Skin tints, tinted creams & tinted sunscreens: Τα genius ελαφριά προϊόντα κάλυψης που λατρεύουμε

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Skin tints, tinted creams & tinted sunscreens: Τα genius ελαφριά προϊόντα κάλυψης που λατρεύουμε

Αν είσαι –όπως εμείς- από τα κορίτσια που δεν αντέχουν το foundation στη ζέστη, αλλά θέλουν ομοιόμορφη επιδερμίδα, τότε ήρθες στο σωστό μέρος. Έχουμε τα πάντα εκτός από foundation, δηλαδή genius προϊόντα κάλυψης που θα σε κάνουν να νιώθεις σαν να μην φοράς τίποτα!

Το no makeup, makeup look δεν είναι απλά τάση. Με την ομορφιά να έχει περάσει σε ένα άλλο, πιο natural και πιο inclusive επίπεδο, το να μην φαίνεσαι βαμμένη είναι σχεδόν κανόνας πλέον. Είναι μάλιστα ένας κανόνας που προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη… Και ξέρουμε όλοι την αλλεργία που έχω στους κανόνες.

Βλέπεις, το πρόσωπο και η επιδερμίδα, δείχνουν πολύ πιο φυσικά, νεανικά και φρέσκα, όταν δεν είναι κρυμμένα κάτω από στρώσεις concealer και foundation. Για να μην με παρεξηγήσεις όμως –μιας που είμαι beauty 16 χρόνια- ξαναδιάβασε τι έγραψα. Έγραψα για «στρώσεις» και αυτό είναι το μυστικό στο no makeup, makeup: Το λίγο foundation.

bare-skin.jpg

The bare minimum

Αν προσέχεις την επιδερμίδα σου, την καθαρίζεις, την ενυδατώνεις, της βάζεις βιταμίνη C το πρωί και ρετινόλη το βράδυ, τότε μόλις ένα ελαφρύ «πέπλο» κάλυψης θα πρέπει να είναι αρκετό για το δικό σου no makeup, makeup.

Άσε τη ρετινόλη! Η ρετινάλη είναι το νέο και πιο δραστικό αντιγηραντικό συστατικό

Ακόμα και αν δεν τα κάνεις όλα αυτά. Ακόμα και αν αντιμετωπίζεις θέματα με την επιδερμίδα σου, όπως για παράδειγμα η ακμή, και πάλι δεν χρειάζεσαι πολύ μεικάπ. Δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεις το δέρμα σου.

Γενικά, εκτός και αν πρόκειται να περπατήσεις σε κάποιο κόκκινο χαλί, δεν χρειάζεσαι βαρύ μεικάπ κατά την ταπεινή μου γνώμη. Το βαρύ μεικάπ φαίνεται άσχημο στο φως της ημέρας, απαιτεί χρόνο για την εφαρμογή του και το νιώθεις, ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία έχει ανοδική πορεία.

epidermida.jpg

The saviors

Κάπου εδώ, έρχονται τα skin tints, οι tinted creams και τα tinted αντηλιακά να σώσουν την ημέρα! Είναι προϊόντα κάλυψης που τείνουν περισσότερο προς το skincare παρά στο μακιγιάζ και τα λατρεύω. Καλύπτουν τόσο όσο χρειάζεται για να σου δώσουν ένα boost αυτοπεποίθησης, περιποιούνται, προστατεύουν από τον ήλιο και φροντίζουν την επιδερμίδα σου μακροπρόθεσμα, όχι μόνο άμεσα και βραχυπρόθεσμα.

Μιας λοιπόν που φτάσαμε αισίως στο Πάσχα, και από εδώ και στο εξής μας περιμένουν καθαροί ουρανοί, ηλιόλουστες ημέρες, καυτές νύχτες και ζέστη, αποφάσισα να κάνω ένα fair weather update στο νεσεσέρ του μακιγιάζ σου (και στο δικό μου), παρουσιάζοντάς σου παρακάτω, τα 10 καλύτερα ελαφριά… πολύ ελαφριά προϊόντα κάλυψης. Για ρίξε μία ματιά…

5 νέα make up που πρέπει να έχεις στο beauty radar σου

VICHY, CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY TINTED LIGHT SPF 50

VICHY-Capital-Soleil-UV-Age-Daily-Tinted-Light-SPF50.jpg

Δρα ενάντια σε ρυτίδες, κηλίδες, ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο, φωτογήρανση και ρύπανση. Έχει σούπερ λεπτόρρευστη υφή που γίνεται ένα με την επιδερμίδα και χρώμα που προσαρμόζεται στο δικό σου για ομοιόμορφη όψη υγείας.

THE BODY SHOP, FRESH NUDE TINTED BEAUTY BALM

THE-BODY-SHOP-FRESH-NUDE-TINTED-BEAUTY-BALM.jpg

Συνδυάζει την ελαφριά κάλυψη με τα οφέλη μιας ενυδατικής κρέμας και την αντηλιακή προστασία. Έχει ελαφριά σύνθεση, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας σου και να χαρίζει fresh και δροσερό αποτέλεσμα.

KIKO MILANO, SKIN TRAINER CC BLUR PERFECT SKIN OPTICAL CORRECTOR

KIKO-MILANO-SKIN-TRAINER-CC-BLUR-PERFECT-SKIN-OPTICAL-CORRECTOR.png

Συνδυάζει τις ιδιότητες διόρθωσης της επιδερμίδας μιας CC Cream με τη δύναμη ενός προϊόντος Blur, και έτσι καμουφλάρει τις ατέλειες της επιδερμίδας. Έχει δροσερή, άνετη φόρμουλα που «λιώνει» επάνω στο δέρμα.

FENTY BEAUTY BY RIHANNA, EAZE DROP

FENTY-BEAUTY-BY-RIHANNA-EAZE-DROP.png

Μία ευέλικτη κρέμα με χρώμα που απλώνεται εύκολα, σβήνοντας τις ατέλειες και χαρίζοντας ομοιόμορφη επιδερμίδα στη στιγμή. Έχει την άνεση μίας κρέμας ενυδάτωσης και την καλυπτική δύναμη ενός lightweight μεικάπ.

ILIA, SUPER SERUM SKIN TINT SPF 30

ILIA-Super-Serum-Skin-Tint-SPF-30.png

Είναι ένας ορός, ο οποίος συνδυάζει το skincare, το μακιγιάζ και την αντηλιακή προστασία σε ένα βήμα. Έχει εξαιρετικά ανάλαφρη σύνθεση που χαρίζει στην επιδερμίδα μια μοναδική αίσθηση, και τόση κάλυψη όση χρειάζεται για να δείχνει υγιής και νεανική.

MILK MAKEUP, SUNSHINE SKIN TINT SPF 30

MILK-MAKEUP-Sunshine-Skin-Tint-SPF-30.png

Ένα υβριδικό προϊόν, το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στο foundation Και τον ορό προσώπου. Περιέχει ενυδατικά στοιχεία και σούπερ θρεπτική σύνθεση, παραμένει ωστόσο ελαφ΄ρυ και διακριτικό, σα να μη φοράς τίποτα.

LAURA MERCIER, TINTED MOISTURIZER LIGHT REVEALER NATURAL SKIN ILLUMINATOR SPF 25

LAURA-MERCIER-TINTED-MOISTURIZER-LIGHT-REVEALER-NATURAL-SKIN-ILLUMINATOR-SPF-25.png

Μία ενυδατική κρέμα με χρώμα, που παρέχει διάφανη κάλυψη χάρη στις mineral χρωστικές, ενώ ενισχύει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας με κάθε εφαρμογή. Έχει ελαφρώς πιο πλούσια υφή, ιδανική για ξηρές ή κανονικές επιδερμίδες.

SHISEIDO, SYNCHRO SKIN SELF-REFRESHING TINT SPF 20

SHISEIDO-SYNCHRO-SKIN-SELF-REFRESHING-TINT-SPF-20.png

Μία μοναδικά ελαφριά σύνθεση που προσφέρει ελαφριά κάλυψη, και είναι εμπλουτισμένη με την τεχνολογία ActiveForce™, ώστε να αντιστέκεται στη θερμότητα, τη λιπαρότητα, την υγρασία και την κίνηση από τις εκφράσεις του προσώπου.

LA MER, THE RADIANT SKINTINT SPF 30

LA-MER-THE-RADIANT-SKINTINT-SPF30.png

Υπέροχα πολυτελής αλλά και ελαφριά κρέμα προσώπου, η οποία χαρίζει άμεσα λάμψη υγείας και φρεσκάδα στην επιδερμίδα. Παρ’ όλο που έχει θρεπτική σύνθεση και ελαφρώς πιο πλούσια υφή, είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας.

LANCÔME, SKIN FEELS GOOD

LANCOME-SKIN-FEELS-GOOD.png

Ένα foundation με πρωτοποριακή σύνθεση, εμπλουτισμένη με συστατικά που αγαπούν την επιδερμίδα, όπως φυτική γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και εκχυλίσματα δέντρων Moringa. Έχει δροσερή υφή και καλύπτει πολύ αποτελεσματικά ατέλειες και κοκκινίλες.