Λεμφικό μασάζ: Πώς θα το κάνεις σωστά για θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα

Λεμφικό μασάζ: Πώς θα το κάνεις σωστά για θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα

Ορκιζόμαστε στο λεμφικό μασάζ και όχι άδικα. Είναι η τεχνική μάλαξης που μπορεί να βελτιώσει μέσα σε ένα απόγευμα την όψη του σώματός σου (και του προσώπου) και σήμερα θα σου πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό, αλλά και πώς θα το κάνεις σωστά!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγουμε το κεφάλαιο λεμφικό μασάζ. Αν επισκέπτεσαι συχνά τη στήλη της ομορφιάς, θα έχεις αντιληφθεί ότι προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), ορκίζομαι σε αυτή την τεχνική μάλαξης, που κάνει καλό στον οργανισμό, όχι απλά στην εμφάνισή μας. Κεφάλαιο λέμφος λοιπόν, και σήμερα θα μιλήσουμε για λεμφικό μασάζ στα πόδια. Είναι βλέπεις η δοκιμασμένη και ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ (ναι, με κεφαλαία) λύση για την κατακράτηση στα πόδια.

To λεμφικό σύστημα

Κατακράτηση σημαίνει κυτταρίτιδα αλλά και πρήξιμο και ξεκινά από τη λέμφο. Για να σου θυμίσω, η λέμφος aka το λεμφικό σύστημα, είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο ιστών και οργάνων που εκτείνεται σε όλο μας το σώμα και αποτελείται από λεμφικά αγγεία και λεμφαδένες οι οποίοι βοηθούν το σώμα μας στο σύνολό του. Αρχικά, μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και λευκά αιμοσφαίρια στα σημεία του σώματος που τα έχουν ανάγκη. Έπειτα, συμπαρασύρουν/αποβάλλουν όλα όσα δεν χρειάζεται ο οργανισμός μας. Είναι ένα σύστημα που λειτουργεί αδιάκοπα αποτοξινώνοντας, προστατεύοντας και θρέφοντας όλο μας το σώμα και φυσικά το δέρμα μας.

lemfiko-sistima.png

Λεμφικό μασάζ προσώπου: Κάνει τη διαφορά για τη λάμψη της επιδερμίδας

Όταν το λεμφικό μας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, και δεν το βοηθάμε με αρκετή κατανάλωση νερού, τότε προκύπτουν προβλήματα, ένα από τα οποία είναι και η κατακράτηση. Το λεμφικό μασάζ, έρχεται να ενεργοποιήσει ξανά τη λέμφο, να τη βοηθήσει να λειτουργήσει σωστά και να αποβάλλει τα συσσωρευμένα υγρά και τις τοξίνες. Περίμενε όμως…

Το λεμφικό μασάζ

Πριν ξεκινήσεις να τρίβεις το σώμα σου σε διάφορα σημεία, μάθε ότι το λεμφικό μασάζ, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα, περιλαμβάνει συγκεκριμένες κινήσεις, με συγκεκριμένη αλληλουχία, με συγκεκριμένη φορά, με συγκεκριμένη πίεση. Μην τρομάζεις όμως, είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολο να κάνεις στον εαυτό σου λεμφικό μασάζ, απλά πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα που θα δεις στο παρακάτω video. Πάτα play (υπάρχουν και Ελληνικοί υπότιτλοι) και τα λέμε παρακάτω…

Όπως θα είδες, προκειμένου να κάνεις μασάζ στα πόδια σου, πρέπει να ενεργοποιήσεις τη λέμφο σε όλο το σώμα. Είναι όπως είπαμε, ένα σύστημα αλληλένδετο. Ξεκινάς από την κλείδα, περνάς στην περιοχή της μασχάλης και έπειτα στον θώρακα. Τότε περνάς στο εσωτερικό των μηρών, συνεχίζεις στην βουβωνική χώρα και στο τέλος ξεκινάς με μασάζ στα πόδια. Το σχεδιάγραμμα που ετοίμασα με τα χεράκια μου θα σε βοηθήσει.

lymph.png

Σημειώσεις

Οι κινήσεις αυτές γίνονται και στις δύο πλευρές του σώματος και θα ήθελα να δώσεις σημασία στις παρακάτω σημειώσεις:

  1. Οι κινήσεις που κάνεις είναι απαλές, χωρίς έντονη κίνηση.
  2. Όπου απαιτείται κυκλική κίνηση, δεν τρίβεις το χέρι σου επάνω στο δέρμα αλλά πιέζεις και το κινείς.
  3. Μετά το τέλος του μασάζ στον θώρακα, περνάς απευθείας στο εσωτερικό των μηρών, όχι στην βουβωνική χώρα, και πάντοτε στην αντίθετη πλευρά από την οποία κάνεις το μασάζ. Αν δηλαδή έχεις ξεκινήσει με την αριστερή πλευρά σου, το βήμα 6 θα το κάνεις στην δεξιά πλευρά.
  4. Είναι καλύτερα να κάνεις το μασάζ χωρίς κρέμα ή έλαια
  5. Οι επαναλήψεις για κάθε κίνηση θα πρέπει να είναι minimum 5 και maximum 10

Αυτή είναι η skincare εμμονή της Eva Mendes

Το αποτέλεσμα

Όσο για τα αποτελέσματα… όταν μίλησα εδώ στα κορίτσια του γραφείου για το λεμφικό μασάζ, δεν ενθουσιάστηκαν. Νομίζω ότι θεώρησαν πώς πρόκειται για ένα ακόμα μασάζ που δεν έχει άμεσο αποτέλεσμα. Όταν τους έδειξα όμως φωτογραφίες before and after, ανυπομονούσαν να διαβάσουν αυτό το άρθρο. Το αποτέλεσμα βλέπεις, είναι άμεσο και πολύ εμφανές. Το σώμα ουσιαστικά «αδειάζει» από οτιδήποτε περιττό που το επιβαρύνει.

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας βελτιώνεται, τα πόδια είναι λιγότερο πρησμένα και πολύ πιο ξεκούραστα και η αίσθηση είναι πραγματικά μοναδική. Από την άλλη, το λεμφικό μασάζ θέλει τον χρόνο του. Δεν είναι ένα μασάζ που κάνεις με γρήγορες κινήσεις. Αξίζει όμως τον χρόνο που θα αφιερώσεις και με το παραπάνω. Μάλιστα, θα ήθελα να σου προτείνω ένα «σχέδιο δράσης» για maximum αποτελέσματα.

podia.jpg

Σχέδιο δράσης

Μετά το λεμφικό μασάζ σου, κάνε ντους εναλλάσσοντας το κρύο και το ζεστό (όχι καυτό) νερό. Έτσι θα βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος αλλά και το λεμφικό σου σύστημα. Ακόμα, κάθε φορά που κάνεις οτιδήποτε στα πόδια σου, είτε αυτό είναι να βάλεις κρέμα, είτε να κάνεις απολέπιση, έχε στο νου σου το λεμφικό σύστημα και κάνε τις σωστές κινήσεις. Όχι δεν τελειώσαμε, έχω ένα ακόμη tip: Το body brushing.

Με αφετηρία το λεμφικό μασάζ, μπορείς να κάνεις μασάζ εναλλάξ με body brushing για maximum αποτέλεσμα στα πόδια σου. Πιστεύω τόσο πολύ σε αυτή την τεχνική και έχω δει τόσο θεαματικά αποτελέσματα, όποτε έχω υπάρξει συνεπής, που πραγματικά θα ήθελα να το δοκιμάσεις και να μου στείλεις mail στο c.choni@dpg.gr με τις εντυπώσεις σου.

5 tips για να αναδείξεις το ντεκολτέ σου και να το κάνεις δυνατό σου σημείο