Perfection! Το μυστικό για τέλεια εφαρμογή του foundation κρύβεται σε ένα εργαλείο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Perfection! Το μυστικό για τέλεια εφαρμογή του foundation κρύβεται σε ένα εργαλείο

Αν θέλεις το μεικάπ σου να γίνεται ένα με την επιδερμίδα σου, τότε δεν έχεις παρά να επενδύσεις σε ένα εργαλείο προσώπου και να αφιερώσεις 5 λεπτά. Διάβασε και θα καταλάβεις.

Ένα από τα πράγματα που προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) με εκνευρίζει αφάνταστα στο μεικάπ, είναι το ότι… φαίνεται. Φυσικά δεν μιλώ για την πούδρα η οποία -μοιραία- κάπως φαίνεται. Μιλώ για τα υγρά foundation τα οποία πρέπει να εφαρμόζουν σαν δεύτερο δέρμα και απλά να καλύπτουν όλα όσα θέλουμε να καμουφλάρουμε.

Αυτό δεν συμβαίνει πάντα και για διάφορους λόγους. Μπορεί η επιδερμίδα μας να μην είναι στα καλύτερά της, συμβαίνει. Μπορεί το ίδιο το προϊόν να μην είναι κατάλληλο για εμάς, όλοι κάνουμε λάθη. Γιατί όμως δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, όταν και η επιδερμίδα μας είναι καλά, και το προϊόν κατάλληλο;

skin tools

Color everywhere – Το φούξια eye look της Τάμτα είναι ό,τι πιο funky θα δεις σήμερα

Το μυστικό!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, φταίει το ότι δεν κάνουμε μασάζ. Έχοντας δει τις artists να κάνουν μασάζ στα πρόσωπα των μοντέλων backstage στο Παρίσι, ήξερα ότι πρέπει να «δουλεύουμε» με την επιδερμίδα μας πριν το μακιγιάζ. Το έκανα βέβαια με τα χέρια και γρήγορα. Όχι queen, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην βιαζόμαστε!

Πρέπει να παίρνουμε τον χρόνο μας και να κάνουμε μασάζ με ένα εργαλείο, αυτό θα κάνει όλη τη διαφορά. Εργαλεία όπως το Hey Beauty!, Rose Quartz Facial Roller, ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία του αίματος και το στέλνει εκεί που πρέπει. Αυτόματα, η επιδερμίδα αρχίζει να λάμπει, ανορθώνεται και το μεικάπ εφαρμόζει τέλεια.

5F9A7706 600x600

6 tips για να πάψεις να εμφανίζεις «μακαρόνια» στο δέρμα

Αντίστοιχα, λίγα μόλις λεπτά με ένα εργαλείο Gua Sha όπως το Skin Gym, Gua Sha Sculpting Tool, θερμαίνει την επιδερμίδα και έτσι το προϊόν «λιώνει» επάνω της και γίνεται ένα με αυτή. Βέβαια ξέρω τι σκέφτεσαι… το ίδιο που σκέφτομαι και εγώ: «Που χρόνος για μασάζ και εργαλεία;». Έλα όμως που, αν δεν είσαι 20 ετών, τίποτα δεν γίνεται χωρίς χρόνο…

gua

Το genius μυστικό για την τέλεια εφαρμογή μεικάπ λοιπόν, είναι το μασάζ με εργαλεία. Ναι, και τα χέρια σου κάνουν καλή δουλειά όμως το άψογο αποτέλεσμα, θέλει το εργαλείο του και μιλώ -πλέον- εκ πείρας, γιατί το έκανα, και αξίζει κάθε λεπτό που αφιέρωσα. Δοκίμασέ το queen και θα με θυμηθείς.

Ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας… δεν γίνεται χωρίς sheet mask – 10 για να διαλέξεις