5 Anti-ageing tips για τα χέρια σου: Γιατί αυτά προδίδουν την ηλικία μας συνήθως

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
5 Anti-ageing tips για τα χέρια σου: Γιατί αυτά προδίδουν την ηλικία μας συνήθως

Η πανδημία αφυδάτωσε και ταλαιπώρησε τα χέρια μας στον μέγιστο βαθμό και δεν μιλώ μόνο για την αφυδάτωση και το έκζεμα. Η πανδημία γέρασε τα χέρια μας και ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Αντισηπτικό-πλύσιμο-κρέμα. Κρέμα-αντισηπτικό-πλύσιμο. Πλύσιμο-αντισηπτικό-κρέμα. Αυτές είναι κινήσεις τις οποίες επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές την ημέρα. Η πανδημία βλέπεις, μας έμαθε να προσέχουμε πάρα πολύ την υγιεινή των χεριών μας, και ενώ αυτό είναι πολύ καλό, είναι παράλληλα και αρκετά προβληματικό.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι περιπτώσεις εκζέματος και δερματίτιδας στα χέρια, αυξήθηκαν κατακόρυφα από την αρχή του covid crisis και είναι λογικό. Η επιδερμίδα των χεριών μας βρίσκεται σε μόνιμο πόλεμο εξαιτίας των παραπάνω κινήσεων. Η αφυδάτωση και τα δερματικά θέματα ωστόσο, δεν είναι τα μόνα προβλήματα. Πρόβλημα είναι και το γήρας #micdrop.

Τα χέρια μας γερνούν γρηγορότερα από το κανονικό και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ρυτίδες, ξηρότητα που δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε, δυσχρωμίες και άλλα πολλά που έρχονται σαν αποτέλεσμα των συνεχόμενων καθαρισμών, κάνουν τα χέρια μας να φαίνονται τουλάχιστον 5 χρόνια μεγαλύτερα από ότι το πρόσωπό μας!

xeria copy

Βλέπεις, η επιδερμίδα των χεριών είναι μεγάλος «μαρτυριάρης». Προδίδει την ηλικία μας με την πρώτη χειραψία και εντάξει, ας την προδώσει όταν ωριμάσουμε και μεγαλώσουμε, δεν έχουμε τέτοια κόμπλεξ εδώ στο beauty department. Να μην μας προδώσει πριν την ώρα μας θέλουμε! Για να μην γίνει αυτό, πρέπει να προσέχουμε.

Η Αθηνά Οικονομάκου έκανε το μανικιούρ που κολακεύει κάθε γυναίκα

Όχι, αυτό δεν είναι ένα ακόμα άρθρο για τις κρέμες χεριών. Μία κρέμα δεν φέρνει την άνοιξη. Θα ενυδατώσει για λίγο την επιδερμίδα αλλά δεν θα παρέχει προστασία από το γήρας, ούτε και θα καταπολεμήσει τα σημάδια του. Πρέπει να κάνουμε συνδυαστικές κινήσεις για να έχουμε anti-ageing φροντίδα στα χέρια και αυτό είναι το θέμα μας σήμερα.

Παρακάτω, συγκέντρωσα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) τα 5 anti-ageing tips που πρέπει να διαβάσεις και να εφαρμόσεις για να κάνεις τα χέρια σου να σταματήσουν να γερνούν όσο εσύ εξακολουθείς να φροντίζεις την υγιεινή τους. Έχουμε και λέμε…

Το σαπούνι

Σαπούνι από σαπούνι διαφέρει. Σε καμία περίπτωση δεν θα διάλεγες ένα σαπούνι χεριών για το πρόσωπό σου (αν και εγώ το έχω κάνει σε βράδια απελπισίας και πολλών κοκτέιλ) και καλά κάνεις. Το Ph από σαπούνι σε σαπούνι διαφέρει και ενώ δεν θα σου πω να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το fancy καθαριστικό προσώπου σου στα χέρια, θα σου πω να διαλέξεις με σύνεση το επόμενο hand cleanser σου.

sapounia xerion

Dove, Care & Protect Hand Wash. Noxzema, Liquid Soap Neutral. Apivita, Mild Hand Soap.

