Τα 5 βήματα για τέλεια επιδερμίδα σύμφωνα με τον make up artist της Cameron Diaz

Μαρία Ροδίτη
Τα 5 βήματα για τέλεια επιδερμίδα σύμφωνα με τον make up artist της Cameron Diaz
Actress Cameron Diaz attends a book signing to promote her new book, "Longevity Book", at Bookends on Thursday, April 7, 2016, in Ridgewood, N.J. (Photo by Christopher Smith/Invision/AP)

Το μυστικό για τέλεια επιδερμίδα δεν βρίσκεται μόνο στο skincare, αλλά και στον τρόπο που θα κάνεις το μακιγιάζ σου.

Το beauty trend που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα είναι ένα: η λαμπερή επιδερμίδα. Τη βλέπεις παντού, άλλωστε: στα social media, στα περιοδικά και σε κάθε είδους διαφήμιση. Δεν είναι πάντοτε εύκολο, όμως, να την επιτύχεις. Κι αυτό, γιατί μπορεί εκ φύσεως να μην έχεις αυτήν την αλαβάστρινη επιδερμίδα που πολλά κορίτσια έχουν.

Φυσικά και δεν θα κάτσεις να σκάσεις. Ο Gucci Westman, ο προσωπικός make up artist των Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lawrence και Anne Hathaway, αποκάλυψε όλα τα μυστικά του για να πετύχεις μόνη σου το απόλυτο glowing skin (aka λαμπερή επιδερμίδα). Και πίστεψέ με! Δεν θα συναντήσεις καμία απολύτως δυσκολία.

Το skincare «μυστικό» της Cameron Diaz πρέπει να το αποφύγεις

Τα 5 βήματα για τέλεια επιδερμίδα όπως της Cameron Diaz

Ξεκίνα με το skincare

Αναγνώρισε πρωτίστως τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και φρόντισε να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σου προϊόντα. Οπωσδήποτε, όπως επισημαίνει ο Gucci Westman, θα πρέπει να κάνεις απολέπιση ορισμένες φορές την εβδομάδα, αλλά να χρησιμοποιείς και την ενυδατική κρέμα προσώπου κάθε μέρα. Ιδανικά, καλό είναι να έχεις και μια beauty συσκευή, η οποία σμιλεύει το πρόσωπο και «πολεμά» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

https://www.instagram.com/p/CdyjJ4DpS9U

Τα πινέλα μακιγιάζ είναι must

Μπορεί και με τα δάχτυλα να απλώσεις ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ στην επιδερμίδα σου και το αποτέλεσμα να είναι ωραίο, όμως με τα κατάλληλα πινέλα μπορείς να απογειώσεις κάθε make up look. Μην ξεχνάς, βέβαια, πού και πού να πλένεις τα πινέλα σου για να στρώνεται καλύτερα το οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ.

«Δούλεψε» περισσότερο στις προβληματικές περιοχές

Αν έχεις δυσχρωμίες ή σπυράκια, φρόντισε να μη χρησιμοποιείς πολύ βαρύ μακιγιάζ, διότι αντί να καμουφλάρεις το πρόβλημα θα το κάνεις να φαίνεται ακόμα πιο έντονο. «Δούλεψε», λοιπόν, με προσοχή και σχολαστικά τις προβληματικές περιοχές και το δέρμα σου θα δείχνει υπέροχο.

Δημιούργησε ζεστασιά στο δέρμα σου

Ο make up artist της Cameron Diaz, Gucci Westman, προτείνει να χρησιμοποιείς δύο διαφορετικούς τόνους foundation, έναν ίδιο με τον τόνο του δέρματός σου κι έναν ελαφρώς πιο ανοιχτό, ώστε να δημιουργείται τονικότητα. Επιπλέον, χρησιμοποίησε bronzer και ρουζ στο μακιγιάζ για να δημιουργηθεί ακόμα περισσότερη ζεστασιά.

Δώσε βάση στα φρύδια

Τα φρύδια είναι το κάδρο του προσώπου και αυτά που ή μπορεί να καταστρέψουν το τελικό αποτέλεσμα ή να το απογειώσουν. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις στο νεσεσέρ σου μολύβι ή μάσκαρα φρυδιών και να τη χρησιμοποιείς ως την τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ σου για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.