Beautiful at any age! 10 δραστικές κρέμες ματιών για την καταπολέμηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Μαρία Ροδίτη
Beautiful at any age! 10 δραστικές κρέμες ματιών για την καταπολέμηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Πες «αντίο» στο ενοχλητικό πόδι της χήνας κάτω και γύρω από τα μάτια!

Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερες ανάγκες έχει η επιδερμίδα μας και δη η περιοχή κάτω από τα μάτια. Βλέπεις, καθώς τα χρόνια περνούν εκλείπει από τον οργανισμό μας το κολλαγόνο και η ελαστίνη με αποτέλεσμα να επέρχεται η χαλάρωση.

Και όταν λέμε χαλάρωση στην περιοχή των ματιών εννοούμε το «πόδι της χήνας», τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που σχηματίζονται περιμετρικά τους. Δεν θέλω, όμως, να το βάζεις κάτω! Για όλα υπάρχουν λύσεις και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που έχεις εσύ να κάνεις είναι να μην παραλείπεις από τη ρουτίνα ομορφιάς σου την αντιγηραντική κρέμα ματιών.

15 luxurious αντιγηραντικές κρέμες ματιών που… κάνουν θαύματα

Γιατί είναι must η κρέμα ματιών στη skincare routine σου

Δεν είναι μόνο η φυσιολογική φθορά του χρόνου που προκαλεί τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες!

Η έλλειψη ύπνου, η κληρονομικότητα, κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και οι εξωτερικές «επιθέσεις» του περιβάλλοντος (aka ατμοσφαιρική ρύπανση, βλαβερές ακτίνες UV), «συνδράμουν» στη γήρανση της επιδερμίδας.

via GIPHY

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο απαραίτητη στην πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου είναι μια πανίσχυρη, αντιγηραντική κρέμα ματιών;

Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις σωστά

Για να έχει αποτέλεσμα η κρέμα ματιών πρέπει και να χρησιμοποιηθεί σωστά. Πώς θα το κάνεις αυτό, λοιπόν;

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να την απλώσεις με τον παράμεσο, καθώς αυτό είναι το δάχτυλο με τη λιγότερη μυϊκή δύναμη. Και επειδή το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, δεν χρειάζεται και κακομεταχείριση με πολλή δύναμη.



Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι σε ποια σημεία θα απλώσεις κρέμα ματιών. Το σωστό είναι, λοιπόν, να την απλώσεις κάτω από τα μάτια και κάτω από το κόκαλο του φρυδιού. Όχι στο άνω βλέφαρο, κι αυτό γιατί το πιθανότερο είναι… το πρωί που θα ξυπνήσεις τα μάτια σου να έχουν πρηστεί. Και σίγουρα αυτό δεν το θέλεις.

Μη φύγεις! Έχω συγκεντρώσει στην gallery 10 super wow αντιγηραντικές κρέμες ματιών… για τα μάτια σου μόνο!