Παρατηρείς ότι έγραψα hand cleanser και όχι hand soap; Δεν ήταν κατά λάθος, αν θέλεις να προστατέψεις τα χέρια σου πρέπει να διαλέξεις ένα καθαριστικό χεριών χωρίς σαπούνι ή καθαριστικό με πολύ απαλά και ενυδατικά συστατικά. Είναι πολύ πιο φιλικό προς την επιδερμίδα και δεν εντείνει την αφυδάτωση που έρχεται μοιραία με τα τόσα πλυσίματα χεριών. Ιδού μερικά αγαπημένα…

Η κρέμα

Ναι προφανώς και θα βάλεις κρέμα αλλά θα φροντίσεις πλέον να έχει anti-ageing ιδιότητες και συστατικά. Είναι σημαντικό να προσφέρεις στα χέρια σου τη φροντίδα που χρειάζονται και τα συστατικά που τους λείπουν. Αυτά τα συστατικά δεν είναι μόνο ενυδατικά αλλά και βασικά, δομικά στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά στην εμφάνισή τους.

hand creams

Nivea, Hand Cream Ani-Age Care Q10. Grown Alchemist, Age-Repair Hand Cream: Phyto-Peptide, Sweet Almond, Sage. Clarins, Super Restorative Hand Cream.

Παρακάτω θα βρεις μερικές δικές μου, αγαπημένες anti-ageing κρέμες χεριών που αντιμετωπίζουν πολλά σημάδια της γήρανσης ταυτόχρονα, ενυδατώνουν και αποτρέπουν τη δημιουργία πανάδων. Γιατί ναι, το αντισηπτικό που βάζεις συνεχώς, κάνει τα χέρια σου ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία και επιρρεπή στις πανάδες!

Η βαθιά περιποίηση

Σου έχουμε πει δεκάδες φορές μέσα από τα άρθρα μας να βάλεις πολλή κρέμα ή -ακόμα καλύτερα- άφθονη βαζελίνη στα χέρια σου, να φορέσεις γάντια και να κοιμηθείς. Δεν το λέμε έτσι απλά. Είναι η βαθιά περιποίηση που χρειάζονται για να… ξανανιώσουν.

Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με κρέμα και βαζελίνη, μπορείς να προμηθευτείς μάσκες χεριών που θα βρεις εύκολα στα καταστήματα αλλά και εδώ πιο κάτω. Σου συγκέντρωσα τις αγαπημένες μου που είναι σαν spa χεριών.

masks

OPI, Pro Spa Γαντια Υπερ-Ενυδατωσης. Patchology, Perfect Ten Hand Mask. Vican Cettua Clean & Simple Hand Mask.

Η έξυπνη περιποίηση

Κάθε πρωί, περιποιείσαι την επιδερμίδα σου. Βάζεις τους ορούς συ και τις κρέμες σου. Κάνεις ίσως κάποια γρήγορη μάσκα για να φρεσκάρεις την όψη σου… Ό, τι περισσεύει θα το βάζεις στα χέρια σου! Ναι, ναι καλά διάβασες. Αν μείνει ορός στα χέρια σου δεν θα τον ξεπλύνεις, θα τον τρίψεις στην επιδερμίδα σου σα να φορούσες κρέμα. Το ίδιο ισχύει για όλα τα προϊόντα περιποίησης προσώπου.

Θα κάνεις με λίγα λόγια ένα μικρό beauty routine στα χέρια σου και θα τους δίνεις λίγη παραπάνω χαρά και ομορφιά. Μέχρι να πιείς τον καφέ σου και να κάνεις το μακιγιάζ σου, η επιδερμίδα των χεριών θα έχει απορροφήσει αυτά που χρειάζεται και θα σε ευγνωμονεί.

krema

Γάλα γαϊδούρας VS κατσικίσιο γάλα: Ποια είναι τα οφέλη τους στην επιδερμίδα (+ προϊόντα για σένα)

Η κίνηση ματ

Η κίνηση ματ είναι μία και λέγεται α ν τ η λ ι α κ ο. Ξέρω, έχεις βαρεθεί να με ακούς να μιλώ για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά δεν σε λυπάμαι. Θα τα λέω συνέχεια γιατί ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα εχθρός της νεότητας.

Αν θέλεις λοιπόν να προστατεύσεις τα χέρια σου, ιδιαίτερα τώρα που είναι πολύ ευαισθητοποιημένα, θα πρέπει να βάζεις λίγο αντηλιακό στις παλάμες σου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μιλώ για κρέμα με φίλτρα προστασίας, μιλώ για αντηλιακό, σαν αυτά που θα δεις παρακάτω.

sun

Nivea, Protect & Dry Touch Invisible Spray SPF 50. Vichy, Ideal Soleil Αντιοξειδωτικο Νερο SPF30. Korres, Cucumber Hyaluronic Splash SPF50 Αντηλιακο Προσωπου Και Σωματος.

Και όχι, δεν κολλάνε, δεν αφήνουν λιπαρότητα και δεν θα κάνουν τα χέρια σου άσπρα. Το μόνο που θα κάνουν είναι να τα προστατεύσουν από τον ήλιο και να τα φροντίσουν οπότε άσε τις δικαιολογίες.