Gua Sha: Το απόλυτο skincare εργαλείο για αντιγήρανση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Gua Sha: Το απόλυτο skincare εργαλείο για αντιγήρανση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας
Instagram: @virgi_talks

Ήρθε η ώρα το Gua Sha να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σου.

Έρχονται πολλές στιγμές που το stress σε κατακλύζει, που νιώθεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σε χαλαρώσει και είσαι σε απόγνωση. Αυτές τις στιγμές χρειάζεσαι ένα μασάζ, αλλά… μη βιάζεσαι! Δεν θα σου προτείνω ένα κλασικό μασάζ σώματος, αλλά μασάζ προσώπου με gua sha και για να χαλαρώσεις και για να προσφέρεις τα μέγιστα οφέλη στην επιδερμίδα σου.

Ναι, λέω για αυτό το θαυματουργό skincare tool που ίσως κάποια στιγμή να σνόμπαρες βλέποντάς το στο νεσεσέρ και στη ρουτίνα ομορφιάς μια φίλης σου. Μαθαίνοντας, όμως, τα οφέλη που μπορεί να έχει στην επιδερμίδα σου θα αρχίσεις… να το κοιτάς με άλλο μάτι.

Crystal craze: Τι κάνουν τελικά οι κρύσταλλοι στην επιδερμίδα (και όχι μόνο)

Τι είναι το gua sha

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Το gua sha είναι ένα εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται για το μασάζ της επιδερμίδας και την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ έχει ιστορία πολλών ετών. Είναι κατασκευασμένο από πέτρες νεφρίτη ή ροζ χαλαζία - ο νεφρίτης είναι γνωστός για τον καθαρισμό και τη θεραπεία της ενέργειας- και έχει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα: την αναζωογονεί αισθητά και συμβάλλει στην αντιγήρανση.

https://www.instagram.com/p/CfXKvRfBSor

Για να καταλάβεις, η αρχαία κινεζική ιατρική χρησιμοποίησε το εργαλείο gua sha πριν από χιλιάδες χρόνια ώστε να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και να θεραπεύσει συγχρόνως το σώμα.

Τα οφέλη του gua sha στην επιδερμίδα

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Με το gua sha αυξάνεις τη ροή του αίματος στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα τη μείωση κάθε φλεγμονής, την αντιγήρανση αλλά και τη λάμψη.

Ανακουφίζει την ένταση των μυών

Κάνοντας μασάζ με το gua sha θα αισθανθείς αμέσως να αποσυμπιέζεσαι, να χαλαρώνουν οι μύες σου και να χαλαρώνεις κι εσύ η ίδια.

Καταπολεμά την ξηρότητα της επιδερμίδας

Με το μασάζ του gua sha αποβάλλονται από την επιδερμίδα οι τοξίνες. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η υγρασία, άρα το δέρμα αυτόματα είναι πιο ενυδατωμένο από πριν.

Μειώνει τα σπυράκια και βοηθά στην αντιγήρανση

Η κακή κυκλοφορία του αίματος οδηγεί σε ρυτίδες και λεπτές γραμμές, αλλά και σπυράκια. Το μασάζ, λοιπόν, με gua sha χαρίζει ελαστικότητα και φωτεινότητα στο δέρμα.

Μη φύγεις! Συνέχισε στην gallery για να δεις μερικά gua sha tools που μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις.