KORRES: Το brand που ξεκίνησε από το Παγκράτι και κατέκτησε τον κόσμο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
KORRES: Το brand που ξεκίνησε από το Παγκράτι και κατέκτησε τον κόσμο

Ο Γιώργος Κορρές δεν είχε σκοπό να κατακτήσει κάθε γωνιά της γης, αλλά να φτιάξει φυσικά προϊόντα που θα αγαπήσουμε. Μάθε πώς από ένα μικρό φαρμακείο στο Παγκράτι, το brand KORRES κατάφερε να μας κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο.

Με γνώμονα την πίστη τους στη δύναμη των φυτών και της φύσης, την επιστημονική ανακάλυψη και την ύπαρξη περισσότερων από 3.000 φυτικών θεραπειών, ο φαρμακοποιός Γιώργος Κορρές και η χημικός μηχανικός Λένα Κορρέ, ίδρυσαν την KORRES το 1996 από το παλαιότερο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στη Ελλάδα. Η απλή φιλοσοφία της μάρκας είχε και έχει τις ρίζες της σε 3 αρχές: Τη χρήση φυσικών ή/και πιστοποιημένων οργανικών συστατικών υψηλής ποιότητας. Τη δημιουργία προϊόντων φιλικών προς το δέρμα και το περιβάλλον με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα. Τη δημιουργία προϊόντων προσιτών και για καθημερινή χρήση, που μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας κάνουν χαρούμενους.

https://www.instagram.com/p/CeihHeSqMzD

Ως ηγέτης στην πρωτογενή έρευνα, η KORRES συνεργάζεται με μερικά από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα του κόσμου για να ανακαλύψει τα πιθανά οφέλη της ενδημικής χλωρίδας της Ελλάδας όπως το ελαιόλαδο, το ελληνικό γιαούρτι, τη λευκή πεύκη και πολλά ακόμη, ενώ υποστηρίζει επίσης τοπικούς αγρότες και κοινότητες, όλα για να μας φέρουν τα καλύτερα από την επιστήμη και τη φύση.

Σήμερα, η KORRES είναι πλέον ένα διεθνές brand. Μετά από 26 χρόνια δραστηριότητας λοιπον, η ΚORRES έχει μια πλούσια ιστορία να διηγηθεί και αξίζει να θυμηθούμε πώς από ένα μικρό φαρμακείο στο Παγκράτι, το όνομα KORRES και η ελληνική φύση, έφτασαν να κατακτήσουν -σχεδόν- κάθε γωνιά του κόσμου.

Το 1999, ένας Αμερικανός αγοραστής ανακαλύπτει τα προϊόντα KORRES σε ένα φαρμακείο ενώ κάνει διακοπές στο νησί της Κρήτης και ζητά να τα εισάγει πρώτος στις ΗΠΑ. Το 2000, ένας αγοραστής ομορφιάς για το κατάστημα Harvey Nichols του Λονδίνου εντοπίζει την KORRES στη Νέα Υόρκη και κάνει την πρώτη παραγγελία για προϊόντα που θα τοποθετούνταν στο -τότε νεοσύστατο- τμήμα Beyond Beauty.

https://www.instagram.com/p/CY_O1RHKEc4

Δεν περνά πολύς καιρός, και ακολουθεί μία σειρά από συνεργασίες με τα πιο αναγνωρισμένα πολυκαταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των: Selfridges, Harrods, Liberty’s, Bon Marche και Galleries Lafayette. Πρόκειται για ένα «ντόμινο» εξάπλωσης το οποίο δεν αποτελούσε μέρος της αρχικής στρατηγικής της μάρκας, που μοιάζει να μην σταματά.

Το 2002 ανοίγει το πρώτο αποκλειστικό κατάστημα ΚΟΡΡΕΣ στο εξωτερικό, στο Chelsey του Λονδίνου. Το 2004, ανοίγουν δύο ακόμη, νέα καταστήματα στη Βαρκελώνη και ταυτόχρονα η KORRES μετατρέπεται από μια cult μάρκα, σε μια πρωτοποριακή σειρά προϊόντων στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών χάρη στο δίκτυο Sephora.

Δύο χρόνια μετά, το 2006, τα προϊόντα KORRES βρίσκονται στα ράφια της Ασίας, ξεκινώντας από την Ιαπωνία και περνώντας έπειτα στην Κίνα. Το 2007, καταστήματα KORRES ανοίγουν στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Σαγκάη, τη Μαδρίτη, τη Βιέννη και τη Γενεύη. To brand συνεχίζει να αναπτύσσεται, να καινοτομεί, να συνεργάζεται με παραγωγούς και φορείς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και να δημιουργεί προϊόντα που ταυτίζονται με την Ελλάδα, την ομορφιά και την ποιότητα.

korres.athens_280420168_1458915104624274_3116439425212896492_n-(1).jpg

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας όμως της KORRES; Η πίστη στις αρχικές της αξίες, στην Ελλάδα και την Ελληνική φύση, η πίστη στην πλήρη διαύγεια και στη δημιουργία προϊόντων που θέλεις να έχεις, και χαίρεσαι να χρησιμοποιείς. Η έμπνευση της KORRES, συνεχίζει να πηγάζει από το σημείο από όπου ξεκίνησε: Το φαρμακείο με τις φυσικές θεραπείες.

Η KORRES αξιοποιεί τα πολύτιμα εκχυλίσματα που προσφέρει η Ελληνική φύση, τα οποία δεν είναι λίγα. Το αντίθετο μάλιστα! Η Ελλάδα έχει γύρω στα 1.600 ενδημικά είδη. Για να καταλάβεις το πλήθος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η Αγγλία έχει μόνο 20, και η Γερμανία έχει 12. Με αυτούς τους απίστευτους πόρους, η KORRES είναι σε θέση να ερευνά και να δημιουργεί μοναδικά και εκπληκτικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας αυτά τα φυτά που βρίσκονται μόνο στην Ελλάδα. Ο Κρόκος Κοζάνης, η Μαύρη και η Λευκή Πεύκη και τόσα άλλα εκχυλίσματα και συστατικά (βλ. Ελληνικό γιαούρτι) έφτασαν από την Ελληνική φύση σε κάθε γωνιά του κόσμου και όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό ομοιοπαθητικό φαρμακείο στο Παγκράτι, και από το όραμα ενός ταλαντούχου οραματιστή.

korres.athens_236826036_565649301232144_4728023492575192439_n.jpg

Η έννοια του Grecian Chic επομένως, παίρνει άρωμα και λάμψη από την Ελλάδα και ταυτίζεται με την KORRES, το brand που με κάθε του καινοτομία μας συναρπάζει, και που με κάθε του βήμα, μας κάνει περήφανους.

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα του Queen.gr