Dry brushing: Το μυστικό ομορφιάς της Gwyneth Paltrow κατά της κυτταρίτιδας

Μαρία Ροδίτη
Dry brushing: Το μυστικό ομορφιάς της Gwyneth Paltrow κατά της κυτταρίτιδας
Gwyneth Paltrow arrives at the 77th annual Golden Globe Awards at the Beverly Hilton Hotel on Sunday, Jan. 5, 2020, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Instagram: goop

Στα 49 της η Gwyneth Paltrow έχει αψεγάδιαστο κορμί και σε αυτό σημαντικό ρόλο έχει παίξει το αγαπημένο της beauty treatment: το dry brushing.

«Ξεκίνησα τις πρακτικές αποτοξίνωσης από τα 90s και δεν σταμάτησα ποτέ», έχει δηλώσει στο Instagram της η Gwyneth Paltrow. Και ανάμεσα σε αυτές τις πρακτικές – όπως έχει δείξει πολλές φορές στα social media της- είναι το dry brushing, η τεχνική του στεγνού βουρτσίσματος του σώματος, που μειώνει αισθητά την κυτταρίτιδα και είναι το τέλειο body detox.

Η συγκεκριμένη προγονική πρακτική έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια τόσο χάρη στις θαυματουργές ιδιότητές της όσο και στις celebrities που την επιλέγουν ως beauty treatment. Και έχουν δίκιο που το εντάσσουν στη ρουτίνα ομορφιάς τους μιας και το dry brushing έχει πολλά οφέλη. Έτσι, δηλαδή, όπως τρίβεις με την ειδική βούρτσα όλο το σώμα σου μειώνεις την κυτταρίτιδα, ενεργοποιείς την κυκλοφορία του αίματος, κάνεις απολέπιση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, αλλά συγχρόνως κάνεις και σωματικό και ψυχικό detox. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί η Gwyneth Paltrow «ορκίζεται» στο dry brushing και το κάνει κάθε πρωί που ξυπνά, έτσι δεν είναι;

Το λάθος που κάνεις μετά το dry brushing και προκαλείς αφυδάτωση στο δέρμα σου

3 καλοί λόγοι για να ξεκινήσεις κι εσύ το dry brushing ASAP

Θα σου προσφέρει το τέλειο detox

Με το dry brushing θα κάνεις το απόλυτο λεμφικό μασάζ βοηθώντας τα θρεπτικά συστατικά του σώματός σου να μετακινηθούν από το αίμα στα κύτταρα, ενώ συγχρόνως θα συμβάλεις και στην απομάκρυνση των τοξινών. Σκέψου απλά ότι το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για το 15% της κυκλοφορίας των υγρών στο σώμα και μεταφέρει λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν τον οργανισμό να απαλλαγεί από τοξικές ουσίες. Με το dry brushing, λοιπόν, ενισχύεις ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

https://www.instagram.com/p/Cdo9W3oA6cW

Θα σου χαρίσει απαλή επιδερμίδα

Το dry brushing διεγείρει την ανανέωση του δέρματος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Για την ακρίβεια, το στεγνό βούρτσισμα διεγείρει την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες βοηθούν το δέρμα να παραμένει ελαστικό όσο μεγαλώνεις. Συνεπώς, το δέρμα είναι πιο τονωμένο και λαμπερό, τόσο που πραγματικά… ακτινοβολεί.

Έχει αναζωογονητική δράση

Ακολούθησε και εσύ την beauty routine της Gwyneth Paltrow και κάνε dry brushing κάθε πρωί πριν το ντους. Θα «ξυπνήσει» νου και σώμα αυτή η διαδικασία. Θα δεις πως θα έχεις αμέσως ένα αίσθημα ευεξίας, θα αισθανθείς πιο ζωντανή και γεμάτη ενέργεια να φέρεις εις πέρας τη μέρα σου.