7 shampoo bars για τέλεια μαλλιά στις διακοπές & για εξοικονόμηση χώρου στη βαλίτσα

Μαρία Ροδίτη
7 shampoo bars για τέλεια μαλλιά στις διακοπές & για εξοικονόμηση χώρου στη βαλίτσα
Instagram: @wild_ona

Τo shampoo bar είναι οικολογικό, δεν πιάνει χώρο στη βαλίτσα και συνεπώς σε αφήνει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές περισσότερα bikini. Yeah!

 

Η Αθήνα έχει ήδη αδειάσει και αυτό – για εμάς που ακόμα παραμένουμε και δουλεύουμε στο κλεινόν άστυ- είναι υπέροχο. Κίνηση στους δρόμους δεν υπάρχει, οι ρυθμοί αυτόματα γίνονται πιο χαλαροί και όλα στην καθημερινότητά μας είναι καλύτερα. Αν κι εσύ είσαι σε αυτήν τη φάση που βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη, αλλά μετράς αντίστροφα για την άδειά σου είσαι πολύ φίλη μου.

Εγώ, πάντως, αυτό κάνω αλλά παράλληλα αναλογίζομαι πώς θα χωρέσω όλα τα πράγματά μου στη βαλίτσα, αλλά και τι θα αφαιρέσω ή θα πάρω σε travel size μαζί μου για να μη γίνει… το μπαμ. Η πρώτη επιλογή; Shampoo bars αντί για σαμπουάν σε μπουκάλι. Κάνε κι εσύ το ίδιο, girl!

Blast from the past – Σίγουρα δεν θυμάσαι την Κατερίνα Λέχου σε διαφήμιση σαμπουάν το 1991

Πάρε shampoo bars για να πάρεις μαζί σου… πιο πολλά bikini

Τα shampoo bars είναι επίπεδα και πολύ μικρά σε μέγεθος, άρα δεν πιάνουν και πολύ χώρο στη βαλίτσα. Σκέψου, δηλαδή, ότι θα πάρεις μαζί σου στις καλοκαιρινές διακοπές ένα shampoo bar, θα το βάλεις σε μια γωνίτσα της βαλίτσας σου και με αυτό θα κάνεις και πάρα πολλά λουσίματα. Δηλαδή, θα το φέρεις και πίσω στο σπίτι σου κατά πάσα πιθανότητα.

SHAMPOO_BAR.jpg

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι εξοικονομώντας χώρο θα μπορέσεις να πάρεις μαζί σου περισσότερα bikini για να βάζεις κάθε μέρα και άλλο στην παραλία και έτσι να μπορείς να πραγματοποιείς διαφορετικά beach looks, αλλά και να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες. Αξίζει, για να λέμε και την αλήθεια.

Shopping time αλλά… οικολογικό

Πριν δεις την gallery με τα shampoo bars που μπορείς να πάρεις μαζί σου στις διακοπές, έχε υπόψη σου ότι εκτός από βολικά- από άποψη χώρου-, είναι και οικολογικά.

Κι αυτό, γιατί πρώτον η συσκευασία τους είναι ανακυκλώσιμη και μηδενική πλαστική και δεύτερον γιατί με ένα shampoo bar μπορείς να κάνεις περίπου 80-100 λουσίματα, τα οποία αντιστοιχούν σε 2-3 μπουκάλια σαμπουάν. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως έτσι μειώνεις το πλαστικό που θα κατέληγε στο περιβάλλον- αφού δεν χρησιμοποιείς μπουκάλι σαμπουάν-, άρα κάνεις μια πιο φιλική προς τον πλανήτη επιλογή. Άντε… Ώρα να αποκτήσεις ένα shampoo bar.