Φωτιά! Να τι πρέπει να κάνεις αν «αρπάξουν» τα μαλλιά σου από κάποιο κερί αυτές τις ημέρες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Φωτιά! Να τι πρέπει να κάνεις αν «αρπάξουν» τα μαλλιά σου από κάποιο κερί αυτές τις ημέρες

Έχει συμβεί στις περισσότερες από εμάς

Δεν θα σε κουράσω με κάποιον μεγάλο πρόλογο… Η μεγαλύτερη φοβία μου το Πάσχα δεν είναι ότι θα φάω μέχρι να σκάσω (αυτό είναι δεδομένο). Είναι ότι κάποιο παιδάκι ή κάποιος απρόσεκτος θα βάλει όλο το κερί του μέσα στα μαλλιά μου και θα αρχίσει να τραγουδά η ομήγυρη το παρακάτω τραγούδι... #thapeseifotianamekapsei #diplis



Φυσικά, η φοβία μου είναι αποτέλεσμα εμπειρίας γιατί ναι, τα μαλλιά μου έχουν «αρπάξει» στον επιτάφιο από κερί ηλικιωμένης κυρίας πίσω μου χωρίς να το καταλάβω. Μάλιστα, είχα πει στην μητέρα μου «Πωπω, κάποιο κεφάλι πήρε φωτιά» και γελάσαμε για… μισό λεπτό μέχρι να αρχίσει η μαμά μου να μου ρίχνει σφαλιάρες για να σταματήσει τη φωτιά. Σε αντίθεση με το τι μπορεί να πιστεύεις, τα μαλλιά τσουρουφλίζονται, συρρικνώνονται με τη φωτιά και καταστρέφονται ολοσχερώς όπως άλλωστε και οτιδήποτε καίγεται. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

fotia st amallia

Αρχικά σβήσε τη φωτιά αλλά αυτό δεν χρειάζεται να στο πω. Πρέπει ωστόσο να δράσεις γρήγορα, πολύ γρήγορα γιατί εξαπλώνεται μανιασμένα, κυρίως αν έχεις βάλει και προϊόντα όπως λακ. Για να καταλάβεις, αν αυτό που σου περιέγραψα παραπάνω συμβεί σε κάποια κυρία άνω των 60 που έχει πάει κομμωτήριο πολύ πιθανό να μην καταφέρει να σώσει πολλά μαλλιά, just sayin’. Στο θέμα μας όμως: Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά να κουρευτείς.

fotia mallia

Μπορεί να νομίζεις ότι κάτι θα σώσεις αλλά είναι όλα μια αυταπάτη και δεν μου αρέσει να σου λέω ψέματα. Θα κουρευτείς και ας ελπίσουμε ότι θα προλάβεις το κακό σε σημείο που δεν θα απαιτεί μεγάλη θυσία σε μήκος. Τι κάνεις όμως το ίδιο βράδυ; Ξεπλένεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό και καθοδικές κινήσεις για να φύγουν οι τσουρουφλισμένες τούφες. Κλείσε τα μάτια σου, δεν χρειάζεται να το δεις. Έπειτα κάνει πολύ βαθιά ενυδάτωση. Πέσε για ύπνο με μάσκα μαλλιών αν μπορείς. Θα βοηθήσει πολύ το υπόλοιπο της τρίχας που δεν κάηκε και γενικά καλό θα σου κάνει. Συνέχισε το Πάσχα σου με αλογοουρά αν η ζημιά είναι μεγάλη και απλά περίμενε να ανοίξουν τα κομμωτήρια.

krima copy

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να επανορθώσεις το κάψιμο γιατί δεν είναι «κάψιμο» όπως αυτό που σου συμβαίνει με τα θερμά εργαλεία. Εμπιστέψου τον κομμωτή σου που θα κάνει ό, τι καλύτερο για να έχεις ένα όμορφο κούρεμα, αγάπησε την αλλαγή στα μαλλιά σου (όλα για κάποιον λόγο γίνονται) και μη σκας ιδιαίτερα, θα έχεις για πάντα να λες μία ξεκαρδιστική ιστορία. Και την επόμενη φορά που θα πας στον Επιτάφιο ή την Ανάσταση ΜΗΝ βάλεις λακ ή οτιδήποτε άλλο εύφλεκτο στα μαλλιά σου και πιάσε έναν ψηλό κότσο, πίστεψέ με, αξίζει. Καλή Ανάσταση girl!

Διάβασε ακόμα: Oscars 2021: Το ponytail της Margot Robbie εντυπωσίασε! Δες ακόμη 5 παραμυθένιες αλογοουρές