Not all roses are red! Εδώ θα δεις nail art με τριαντάφυλλα σε όλα τα χρώματα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Not all roses are red! Εδώ θα δεις nail art με τριαντάφυλλα σε όλα τα χρώματα

Το τριαντάφυλλο είναι ο «βασιλιάς» των λουλουδιών και σήμερα το τιμάμε με ένα ολάνθιστο nailspiration!

Είναι πολύ δύσκολο να ισχυριστεί κανείς ότι δεν του αρέσουν τα τριαντάφυλλα. Νομίζω ότι έχει περάσει στο DNA μας η αγάπη για αυτό το λουλούδι, τον αδιαμφισβήτητο «βασιλιά» των λουλουδιών.

Το τριαντάφυλλο λοιπόν, είναι ένα αγαπημένο λουλούδι και σήμερα Πέμπτη, αποφάσισα ότι πρέπει να του αφιερώσω το nailspiration της ημέρας. Έχουμε καιρό να δούμε άλλωστε μανικιούρ με τριαντάφυλλα. Πάτα play για να αρχίσεις να μπαίνεις σε mood!



Αντί όμως να ψάξω για 10 φλογερά nail art, με κατακόκκινα τριαντάφυλλα, αποφάσισα να προσθέσω στην nailspiration gallery και άλλα χρώματα. Τα τριαντάφυλλα εξάλλου δεν είναι μόνο κόκκινα.

Copy of budgetbeauty

Το τριαντάφυλλο είναι αυτό που έλειπε από την χειμερινή σου περιποίηση και έχουμε τις αποδείξεις

Υπάρχουν λευκά, κίτρινα, ροζ, ακόμα και μπλε. Όλα είναι πανέμορφα και κάνουν τα νύχια (ίσως και τη διάθεσή μας) λίγο πιο ρομαντικά. Όλα αυτά θα δεις πιο κάτω, στην gallery της ημέρας, αλλά πριν σπεύσεις εκεί, διάβασε μερικά πράγματα που ίσως να μην ήξερες για το τριαντάφυλλο.

Το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα αρχαιότερα λουλούδια

Αρχαιολόγοι, έχουν ανακαλύψει απολιθωμένα τριαντάφυλλα 35 εκατομμυρίων ετών! Μάλιστα, η γηραιότερη τριανταφυλλιά είναι χιλίων ετών και φυτρώνει σε έναν τοίχο του καθεδρικού ναού του Hildesheim στην Γερμανία.

Hildesheim Cathedral in Germany

H τριανταφυλλιά στον καθεδρικό Hildesheim στη Γερμανία

Τα τριαντάφυλλα τρώγονται

Ήξερες για το ροδόνερο που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική (κάνει τους κουραμπιέδες πιο νόστιμους) αλλά ίσως να μην ήξερες ότι μπορείς άφοβα να φας και τα πέταλα των τριαντάφυλλων.

recipe main halvas me triantafilo site

Άκης Πετρετζίκης: Χαλβάς Red Velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο

Κάθε χρώμα τριαντάφυλλου, έχει διαφορετικό συμβολισμό

Το κόκκινο συμβολίζει τον έρωτα και το πάθος. Το ροζ την τρυφερότητα και τον ρομαντισμό. Το κίτρινο τη φιλία, το λευκό την αγνότητα ή τα… συλλυπητήρια και τα πορτοκαλί τον ενθουσιασμό!

juliet rose

Το πανάκριβο Juliet Rose

Η ακριβότερη τριανταφυλλιά κοστίζει 15,8 εκατομμύρια δολάρια

Ο διάσημος καλλιεργητής τριαντάφυλλων David Austin, αφιέρωσε 15 χρόνια και 5 εκατομμύρια δολάρια για την καλλιέργεια μιας σπάνιας ποικιλίας τριαντάφυλλου, την οποία ονόμασε Juliet. Το τριαντάφυλλο Juliet πωλήθηκε για 15,8 εκατομμύρια δολάρια το 2006, καθιστώντας το την πιο ακριβή ποικιλία τριαντάφυλλου στον κόσμο.

cleansing powders

Mega-guide: 30 κραγιόν στα χρώματα του τριαντάφυλλου για να καλωσορίσεις την άνοιξη