5+1 συμβουλές για να προστατεύσεις το μακιγιάζ σου από τον ιδρώτα

5+1 συμβουλές για να προστατεύσεις το μακιγιάζ σου από τον ιδρώτα

Το μακιγιάζ το καλοκαίρι «λιώνει» και για να το σώσεις δεν θέλει κόπο αλλά… τρόπο!

Αχ καλοκαιράκι! Μπάνια, βόλτες, κοκτέιλ, ζέστη… Ναι, ζέστη, τα είπαμε και προχθές. Το καλοκαίρι είναι όμορφο αλλά έχει και την ugly πλευρά του.

Σε αυτή την ugly πλευρά το ο υδράργυρος φτάνει στο κόκκινο, κλιματιστικό δεν αρκεί, ο ιδρώτας τρέχει και μαζί του παίρνει το μακιγιάζ μας #thehorror!


via GIPHY


Αυτό είναι το σημερινό μας θέμα λοιπόν: Το μακιγιάζ που «λιώνει» με τον ιδρώτα ενώ η Ελένη τραγουδά «40 βαθμοί λιώνει το κορμί η λύση είναι μία πάμε παραλία».



Ποια παραλία Ελένη μου; Πώς να πάμε παραλία; Έχουμε δουλειές στο γραφείο και meetings. Η κατάσταση απαιτεί πιο πρακτικές λύσεις για να προστατεύσουμε το μακιγιάζ μας από τον ιδρώτα και τον καύσωνα και τις έχουμε.

Ήξερες ότι ο ιδρώτας ΔΕΝ μυρίζει;

Βλέπεις, έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση πολλές φορές. Έχουμε αναγκαστεί να βρεθούμε σε παρουσιάσεις σε εξωτερικό χώρο, κάτω από τον ήλιο. Έχουμε οδηγήσει σε αυτοκίνητο με χαλασμένο κλιματισμό. Έχουμε χορέψει τόσο που ο αέρας του κλιματισμού στο club μοιάζει με αναμμένο σεσουάρ.


via GIPHY


Η περιποίηση

Ξέρουμε λοιπόν πώς θα προστατευτούμε και θα σου πούμε όλα τα μυστικά ευθύς αμέσως. Ξεκινάμε με την περιποίηση aka με την κρέμα.

Δες μερικές κρέμες για λιπαρές επιδερμίδες, θα σου χρειαστούν

Προφανώς και θα βάλεις κρέμα στο πρόσωπό σου πριν το μακιγιάρεις απλά θα επιλέξεις μία oil free. Αν είναι oil free KAI χαρίζει ματ αποτέλεσμα, ακόμα καλύτερα. Οι αγαπημένες μας είναι οι εξής.

CREAMS

Από αριστερά: CLINIQUE ID™, DRAMATICALLY DIFFERENT™ OIL-CONTROL GEL + ACTIVE CARTRIDGE CONCENTRATE FOR PORES & UNEVEN TEXTURE. FREZYDERM, MATTE EFFECT CREAM. SHISEIDO, WASO QUICK MATTE MOISTURIZER OIL-FREE. LA ROCHE-POSAY, EFFACLAR MAT

Η προετοιμασία

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσες το primer περιττό βήμα, ετοιμάσου να αναθεωρήσεις ολοκληρωτικά και να το κάνεις καθημερινή συνήθεια.

idromeni makigiaz

Το primer θέτει την σωστή… βάση (see what we did there?) για το μεικάπ σου. Το σταθεροποιεί, γεμίσει τους πόρους, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και εξασφαλίζει ματ τελείωμα. Να πούμε και άλλα;

Εδώ θα βρεις 30 primers για κάθε ανάγκη

PRIMER

Από αριστερά: LANCOME, PREP & MATTE PRIMER. ESTEE LAUDER, THE MATTIFIER SHINE CONTROL PERFECTING PRIMER & FINISHER. SMASHBOX, PHOTO FINISH OIL & SHINE CONTROL PRIMER. SEVENTEEN, SILKY MATT PRIMER

Τα αγαπημένα μας είναι τα primers που είδες μόλις και σου τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Τα φοράς μετά την κρέμα σου και πριν το μεικάπ.

