Genius! 5 tips για να μην «σπάει» το concealer κάτω από τα μάτια σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Genius! 5 tips για να μην «σπάει» το concealer κάτω από τα μάτια σου

Λατρεύουμε το concealer αλλά μισούμε τις γραμμές που δημιουργεί όταν «σπάει» μέσα στην ημέρα. Γι’ αυτό ρωτήσαμε τους αγαπημένους μας artists, και συγκεντρώσαμε 5 πολύτιμα tips που θα βάλουν τέλος στο «σπάσιμο» και τις γραμμές.

To σενάριο είναι γνωστό: Κάνεις ένα άψογο μακιγιάζ το πρωί, καμουφλάρεις με τεράστια επιτυχία την αϋπνία σου, φτάνεις στο γραφείο και, κάπου στα μέσα της ημέρας, κοιτάζεις με τρόμο τις -σχεδόν λευκές- γραμμές που έχουν δημιουργηθεί κάτω από τα μάτια σου. Μα φόρεσες concealer μακράς διάρκειας! Έκανες πολύ καλό blending! Δεν είχες γραμμές όταν έφυγες από το σπίτι… Τι συμβαίνει;

Είσαι άνθρωπος που εκφράζεται, χαμογελά, αναπνέει, ζεσταίνεται, κρυώνει και γενικά ζει! Δεν είσαι κάποιο άγαλμα ή η Kim Kardashian για να παραμένεις ανέκφραστη όλη την ημέρα. Είναι απόλυτα λογικό το να «σπάει» το concealer κάτω από τα μάτια σου. Όλα τα παραπάνω φυσικά, δεν σε κάνουν ούτε να αισθάνεσαι καλύτερα, ούτε και σε βοηθούν να αγνοήσεις τις γραμμές, συνεπώς επιστρέφουμε στο «Γιατί σε εμένα ω Θεοί!;».

concealer

Συμβαίνει σε εσένα γιατί -όπως είπαμε- είσαι άνθρωπος και γιατί ίσως δεν κάνεις τα 5 παρακάτω βήματα που συνιστούν οι makeup artists. Ναι, υπάρχουν tricks για να «θωρακίσεις» το concealer σου και θα σου τα πούμε ευθύς αμέσως. Περίμενε όμως… Θέλουμε να έχεις ρεαλιστικές απαιτήσεις, γι’ αυτό βάλαμε το θωρακίσεις μέσα σε εισαγωγικά. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Camouflage queen! Τα καλύτερα concealers της αγοράς για κάθε ανάγκη (shopping list)

#1 H setting powder

Δεν υπάρχει απλά για διακόσμηση στα καταστήματα, έχει τον σκοπό και τη χρήση της. Αυτό το οποίο κάνει η setting powder είναι να σταθεροποιεί τα υγρά είδη μακιγιάζ και να τα κάνει να κρατούν περισσότερο. Υπάρχουν setting powders ειδικά για την περιοχή των ματιών, όπως η Secret Brightening Powder for Under Eyes της Laura Mercier που λατρεύουμε εμείς οι beauty αλλά και οι makeup artists.

10 47922508cc57b208bb1b60cfe26033bb

Χρησιμοποίησε ελάχιστη ποσότητα κάτω από τα μάτια σου αφού περάσεις το κονσίλερ, και δώσε στο καμουφλάζ σου άμεσα διπλάσια διάρκεια ζωής. Εκτός από αυτό, θα φωτίσει και λίγο περισσότερο την περιοχή κάτω από τα μάτια αφού περιέχει πολύ φίνα ιριδίζοντα στοιχεία που αντανακλούν το φως.

#2 Στρατηγική τοποθέτηση

Το σημείο που είναι συνήθως πιο σκούρο στα μάτια, είναι η εσωτερική γωνία του ματιού. Ξεκίνα λοιπόν την τοποθέτηση του concealer σου από εκεί και κάνε το blending απαλά και με φορά προς την εξωτερική γωνία. Και να θυμάσαι: Πρέπει να βρεις πόσο κονσίλερ χρειάζεσαι, αν βάλεις πολύ θα «σπάσει» ευκολότερα και αν βάλεις λίγο δεν θα έχεις αρκετή κάλυψη. Πειραματίσου λοιπόν με τις ποσότητες και βρες αυτή που είναι ιδανική για εσένα.


via GIPHY


5 κρέμες ματιών και 5 concealers για λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα κάθε μέρα

#3 Η αλάνθαστη φόρμουλα

Τα concealers διατίθενται σε πολλές μορφές ή μάλλον συστάσεις. Υπάρχουν πολύ υδαρά προϊόντα, κρεμώδη, σε μορφή πάστας, compact… Σίγουρα έχεις βρει αυτό που σου ταιριάζει και είμαστε μαζί σου, αλλά να ξέρεις ότι οι κρεμώδεις, ελαφριές φόρμουλα είναι πάντοτε αλάνθαστες. Αφενός σε βοηθούν να «χτίσεις» την κάλυψη, γίνονται ένα με την επιδερμίδα και είναι σαφώς λιγότερο πιθανό να «σπάσουν». Δοκίμασε ένα concealer όπως το Maybelline New York, Instant Age Rewind και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

maybelline

#4 Μην παρακάμπτεις την κρέμα ματιών

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι θα κάνει το κονσίλερ σου να «σπάσει» πιο εύκολα, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν δεν περιμένεις να απορροφηθεί η κρέμα. Ναι, αν η κρέμα σου αναμειχθεί με το κονσίλερ, τότε θα χαλάσει η σύστασή του και είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν γραμμές. Αν ωστόσο η κρέμα σου απορροφηθεί και μετά περάσεις από επάνω το κονσίλερ, θα είναι σα να έχεις βάλει primer. Να θυμάσαι, όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα, τόσο λιγότερες γραμμές κάνει το κονσίλερ.

krema mation

#5 Μην τραβάς το δέρμα

Αφενός το τραυματίζεις. Η περιοχή κάτω και γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πολλή αγάπη. Μην κάνεις λοιπόν έντονες κινήσεις και μην τραβάς το δέρμα σου. Αν θέλεις καμουφλάζ χωρίς γραμμές και κονσίλερ που δεν «σπάει» τότε θα πρέπει να αρχίσεις να φέρεσαι πιο όμορφα στην επιδερμίδα σου. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλό σου (μην τρίβεις) ή χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι για απαλό blending.

10 ολοκαίνουργια concealer που καλύπτουν τα πάντα και tips για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά