίτερα τα χέρια και σύμφωνα με τους δερματολόγους, έχει παρατηρηθεί αύξηση στις εξάρσεις των εκζεμάτων στα χέρια τον τελευταίο χρόνο. Γιατί; Τι μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις την επιδερμίδα αλλά και την υγεία σου; Θα σου τα πούμε όλα παρακάτω…

antisiptiko antlia

Ας δούμε πρώτα από όλα γιατί το αντισηπτικό ξεραίνει τα χέρια. Ο ρόλος του αντισηπτικού είναι η απολύμανση και η εξόντωση των ιών και των μικροβίων. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 70%-90% αλκοόλ, ναι πολλά μικρόβια και ιοί είναι πολύ επίμονα. Ενώ όμως καταφέρνουν να καταπολεμούν τις μολύνσεις και να μας προστατεύουν από τον κορονοϊό, τα αντισηπτικά προκαλούν έντονη, εντονότατη αφυδάτωση και όλα οφείλονται στο αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι απαραίτητο για την απολύμανση αλλά παράλληλα, είναι και το συστατικό που προκαλεί την πιο έντονη αφυδάτωση. Η λύση όμως δεν είναι να επιλέξεις αντισηπτικά με λιγότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Αν το κάνεις αυτό καλύτερα να μην αγοράσεις καν αντισηπτικό. Οτιδήποτε περιέχει λιγότερο από 70% αλκοόλ απλά δεν σκοτώνει τα μικρόβια. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις αντισηπτικά που περιέχουν ενυδατικά συστατικά. Ναι, υπάρχουν. Όχι, δεν ενυδατώνουν τα χέρια αλλά δεν τα αφυδατώνουν και τελείως. Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά από τα αγαπημένα μας αλλά περίμενε, δεν τελειώσαμε.

plisimo xerion

Το αντισηπτικό δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το καλό πλύσιμο των χεριών. Είναι η λύση ανάγκης όταν πιάνεις χρήματα, όταν είσαι έξω και δεν μπορείς να πας στο μπάνιο να πλύνεις τα χέρια σου. Το πλύσιμο των χεριών είναι σαφέστατα πιο αποτελεσματικό στην προστασία σου από τον κορονοϊό και πολύ πιο φιλικό προς τα χέρια σου, κυρίως αν το συνοδεύεις με μία πολύ καλή κρέμα χεριών για ενυδάτωση.

Πλένεις λοιπόν τα χέρια σου όποτε μπορείς και το αντισηπτικό το έχεις σαν λύση έκτακτης ανάγκης. Διαλέγεις αντισηπτικά με φιλικά προς την επιδερμίδα συστατικά και επενδύεις σε μία καλή κρέμα χεριών. Ρίξε τώρα μία ματιά στα αγαπημένα μας, non-drying αντισηπτικά χεριών που συνδυάζουν αποτελεσματικότητα και προστασία.

Διάβασε ακόμα: Τελικά κάνουν «δουλειά» τα προϊόντα 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner;