15 μάσκες για βαμμένα μαλλιά που θα διατηρήσουν το χρώμα σου super fresh ανάμεσα στις βαφές

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
15 μάσκες για βαμμένα μαλλιά που θα διατηρήσουν το χρώμα σου super fresh ανάμεσα στις βαφές

Τα βαμμένα μαλλιά είναι μία κατηγορία από μόνα τους και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Σήμερα ανοίγουμε το κεφάλαιο «μάσκες» και μαθαίνουμε τα πάντα για αυτές.

Τα μαλλιά μας χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το πάχος και την υφή τους. Υπάρχουν λεπτά και ίσια μαλλιά, χοντρά και σπαστά, λεπτά και σγουρά ή απλά κανονικά.

Ομοίως, υπάρχουν λιπαρά, ξηρά, κανονικά ή και μεικτά. Έχουμε λοιπόν πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς και κατηγορίες μαλλιών.

Μία κατηγορία από μόνα τους

Υπάρχει ωστόσο και μία ακόμη κατηγορία, τα βαμμένα μαλλιά και πριν σκεφτείς ότι αυτό το ξέρεις, άκουσέ με.

vamena mallia

Botanical Repair™: Αυτό ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά και το πνεύμα σου μετά το καλοκαίρι

Τα βαμμένα μαλλιά δεν είναι κατηγορία από μόνα τους μόνο εξαιτίας του χρώματός τους. Η τεχνική εργασία της βαφής, των ανταυγειών ή και του μπαλαγιάζ, αλλάζει τη δομή της τρίχας.

Τα μαλλιά παύουν αν είναι σγουρά ή λιπαρά ή κανονικά ή ίσια και είναι απλά βαμμένα. Η βαμμένη τρίχα έχει άλλες ανάγκες και εδώ έρχονται τα ειδικά προϊόντα περιποίησης για να ανταποκριθούν σε αυτές.


via GIPHY


Διαφορετική τεχνολογία

Βλέπεις, όταν μία σειρά απευθύνεται σε βαμμένα μαλλιά δεν αναφέρει πουθενά τη λιπαρότητα ή την ξηρότητα ή και τον τύπο της τρίχας.

Αναφέρει όλα αυτά που μπορεί να κάνει για να δυναμώσει, να θρέψει και να ενυδατώσει την τρίχα ώστε να δείχνει πιο υγιής και το χρώμα να παραμένει λαμπερό.

10 αλογοουρές για all-day εμφανίσεις

Το σαμπουάν και η μαλακτική κρέμα για βαμμένα μαλλιά λοιπόν, πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σου.

maskes gia vamena mallia

Μάσκα: Η θαυματουργή

Η μάσκα ωστόσο είναι μία άλλη υπόθεση. Αν με ρωτάς, προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) χρησιμοποιώ μόνο μάσκα μαλλιών. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος φροντίδας των βαμμένων μαλλιών και έχουν ένα extra πλεονέκτημα που ίσως δεν ήξερες…

Καταπολεμούν το φριζάρισμα! Ναι, ναι κι όμως. Οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά βλέπεις, είναι φτιαγμένες ώστε να «κλείνουν» ερμητικά τα λέπια της τρίχας, έτσι ώστε να μην δραπετεύουν τα μόρια του χρώματος με το λούσιμο.


via GIPHY


Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζουν τη διάρκεια, την ένταση και τη λάμψη του χρώματος και… εξαλείφουν το φριζάρισμα. Υπέροχο; Είναι!

Τώρα λοιπόν που ξέρεις τι μπορούν να κάνουν για εσένα οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά, κάνε ένα ακόμα scroll για να δεις τις 15 δικές μας αγαπημένες και να διαλέξεις τη δική σου.

Touch of toffee: Το χρώμα μαλλιών της JLo θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο