Πώς θα στεγνώσεις τα μαλλιά σου με κρύο αέρα σαν επαγγελματίας

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα στεγνώσεις τα μαλλιά σου με κρύο αέρα σαν επαγγελματίας

Είναι πολύ πιο εύκολο απ' ότι νόμιζες και αξίζει να το δοκιμάσεις.

Ας είμαστε ειλικρινείς! Το όνειρο κάθε γυναίκας (ή τουλάχιστον το δικό μου και όσων κοριτσιών ξέρω) είναι να δείχνει καλοχτενισμένη 24/7 λες και βγήκε μόλις από το κομμωτήριο. Τα μαλλιά μας αναβαθμίζουν σημαντικά την εικόνα μας γι' αυτό συχνά ένα όμορφο χτένισμα αρκεί για να είσαι κομψή ακόμη και με το πιο απλό, αδιάφορο ντύσιμο.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν τον Ιούλιο και η ζέστη είναι ήδη αφόρητη. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν κι εσύ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρύνουμε το κεφάλι μας με extra θερμότητα (ισιωτική, μπουκλιέρα και πιστολάκι) ή προϊόντα που «βαραίνουν» την τρίχα και την καταστρέφουν.

Όσο σημαντικό είναι να απλώνεις το αντηλιακό κάθε μέρα χειμώνα- καλοκαίρι (στο λέμε συνέχεια αυτό), για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου άλλο τόσο είναι και το να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προιόν στα μαλλιά σου, πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο, η τρίχα προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.



Όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι; Πες ναι στο αλατόνερο!

Πες #ναι στο κρύο στέγνωμααυτό το καλοκαίρι

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ή δεν το έχεις προσέξει, το πιστολάκι μας διαθέτει ένα μαγικό κουμπί το οποίο παρέχει κρύο αέρα. Εκτός από απολαυστικός και δροσιστικός, ο κρύος αέρας είναι σούπερ επιλογή για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις ή να σκάσεις από τη ζέστη.

Πώς θα στεγνώσεις τα μαλλιά σου με κρύο αέρα like a pro!

1) Σαμπουάν και conditioner

Αν θες να αποφύγεις το φριζάρισμα αλλά και να ξεκινήσεις σωστά τη διαδικασία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner που θα μαλακώσει την τρίχα.

2) Προσοχή με την πετσέτα

Μην τρίβεις ποτέ τα μαλλιά σου με την πετσέτα. Γενικά προσπάθησε να τα τυλίξεις όσο πιο απαλά γίνεται ώστε η πετσέτα να απορροφήσει το νερό.

3) Καλό χτένισμα

Χτένισε πολύ καλά τα μαλλιά σου με μια χτένα ειδική για τον τύπο των μαλλιών σου. Αν έχεις ίσια μαλλιά επένδυσε σε μια μαλακή βούρτσα ενώ αν έχεις πολύ σγουρά μπορείς να τα ξεμπλέξεις με μία χτένα με φαρδιά δόντια ή τη βοήθεια των δακτύλων σου. Μπορείς πάντα να προσθέσεις ένα λάδι μαλλιών στις άκρες για να τα κάνεις ακόμη πιο μαλακά και μεταξένια.

4) Κρύο στέγνωμα

Στέγνωσε καλά τα μαλλιά σου με κρύο αέρα. Μπορείς να τα χτενίζεις παράλληλα όσο ώρα στεγνώνεις για να γίνουν ακόμη πιο λεία και μαλακά.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com

Στη gallery που ακολουθεί βρήκα και συγκέντρωσα για εσένα μερικά λαδάκια μαλλιών που αξίζει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου.