6 tips για να πάψεις να εμφανίζεις «μακαρόνια» στο δέρμα

Μαρία Ροδίτη
6 tips για να πάψεις να εμφανίζεις «μακαρόνια» στο δέρμα

Όλα τα μυστικά για να πάψουν να δημιουργούνται τρίμματα στο πρόσωπό σου όσο εσύ απλώνεις κάποιο προϊόν ομορφιάς.

Θα σου έχει συμβεί! Να σου λένε οι κολλητές σου για μια τέλεια ενυδατική κρέμα ή για κάποιο wow foundation και μόλις το δοκιμάζεις να απογοητεύεσαι, γιατί δημιουργεί «μακαρόνια» στο δέρμα σου. Λέω για αυτά τα τρίμματα που δημιουργούνται όσο εσύ απλώνεις στο πρόσωπό σου το εκάστοτε προϊόν.

Για αυτό το φαινόμενο, λοιπόν, μπορεί να φταις εσύ, μπορεί όμως να φταίει και το προϊόν που χρησιμοποιείς. Πώς θα αποφύγεις τα «μακαρόνια» στο δέρμα; Παρακάτω θα βρεις 6 tips που κυριολεκτικά θα σε «σώσουν».

Skin fasting: Η «νηστεία» της επιδερμίδας που εξαλείφει κάθε ερεθισμό και φλεγμονή

Τι να προσέξεις για να μην κάνουν «μακαρόνια» τα beauty προϊόντα στο δέρμα σου

Προσοχή στις σιλικόνες

Η σιλικόνη είναι ένα πολύ δημοφιλές συστατικό και βρίσκεται σε μια σειρά από προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Αυτό που κάνει είναι να βοηθά στην εξομάλυνση της όψης της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη μεταξένια και απαλή. ΟΜΩΣ! Ενώ οι σιλικόνες έχουν τα πλεονεκτήματά τους στην περιποίηση της επιδερμίδας, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν τρίμματα και το προϊόν στο οποίο εμπεριέχονται να μην μπορεί να απλωθεί σωστά στο πρόσωπο.

Το ίδιο ισχύει και για προϊόντα make up, primer και αντηλιακά που περιέχουν σιλικόνες. Ποια είναι, λοιπόν, η λύση; Ή να επιλέγεις προϊόντα ομορφιάς τα οποία δεν περιέχουν σιλικόνες (βλέποντας τι γράφουν στο πίσω μέρος στα συστατικά τους) ή να μην περιέχουν σιλικόνες και τα skincare προϊόντα σου και τα καλλυντικά με τα οποία βάφεσαι.


https://www.instagram.com/p/CbB-SkhrlYt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αναζήτησε πιο ελαφριές φόρμουλες

Είναι πολύ πιθανό το δέρμα σου να μην «αντέχει» τις πιο βαριές φόρμουλες προϊόντων και για αυτό όταν απλώνεις ένα καλλυντικό πάνω του αυτό να δημιουργεί τρίμματα. Επίλεξε, λοιπόν, πιο ελαφριές φόρμουλες, όπως ενυδατικά serums που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια, σκουαλάνιο και γλυκερίνη. Θα δεις αμέσως πως το δέρμα σου θ’ απορροφά τα προϊόντα χωρίς να δημιουργούνται ατέλειες.

Χρησιμοποίησε μικρότερη ποσότητα προϊόντων στο δέρμα σου

Το να βάζεις πολλή ενυδατική κρέμα ή πολύ serum στην επιδερμίδα σου δεν σημαίνει πως και η δράση τους θα είναι μεγαλύτερη. Όχι! Άσε που εξαιτίας αυτής της συνήθειάς σου είναι πιθανό να δημιουργούνται τρίμματα του προϊόντος στο πρόσωπό σου. Λίγη και… καλή ποσότητα, λοιπόν!

Κάνε layering των προϊόντων από το πιο παχύρρευστο στο πιο λεπτόρρευστο

Άπλωσε πρώτα στην επιδερμίδα σου τα προϊόντα με βάση το νερό και συνέχισε με κρέμες και έλαια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να απλώνεις στο δέρμα σου το serum και έπειτα την ενυδατική κρέμα ή το έλαιο προσώπου.



Δώσε χρόνο στην απορρόφηση των προϊόντων από το δέρμα

Αν μετά το skincare ακολουθεί το μακιγιάζ… περίμενε! Πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στα προϊόντα περιποίησης για να απορροφηθούν από την επιδερμίδα. Διαφορετικά, έτσι κι αλλιώς το make up σου θα βγάλει τρίμματα και μετά θα αναρωτιέσαι γιατί! Δώσε χρόνο και θα δεις πως η επιδερμίδα σου θα είναι τέλεια.

Μην ξεχνάς την απολέπιση

Οι ειδικοί λένε ότι κάνοντας απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα μπορεί να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο με τα «μακαρόνια» στο δέρμα. Άκουσέ τους, λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