Κάτι ακόμα που φοράς μετά την κρέμα σου και πριν το μεικάπ είναι το αντηλιακό και εδώ έχουμε μερικά τέλεια


via GIPHY


Το foundation

Πρέπει να το διαλέξεις έξυπνα και σωστά όμως δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική. Θα αναζητήσεις μεικάπ με oil free σύνθεση και μακράς διάρκειας σαν τα παρακάτω.

MAKEUP

Από αριστερά: BECCA COSMETICS, ULTIMATE COVERAGE 24 HOUR FOUNDATION. TOO FACED, BORN THIS WAY MATTE FOUNDATION. FENTY BEAUTY BY RIHANNA, PRO FILT'R SOFT MATTE LONGWEAR FOUNDATION. MAYBELLINE NEW YORK, FIT ME MATTE + PORELESS FOUNDATION

Πρόσεχε όμως: ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ. Βάλε μόνο όσο χρειάζεσαι και μην προσπαθήσεις να καλύψεις τελείως το δέρμα σου. Εκτός του ότι δεν είναι ωραίο, θα δυσκολευτείς να διατηρήσεις το αποτέλεσμα και όχι εξαιτίας των προϊόντων που επέλεξες.

idromeni

Τα αδιάβροχα

Τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ υπάρχουν για να τα χρησιμοποιείς το καλοκαίρι κυρίως, ξέχνα τη βροχή. Στο νεσεσέρ σου πρέπει να υπάρχει μία αδιάβροχη βάση για σκιά (αν είσαι φαν των σκιών), ένα αδιάβροχο μολύβι, μία αδιάβροχη μάσκαρα και ένα πολύ μακράς διάρκειας concealer.

WATERPROOF

Από αριστερά: Μολύβι ματιών, ERRE DUE, WATERPROOF EYE DESIGNER. Μάσκαρα, L' OREAL PARIS, PARADISE MASCARA WATERPROOF. Κονσίλερ, MAC, PRO LONGWEAR CONCEALER. Βάση για σκιά NYX PROFESSIONAL MAKEUP, PROOF IT! WATERPROOF EYE SHADOW PRIMER

Τα παραπάνω είναι τα δικά μας αγαπημένα αλλά μπορείς να επιλέξεις όποια εσύ θέλεις. Πρόσεχε μόνο να δώσεις έμφαση και στο ντεμακιγιάζ.

Αυτά τα καθαριστικά προσώπου αφαιρούν τα πάντα… και το αδιάβροχο μακιγιάζ


via GIPHY


Το τελευταίο βήμα

Τα setting sprays και οι πούδρες σεταρίσματος δεν δημιουργήθηκαν για να σε κάνουν να ξοδέψεις τα χρήματά σου. Κάνουν πράγματι αυτό που λένε: Σετάρουν και σταθεροποιούν το μακιγιάζ οπότε πρέπει να είναι το τελευταίο σου βήμα.

SET

Από αριστερά: BENEFIT COSMETICS, THE POREFESSIONAL PRIMER SUPER SETTER. MAC, PREP + PRIME FΙΧ+ MATTE. LAURA MERCIER, TRANSLUCENT LOOSE SETTING POWDER. VICHY, DERMABLEND UNIVERSAL SETTING POWDER

Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου, σπρέι ή πούδρα, και μην φύγεις από το σπίτι αν δεν πουδραριστείς ή αν δεν ψεκαστείς. Είναι το 50% της δουλειάς!


via GIPHY


...και μην ξεχάσεις να βάλεις αυτό στην τσάντα σου

Blotting papers: Τα μαγικά χαρτάκια που έχουν επάνω τους πούδρα και εξαφανίζουν τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα. Τα εξής τρία είναι πραγματικά σωτήρια.

BLOT

Από αριστερά: SHISEIDO, OIL CONTROL BLOTTING PAPER. SEPHORA COLLECTION, APIERS MATIFIANTS POUDRÉS. FENTY BEAUTY BY RIHANNA, INVISIMATTE BLOTTING PAPER

Βάλε ένα από όλα στην τσάντα σου και εξαφάνισε τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα πριν προλάβει να εξαφανίσει εκείνος το μακιγιάζ σου.

Δες εδώ περισσότερες αδιάβροχες μάσκαρα, το ξέρουμε ότι θέλεις!