Sunscreen language: Οι ορολογίες που πρέπει να γνωρίζεις για να διαλέξεις σωστά αντηλιακό

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Sunscreen language: Οι ορολογίες που πρέπει να γνωρίζεις για να διαλέξεις σωστά αντηλιακό

Τα αντηλιακά είναι μία κατηγορία από μόνα τους και έτσι, έχουν τις δικές τους ορολογίες. Σήμερα λοιπόν, σου εξηγούμε τον κάθε όρο ξεχωριστά για να μπορείς να διαλέξεις σωστά, χωρίς να μπερδεύεσαι.

Κάποτε, επιλέγαμε αντηλιακό βασισμένες κατά 50% στη μυρωδιά του και κατά 50% στον δείκτη προστασίας που παρείχε. Έχουμε κάνει τραγικά λάθη, επιλέγοντας αντηλιακά επειδή μύριζαν καρύδα και με μονοψήφια SPF. Τα πράγματα ωστόσο έχουν αλλάξει, Η αντηλιακή προστασία είναι πιθο σημαντική από ποτέ και… η ¨γλώσσα» των αντηλιακών έχει αλλάξει επίσης

Τα αγαπημένα μας μπουκάλια και tubes, που μυρίζουν καλοκαίρι, γράφουν επάνω τους πολλά περισσότερα εκτός από το SPF και τη μυρωδιά τους, και ίσως να σε έχουν μπερδέψει. Μπορεί βέβαια, να μην σε έχουν μπερδέψει καθόλου και απλά να μην σε νοιάζει, αλλά θέλουμε να το ξανασκεφτείς.

Η σωστή επιλογή αντηλιακού, είναι πάρα πολύ σημαντική για να είσαι κατάλληλα προστατευμένη, και εδώ ερχόμαστε εμείς για να σε βοηθήσουμε. Οι όροι που πρέπει να γνωρίζεις για να επιλέξεις σωστά αντηλιακό είναι οι εξής 6…

pexels-mikhail-nilov-8157151.jpg

#1 Οil-free

Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτό σημαίνει πως το προϊόν δεν περιέχει λιπαρά συστατικά ΑΛΛΑ… Δεν σημαίνει πως δεν περιέχει κανένα συστατικό που μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει σπυράκια όπως για παράδειγμα η σιλικόνη. Αν λοιπόν δεν έχεις απλά λιπαρό δέρμα (οπότε το oil-free είναι ό, τι πρέπει για εσένα) αλλά έχεις τάση για σπυράκια, πρέπει να βρεις ένα αντηλιακό που να είναι επίσης silicone-free.

Πότε να προγραμματίσεις το ραντεβού για αποτρίχωση ώστε να είσαι πανέτοιμη στις διακοπές

#2 Μη φαγεσωρογόνο

Αυτό σημαίνει πως το προϊόν δεν προκαλεί φαγέσωρες και άρα σπυράκια και είναι κατάλληλο όχι μόνο για επιδερμίδες με τάση για ακμή αλλά και για όλους!

#3 Με φυσικά φίλτρα

Το SPF αυτών των αντηλιακών αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία που δημιουργούν ένα φιλμ στην επιδερμίδα αποτρέποντας τις ακτίνες UV να φτάσουν σε αυτό. Ποια είναι αυτά τα μεταλλικά στοιχεία; Το titanium dioxide και το zinc oxide και θα τα δεις να αναγράφονται στην ετικέτα.

pexels-anna-tarazevich-7466988.jpg

#4 Ευρέως φάσματος

Είναι τα αντηλιακά που προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB και ναι, πρέπει να βεβαιωθείς κοιτάζοντας την ετικέτα για το κατά πόσο το αντηλιακό που επέλεξες είναι ευρέως φάσματος γιατί -believe it or no-t δεν είναι όλα!

#5 Ανθεκτικό στο νερό

Είναι το αντηλιακό που θα αντέξει μία βουτιά και λίγο ιδρώτα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα αντηλιακά που είναι ανθεκτικά στο νερό θέλουν συνεχή εφαρμογή και ανανέωση όποτε βουτάς, ιδρώνεις, σκουπίζεσαι κλπ.

Σκούρα σημάδια στα οπίσθια: Πού οφείλονται και πώς θα τα εξαλείψεις

#6 Αδιάβροχο

Σε αντίθεση με τα αντηλιακά που είναι ανθεκτικά στο νερό, τα αδιάβροχα αντηλιακά παραμένουν στη θέση τους μετά από κάμποσες βουτιές και κάμποση ώρα ρακέτας ΑΛΛΑ! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται ποτέ ανανέωση… Απλά ότι δεν τη χρειάζονται τόσο συχνά.

Τώρα λοιπόν που ξέρεις την ορολογία, μπορείς να επιλέξεις σωστά το αντηλιακό σου και να μην δώσεις σημασία μόνο στη μυρωδιά τους.