#SkinMatters Πρησμένα μάτια: Tips, προϊόντα και εργαλεία για να τα αντιμετωπίσεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#SkinMatters Πρησμένα μάτια: Tips, προϊόντα και εργαλεία για να τα αντιμετωπίσεις

«Τα πρησμένα μάτια δεν με ενοχλούν καθόλου» είναι η φράση που δεν ξεστόμισε ποτέ κανείς. Επειδή όλες μας ενοχλούν και όλες ψάχνουμε τρόπους για να τα αντιμετωπίσουμε, ετοιμάσαμε για εσένα τον απόλυτο οδηγό!

Το πρόβλημα των πρησμένων ματιών, είναι κάτι με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωπες -κυρίως- το πρωί. Κατά τη διάρκεια του ύπνου γίνεται η κατακράτηση κάτω και γύρω από τα μάτια, και γι’ αυτό ξυπνάμε με πρηξίματα και δείχνουμε κουρασμένες.

Μπορεί να έχουμε κοιμηθεί ένα φουλ 8ωρο και να ξυπνήσουμε με σακούλες και κουρασμένη όψη χωρίς να μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε λοιπόν πρώτα από όλα, είναι το γιατί πρήζονται τα μάτια μας.

pexels andrea piacquadio 3764391

Γιατί πρήζονται τα μάτια;

Η περιοχή γύρω από τα μάτια μας έχει 22 μύες που κινούνται κατά μέσο όρο 10.000 φορές την ημέρα, και προστατεύεται από δέρμα λεπτό, εύθραυστο και ξηρό. Ξεκινάμε λοιπόν με handicap. Αν προσθέσουμε σε αυτό τις κακές συνήθειες, την κακή διατροφή, τα ψυχολογικά μας και τον χρόνο που περνά τότε αρχίζει να δημιουργείται μία πιο ξεκάθαρη εικόνα.

frydia masaz

Brow pinching: Το μασάζ φρυδιών που κάνει lifting στην επιδερμίδα (video)

Τα πρηξίματα βλέπεις, οφείλονται σε όλα τα παραπάνω. Αν καταναλώσεις πολύ αλκοόλ ή φας πολύ αλμυρά γεύματα πριν από τον ύπνο, θα συσσωρευτεί υγρό κάτω από τα μάτια σου. Ομοίως, αν περάσεις όλη τη νύχτα κλαίγοντας, το αλάτι από τα δάκρυά σου και η πίεση από το κλάμα, θα δημιουργήσει σακούλες και πρήξιμο.

Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, οι σακούλες και η κατακράτηση υγρού γύρω από τα μάτια, είναι και ένα σημάδι του χρόνου που περνά. Μάλιστα, καθώς η επιδερμίδα των ματιών είναι τόσο λεπτή, μπορεί να δείχνει έως και 10 χρόνια γηραιότερη από το υπόλοιπο πρόσωπο.

pexels koolshooters 7143075

Τι μπορείς να κάνεις;

Πολλά και πρώτα από όλα να πάρεις μία κρέμα ή έναν ορό ματιών. Πολλές γυναίκες, παρακάμπτουν την κρέμα ματιών και απλά βάζουν οποιοδήποτε προϊόν χρησιμοποιούν στο υπόλοιπο πρόσωπο και στα μάτια τους. Αυτό φυσικά δεν οφελεί σε τίποτα.

Οι κρέμες ματιών δεν είναι μέρος κάποιας σκευωρίας που θέλει να αδειάσει το πορτοφόλι μας και να κατασπαταλήσει τον ελάχιστο χρόνο μας. Είναι ειδικά διαμορφωμένα προϊόντα, με συστατικά και τεχνολογίες κατάλληλες για αυτή την τόσο ιδιαίτερη επιδερμίδα.

Πολλές κρέμες και οροί μάλιστα, είναι ειδικά μελετημένοι και ενισχυμένοι, έτσι ώστε να καταπολεμούν -μεταξύ άλλων- και τα πρηξίματα, όποια και αν είναι η αιτία δημιουργίας τους. Παρακάτω θα βρεις τα δικά μας αγαπημένα. Δες τα και συνέχισε να διαβάζεις.

creams

#1 ESTEE LAUDER, ADVANCED NIGHT REPAIR EYE CONCENTRATE MATRIX. Με εξαιρετικά θρεπτική συμπυκνωμένη σύνθεση μειώνει την όψη των γραμμών σε κάθε «ζώνη» της περιοχής των ματιών και στοχεύει σε πολλαπλές ανάγκες της περιοχής των ματιών: τις γραμμές στο πόδι της χήνας, στο μεσόφρυο, κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες, την έλλειψη σφριγηλότητας, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

#2 INC. REDIBLE, NEED A WAKE UP CALL UNDER EYE JADE ROLLER. Το αντιφλεγμονώδες διάλυμα βοηθά στη μείωση του οιδήματος και τη λείανση του ευαίσθητου δέρματος ενώ το roller από νεφρίτη καταπραΰνει και αποσυμφορεί την περιοχή των ματιών.

#3 CLINIQUE, PEP-START™ EYE CREAM. Η δροσερή υφή και το εξειδικευμένο απλικατέρ που μειώνει το πρήξιμο, βοηθούν τα μάτια να δείχνουν πάντα ξεκούραστα.

#4 HO KARAN, MORNING MIRACLE. Εμπλουτισμένη με φλαβίνες κάνναβης, αυτή η θαυματουργή θεραπεία καταπολεμά το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους χαρίζοντας λάμψη στη στιγμή.

#5 CLARINS, DOUBLE SERUM EYE. Ορός με διπλή σύνθεση που δρα ενάντια σε όλα τα σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών καταπολεμώντας ρυτίδες, μαύρους κύκλους και οιδήματα.

#6 KORRES, 3D SCULPTING, ΣΥΣΦΙΓΚΤΙΚΟ & LIFTING SUPER SERUM ΜΑΤΙΩΝ. Η στοχευμένη δράση του ξεκουράζει αμέσως το βλέμμα και δίνει φρεσκάδα και λάμψη απαλύνοντας τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και δρώντας επανορθωτικά σε μαύρους κύκλους, σακούλες και πρήξιμο.

#7 FENTY SKIN, FLASH NAP. Μία κρέμα ματιών-primer, που καταπολεμά τα πρηξίματα και την κουρασμένη όψη, συνδυαστικά με το ειδικό εργαλείο μασάζ.

rollers

Seriously, τα rollers προσώπου κάνουν θαύματα για το προγούλι…(video)

Το «βαρύ πυροβολικό»

Όλες οι παραπάνω κρέμες και οι οροί, είναι αυτά που θα πρέπει να χρησιμοποιείς πρωί ή/και βράδυ για να καταπολεμάς καθημερινά τα πρηξίματα και τις σακούλες. Μερικές φορές όμως, χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια. Εκεί είναι που έρχονται οι μάσκες ματιών aka eye patches για να σώσουν την κατάσταση.

Είναι ενισχυμένες με επιπλέον δραστικά συστατικά, έχουν δροσιστικό εφέ και τα αποτελέσματά τους είναι άμεσα, μετά από το χρονικό διάστημα που ορίζει το brand για τη χρήση τους.

Τις ημέρες που ξυπνάς λίγο πιο πρησμένη από άλλες και που νιώθεις ότι οι κρέμες και οι οροί σου δεν αρκούν, οι μάσκες έρχονται να σώσουν την κατάσταση και την όψη σου. Γι’ αυτό αξίζει να έχεις ένα πακέτο στο ψυγείο.

Παρακάτω θα βρεις τις δικές μας αγαπημένες και αφού τις δεις, συνέχισε να διαβάζεις γιατί ακολουθούν τα απόλυτα μυστικά για τα πρησμένα μάτια και το πρησμένο πρόσωπο γενικά!

maskes

#1 FREZYDERM, REVITALIZATION HYDROGEL EYE PATCH. Αναζωογονητική μάσκα ματιών υδρογέλης για το κουρασμένο και ευαίσθητο δέρμα της περιοχής κάτω από τα μάτια με ευχάριστη αίσθηση δροσιάς.

#2 LANCOME, ADVANCED GÉNIFIQUE YEUX LIGHT PEARL HYDROGEL MELTING 360° EYE MASK. Με πρωτοποριακό σχήμα 360° και υφή υδρογέλης που λιώνει καθώς έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα, μειώνοντας την όψη των σακούλων και αναζωογονώντας την περιοχή των ματιών.

#3 SEPHORA COLLECTION, BIO-CELLULOSE EYE MASKS. Δρουν κατά του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων, ενυδατώνουν, λειαίνουν και αναζωογονούν την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σε λίγα λεπτά.

#4 PATCHOLOGY, FLASHPATCH REJUVENATING EYE GELS. Patches ματιών με καφεΐνη, υδρολυμένο κολλαγόνο και άλλα βασικά συστατικά που καταπολεμούν τα πρηξίματα, την κούραση και την ξηρότητα.

#5 MILK MAKEUP, COOLING WATER EYE PATCHES. Σούπερ δροσιστικά patches ματιών που εξαφανίζουν το πρήξιμο μέσα σε λίγα λεπτά.

lemfiko

Λεμφικό μασάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μασάζ που θα αλλάξει την επιδερμίδα και το σώμα σου

Secret Weapons!

Πιο πάνω, μιλήσαμε για το «βαρύ πυροβολικό», τις μάσκες ματιών που, άμεσα, μπορούν να μειώσουν τα πρηξίματα και τις σακούλες. Υπάρχουν όμως και μυστικά όπλα που μπορείς να χρησιμοποιείς, σε έκτακτη ανάγκη ή και κάθε πρωί.

Είναι τα εργαλεία μασάζ για τα μάτια και το πρόσωπο. Συνοδεύονται από απλές κινήσεις μασάζ και συμπληρώνουν τέλεια κάθε κρέμα και ορό που βάζεις.



Στην gallery που ακολουθεί, έχουμε συμπεριλάβει όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστείς και σου προτείνουμε να επενδύσεις σε ένα από αυτά. Έχουμε διπλά εργαλεία με πινέλο και πέτρα μασάζ, rollers, σετ περιποίησης, παγωμένες μάσκες, globes και πολλά άλλα.

Ice globes: Τι κάνουν οι γυάλινες μπάλες που βλέπεις στο Instagram και πώς θα τις χρησιμοποιήσεις