Beautiful at any age – 10 κρέμες προσώπου για σύσφιξη και ελαστικότητα της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Beautiful at any age – 10 κρέμες προσώπου για σύσφιξη και ελαστικότητα της επιδερμίδας

Ένας οδηγός αγοράς με αντιγηραντικά προϊόντα που έψαχνες εδώ και καιρό!

Η περιποίηση της επιδερμίδας σε καθημερινή βάση είναι must. Δεν θα πάψω ποτέ να σου το λέω. Ειδικά, μάλιστα, όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας έχει ακόμα περισσότερες ανάγκες. Χρειάζεται ενίσχυση όσον αφορά τη λάμψη, την ενυδάτωση και τη σύσφιξή του μιας και όσο τα χρόνια περνούν ο οργανισμός μας χάνει σε κολλαγόνο και ελαστίνη άρα επέρχεται και η χαλάρωση της επιδερμίδας.

Κολλαγόνο: Συμπληρώματα VS Κρέμες- Ποιο λειτουργεί καλύτερα και πώς θα επιλέξεις σωστά

Τι είναι η ελαστίνη και το κολλαγόνο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Για τη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας υπεύθυνες είναι η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Για να καταλάβεις, η ελαστίνη είναι η βασική τροφή του δέρματος. Είναι μια πρωτεΐνη, που αποτελεί το βασικό υγραντικό της επιδερμίδας και σχηματίζεται από τους ινοβλάστες. Όσο, λοιπόν, αυτοί μειώνουν την παραγωγή τους καθώς μεγαλώνουμε τόσο το δέρμα αρχίζει να «σπάει» και να χαλαρώνει.

ANTIAGE

Από την άλλη, το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που δίνουν ελαστικότητα στους συνδετικούς ιστούς. Είναι κι αυτό από τις κύριες πρωτεΐνες για το δέρμα και – με απλά λόγια- λειτουργεί σαν «κόλλα» στους συνδετικούς ιστούς του δέρματος δημιουργώντας ένα δυνατό πλέγμα, το οποίο επιτρέπει στην επιδερμίδα να κινείται με ασφάλεια και ελαστικότητα.

Με το πέρασμα των ετών, λοιπόν, το κολλαγόνο και η ελαστίνη εκλείπουν από το σώμα σου και άρα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τι πρέπει εσύ να κάνεις εκεί για να τις «πολεμήσεις»; Μα, φυσικά, να είσαι στρατιώτης στη skincare routine σου.

Anti-age shopping

Το πρώτο και βασικό προϊόν που πρέπει να έχεις είναι μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου. Μια κρέμα που να συσφίγγει το δέρμα, να ενισχύει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του και κατ’ επέκταση να εξαφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Κι αν ακόμα αυτήν την κρέμα προσώπου δεν την έχεις βρει, μην ανησυχείς. Στην gallery υπάρχει ο απόλυτος οδηγός αγοράς για αντιγηραντικές κρέμες προσώπου που κάνουν εξαιρετική «δουλειά» και που σίγουρα θα λατρέψεις. Ανακάλυψέ τις και καλά ψώνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