SPF 50: 10 αντηλιακά πολύ υψηλής προστασίας για να μην πάθεις ποτέ έγκαυμα στην παραλία

Μαρία Ροδίτη
SPF 50: 10 αντηλιακά πολύ υψηλής προστασίας για να μην πάθεις ποτέ έγκαυμα στην παραλία

Επένδυσε σε ένα αντηλιακό με SPF 50 για να μην καείς ούτε στιγμή στις αποδράσεις σου στην παραλία.

Ποιος το περίμενε με το που μπήκε ο Ιούνιος το θερμόμετρο να σκαρφαλώσει στους 36 βαθμούς Κελσίου; Η αλήθεια είναι πως ο ήλιος καίει πολύ δυνατά και το αντηλιακό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Καλά, και όταν δεν έχει ήλιο το αντηλιακό είναι απαραίτητο, αλλά ας μείνουμε στην τωρινή εποχή.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο «σύμμαχός» σου στο καλοκαίρι και ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία; Μα, φυσικά, το αντηλιακό, αλλά όχι οποιοδήποτε αντηλιακό. Αν θέλεις πολύ υψηλή προστασία, αν θέλεις να πηγαίνεις στην παραλία και να ξέρεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις σπίτι σαν να… τηγανίστηκες, χρειάζεσαι οπωσδήποτε αντηλιακό με SPF 50.

Keep cool! Αυτά τα αντηλιακά σε προστατεύουν και σε δροσίζουν παράλληλα

Τι προσφέρει το αντηλιακό με SPF 50

Ο δείκτης SPF δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία για να κοκκινίσει το δέρμα, όταν χρησιμοποιείς το αντηλιακό με τις ιδανικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι με SPF 50 θα χρειαστεί 50 φορές περισσότερος χρόνος για να κάψει ο ήλιος το δέρμα συγκριτικά με το αν δεν φορούσες καθόλου αντηλιακό.

https://www.instagram.com/p/CTm44SljoNZ

Επιπλέον, το SPF 50 εμποδίζει το 98% των ακτίνων UVB να διεισδύσουν στην επιδερμίδα και να προκαλέσουν βλάβη, πράγμα που σημαίνει ότι παρέχει μεγάλη προστασία. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι άπαξ και βάλεις μία φορά μέσα στην ημέρα αντηλιακό με δείκτη SPF 50 είσαι καλυμμένη από τον ήλιο.

Όχι! Το αντηλιακό σου – ειδικά τώρα το καλοκαίρι- θα πρέπει κάθε δύο ώρες να το ανανεώνεις έτσι ώστε να προστατεύεσαι πλήρως από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Shopping time

Στην παρακάτω gallery έχω συγκεντρώσει για εσένα 10 εξαιρετικά αντηλιακά με δείκτη προστασίας SPF 50. Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά, αν το απλώνεις σε όλο το σώμα σου και στα «δύσκολα» σημεία – αυτιά, πίσω από τα γόνατα και αγκώνες- και αν το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες δεν υπάρχει περίπτωση να σε βλάψει ο ήλιος ούτε στο ελάχιστο.

Αν, μάλιστα, έχεις λευκή επιδερμίδα και καίγεσαι εύκολα, μόνο ένα αντηλιακό με SPF 50 είναι ιδανικό για την περίπτωσή σου. Καλά ψώνια, girl!