Summer Glow: 10 foundation που καλύπτουν και χαρίζουν στο δέρμα μοναδική λάμψη καλοκαιριού

Summer Glow: 10 foundation που καλύπτουν και χαρίζουν στο δέρμα μοναδική λάμψη καλοκαιριού

Αυτό που θέλουμε από το μεικάπ μας το καλοκαίρι είναι κάλυψη (as usual) αλλά και υπέροχη λάμψη υγείας. Βρήκαμε λοιπόν τα προϊόντα που χαρίζουν ακριβώς αυτό και σου λέμε πώς θα διαλέξεις τη σωστή απόχρωση για το μαυρισμένο σου δέρμα.

Όπως οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν μαζί με τις εποχές, έτσι και οι απαιτήσεις μας από τα προϊόντα του μακιγιάζ, διαφέρουν κάθε που ο καιρός ζεσταίνει. Ενώ τον χειμώνα τα μακιγιάζ που επιλέγουμε είναι πιο ματ και «βαριά», το καλοκαίρι θέλουμε ανάλαφρο αποτέλεσμα και λάμψη.

Mouret-bty-F17-009.jpg

Το μαυρισμένο δέρμα άλλωστε δεν χρειάζεται πολλά. Κάπως έτσι, έρχεται η στιγμή που απλά δεν θέλουμε να φορέσουμε το αγαπημένο μας foundation, δεν μας ικανοποιεί η υφή του, δεν θέλουμε το ματ αποτέλεσμά του. Θέλουμε κάτι άλλο, καλοκαιρινό…

Gua Sha: Το απόλυτο skincare εργαλείο για αντιγήρανση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Summer glow makeup

Έχοντας μπει λοιπόν στον Ιούλιο, και με την ανοχή μας στις βαριές υφές να έχει εξαντληθεί, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε foundations που χαρίζουν λάμψη και διάφανη κάλυψη. Ναι, εννοείται ότι τα βρήκαμε. Κάποια είναι κλασικά αγαπημένα μας, τα οποία δεν αλλάζουμε με τίποτα, και κάποια άλλα είναι νέες αφίξεις που μας ξετρέλαναν. Ρίξε μία ματιά και συνέχισε να διαβάζεις.

Τα foundations που είδες πιο πάνω, έχουν λεπτόρρευστες υφές που παρέχουν όμως κάλυψη, δεν κάνουν την επιδερμίδα να γυαλίζει αλλά να λάμπει, και θα γίνουν το απόλυτο must have για το καλοκαιρινό σου νεσεσέρ. Πώς θα διαλέξεις όμως την σωστή απόχρωση για το μαυρισμένο σου δέρμα;

Με αλάτι και ακόμη 5 υλικά μπορείς να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου

H σωστή απόχρωση

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα καθώς, η απόχρωση της επιδερμίδας σου τον χειμώνα, είναι πολύ διαφορετική από την απόχρωση που παίρνει το δέρμα σου όταν κάθεσαι στον ήλιο. Ο «κανόνας» ωστόσο είναι απλός: Η ιδανική καλοκαιρινή απόχρωση, είναι έναν ή δύο τόνους πιο σκούρα από τη χειμωνιάτικη που χρησιμοποιείς.

Αυτό που κάνει όλη τη διαφορά ωστόσο είναι το «παιχνίδι» ανάμεσα στα θερμά και τα ψυχρά χρώματα. Αν έχεις παρατηρήσει, οι κωδικοί των μεικάπ περιλαμβάνουν συνήθως ένα νούμερο και ένα από τα εξής τρία γράμματα: W, C, N. Το W αναφέρεται στους θερμούς τόνους (warm), το C στους ψυχρούς (Cool) και το N στους ουδέτερους (Neutral).

Mabille-bbt-S15-010.jpg

Ως Ελληνίδες, Μεσογειακές, έχουμε κυρίως θερμές αποχρώσεις στην επιδερμίδα μας συνεπώς, ένα μεικάπ σε θερμή απόχρωση είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ακόμα και αν έχεις ψυχρή επιδερμίδα ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν να προτιμήσεις ένα ουδέτερο (και όχι ψυχρό) μεικάπ για το νεσεσέρ σου.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσεξε να κάνεις καλό blending, να μην φορέσεις υπερβολική ποσότητα, και να δώσεις έμφαση στα σβησίματα στη γραμμή των μαλλιών και το πιγούνι. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσεις το ρουζ σου. Καλή επιτυχία Queen.!