10 προϊόντα και tips για να κάνεις το τέλειο wet look και όχι μόνο με ζελέ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
10 προϊόντα και tips για να κάνεις το τέλειο wet look και όχι μόνο με ζελέ

Το wet look είναι ό, τι πιο sexy μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι αλλά ίσως να το αποφεύγεις γιατί δεν συμπαθείς το ζελέ. Δεν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσεις όμως…

Πέρασε και ο Δεκαπενταύγουστος… Μα απίστευτο δεν είναι; Πότε ήρθε; Πότε έφυγε; Ας μην το σκεφτόμαστε όμως αυτό, έχουμε πολύ καλοκαίρι ακόμα μπροστά μας και οι περισσότερες είναι σε άδεια, ξαπλωμένες σε κάποια παραλία.

Εκεί από τις ξαπλώστρες και τις πετσέτες, από τα μπάνια των rooms to let και από τα καφέ που παίρνετε το πρωινό σας, με ρωτάτε ακόμα πράγματα, και χαίρομαι όσο δεν μπορείτε να διανοηθείτε.

Η πιο δημοφιλής ερώτηση της τελευταίας εβδομάδας λοιπόν αφορούσε το wet look. Είναι βλέπεις τάση και, παραπάνω από ένα κορίτσια, θέλουν να μάθουν πώς θα το κάνουν να δείχνει σέξι και όχι σαν… κράνος.


https://www.instagram.com/p/CR4IyDuIAYy

Κάνε την πλεξούδα της Κατερίνας Καινούργιου και θα έχεις το ιδανικό χτένισμα για κάθε ώρα

Villiotis to the rescue

Εύλογη ερώτηση και μάλιστα πολύ αγαπημένη μου γιατί, το βρεγμένο look, είναι ένα χτένισμα που με έχει απασχολήσει πολύ. Έχω λοιπόν ρωτήσει τον λατρεμένο μου Νικόλα Βιλλιώτη και μου έχει αποκαλύψει πώς ακριβώς κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν sexy και βρεγμένα στα editorial, χωρίς να είναι άκαμπτα.

Ferretti bbt S18 010

Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ελάχιστο ή και καθόλου ζελέ. Ναι, ναι κι όμως. Το ζελέ δεν είναι το προϊόν κλειδί για το wet look ή μάλλον, δεν χρειάζεται να είναι. Βλέπεις, αν φορέσεις λάθος είδος ζελέ (υπάρχουν πολλά) τα μαλλιά σου γίνονται… «τραγανά», σκληρά, άκαμπτα και καθόλου σέξι. Άσε λοιπόν κάτω το ζελέ του καλού σου, είναι το προϊόν που δεν θα μοιραστείτε.

Μην βάλεις μόνο ζελέ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο Νικόλας έχει 2 τέλεια και αλάνθαστα tips για το wet look. Το πρώτο είναι να συνδυάζεις το ζελέ με μία κρέμα μαλλιών. Μπορεί να είναι κρέμα ενάντια στο φριζάρισμα, κρέμα ενυδάτωσης, κρέμα για μπούκλες. Βάλε ίση ποσότητα κρέμας και ζελέ στην παλάμη σου, ανάμειξε τα δύο προϊόντα και πέρασέ τα σε ΝΩΠΑ μαλλιά.

10 conditioner που μπορείς να πάρεις μαζί σου ΚΑΙ στη θάλασσα

Jason Wu bbt S18 004

Σε νωπά μαλλιά

Όπως είδες, μίλησα για ΝΩΠΑ, με κεφαλαία μαλλιά. Το άλλο μυστικό για το wet look είναι να μην έχεις πολύ βρεγμένα μαλλιά. Ταμπονάρισέ τα με μία πετσέτα για να αφαιρέσεις κατά 50% την υγρασία.

Για λίγο επιπλέον όγκο

Κάτι ακόμα που είναι τέλειο και μου αποκάλυψε ο Νικόλας είναι το… ανάποδο χτένισμα, κυρίως στα λεπτά μαλλιά. Κανονικά, περνάς το μείγμα ζελέ+κρέμα στα μαλλιά σου και χτενίζεις με μία μεγάλη χτένα προς τα πίσω.

1

Extra tip! Αφού χτενίσεις τα μαλλιά σου προς τα πίσω, σταθεροποίησέ τα για λίγο με μερικά κλιπ, ώσπου να στεγνώσει ελαφρώς το ζελέ.

Αν έχεις λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο κάντο ανάποδα. Ρίξε το κεφάλι σου προς τα κάτω και πέρνα το προϊόν χτενίζοντας ανάποδα. Όχι, δεν θα μείνεις έτσι, γύρνα το κεφάλι σου κανονικά και συνέχισε χτενίζοντας με τα δάχτυλα για να σταθεροποιήσεις τα μαλλιά σου. Κάντο και θα με θυμηθείς, έχω λεπτά μαλλιά και αυτό το tip με έχει σώσει.

#Trending! Το φθινόπωρο, όλες θα ζητάμε #CamouflageHair

Άσε το ζελέ

Τέλος, ο Νικόλας προτείνει να αφήσεις στην άκρη τελείως το ζελέ και να κάνεις τα μαλλιά σου να μοιάζουν βρεγμένα με λάδι μαλλιών. Έτσι θα συνδυάσεις την βαθιά περιποίηση με το styling και μην ανησυχείς… Ναι μεν θα αποκτήσεις σούπερ λιπαρά μαλλιά αλλά για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα θα πας στην παραλία!

16Arlington bbt F20 011

Βάλε λίγο ορό

Το τελευταίο tip είναι δικό μου: Αν έχεις μαλλιά που φριζάρουν ό, τι και να κάνεις (όπως εγώ), πριν βάλεις οτιδήποτε άλλο στα μαλλιά σου, πέρνα λίγο ορό ενάντια στην ψαλίδα μόνο από τις άκρες. Θα κάνεις όλη τη διαφορά όταν πλέον θα αρχίσουν να στεγνώνουν τα μαλλιά σου και –μοιραία- να φριζάρουν. Trust me!

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, για το τέλειο, καυτό wet look πρέπει να συνδυάζεις την κρέμα μαλλιών με το ζελέ, τα; Εφαρμόζεις σε νωπά, όχι βρεγμένα μαλλιά, αν έχεις μαλλιά χωρίς όγκο να τα χτενίζεις ανάποδα και να προτιμάς το λάδι αντί για το ζελέ.


https://www.instagram.com/p/CSeuBnSJ7CF

Κάνε τώρα ένα scroll για να δεις τα αγαπημένα μου λάδια, τις καλύτερες κρέμες που μυρίζουν τέλεια και λειαίνουν, ζελέ που δεν κάνουν τα μαλλιά σκληρά, 2 ορούς για την ψαλίδα και 2 χτένες που ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις!

5+1 χτενίσματα των celebrities για να τα βγάλεις πέρα με τον καύσωνα