Πούδρες καθαρισμού: Τι είναι; Πώς τις χρησιμοποιείς; Ποια να αγοράσεις; Όλα εδώ…

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Πούδρες καθαρισμού: Τι είναι; Πώς τις χρησιμοποιείς; Ποια να αγοράσεις; Όλα εδώ…

Οι πούδρες καθαρισμού και απολέπισης θα γίνουν η νέα σου εμμονή!

Οι πούδρες καθαρισμού και απολέπισης δεν είναι κάτι καινούργιο. ΟΙ Κορεάτισσες τις χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και --–ομολογώ– ότι και εγώ τις λατρεύω (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Ένα από τα πρώτα καθαριστικά προσώπου που αγόρασα με τα δικά μου χρήματα, ως ενήλικη, ήταν η πούδρα καθαρισμού της Kanebo (θα τη δεις στη gallery ως Sensai) και από τότε την αγοράζω συχνά γιατί είναι πραγματικά απίθανη. Γιατί όμως μου αρέσουν τόσο πολύ οι πούδρες και γιατί θα σου αρέσουν και εσένα; Θα σου τα πω όλα!

katharismos prosopou

Πρώτα από όλα, ας πούμε τι ακριβώς είναι αυτές οι πούδρες. Πολύ απλά, είναι αφυδατωμένα καθαριστικά προσώπου! Περιέχουν ένζυμα και άλλα καθαριστικά συστατικά σε μορφή …πούδρας τα οποία ενεργοποιούνται με το νερό και παράγουν έναν τέλειο αφρό. Η κάθε πούδρα έχει οδηγίες χρήσεις και απαιτεί διαφορετικές ποσότητες νερού όμως, όσο λιγότερο νερό βάλεις, τόσο πιο πηχτό (σαν πάστα) θα είναι το αποτέλεσμα και έτσι θα κάνεις και τέλεια μηχανική απολέπιση. Δεν κάνεις όμως μόνο μηχανική απολέπιση…

xrisi poudras katharismou

Οι περισσότερες πούδρες καθαρισμού περιέχουν ένζυμα και οξέα τα οποία κάνουν και χημική απολέπιση συνεπώς, αν θέλεις να βάλεις μία πούδρα στην καθημερινή σου περιποίηση για να αντικαταστήσεις το καθαριστικό σου, πρέπει να βρεις μία που να είναι κατάλληλη για χρήση πρωί και βράδυ, κάθε μέρα. Πώς θα τη βρεις; Που θα τη βρεις; Ποια τελικά κάνει για εσένα; Εύλογες ερωτήσεις όλες και εννοείται είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει 11 πούδρες καθαρισμού και απολέπισης για κάθε ανάγκη. Για καθημερινή ή εβδομαδιαία χρήση, για λάμψη ή για ατέλειες, για ό, τι χρειάζεσαι δηλαδή. Ρίξε μία ματιά, δοκίμασε μία και πάω στοίχημα ότι θα γίνει η νέα σου εμμονή!

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα πιο ακριβά skincare συστατικά του κόσμου