10 σαμπουάν ενάντια στο φριζάρισμα για τέλεια μαλλιά ακόμα και με βροχή & υγρασία

Μαρία Ροδίτη
10 σαμπουάν ενάντια στο φριζάρισμα για τέλεια μαλλιά ακόμα και με βροχή & υγρασία
Gregory Scaffidi/IMAXTREE.COM

Η κακοκαιρία Genesis πλησιάζει, οι βροχές και οι καταιγίδες είναι προ των πυλών, και μόνο ένα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος θα σώσει τα μαλλιά σου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γκαντεμιά από το να έρχεται τριήμερο και δη του Αγίου Πνεύματος και η ΕΜΥ να προβλέπει κακοκαιρία. Ξέρω τι σκέφτεσαι… Ότι σου χάλασε η εκδρομή, ότι θα περάσεις χάλια και όλα αυτά τα ωραία (#not)! Ξέχασέ τα αυτά. Και με βροχή και καταιγίδα μια χαρά θα είναι όλα, ειδικά αν... εστιάσεις στα μαλλιά σου.

Σίγουρα όπου κι αν πας δεν θέλεις να έχεις φριζαρισμένα μαλλιά, να κυκλοφορείς με μια αφάνα. Έτσι δεν είναι; Εγώ, πάντως, που έχω σγουρά μαλλιά και φριζάρουν σού λέω πως αυτές τις μέρες δεν με σώζει τίποτα άλλο από ένα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος. Και έχω να σου προτείνω αρκετά σήμερα.

Το trick με το αλουμινόχαρτο για να βάλεις «τέλος» στο φριζάρισμα των μαλλιών

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά

Η υγρασία ευθύνεται για το φριζάρισμα στα μαλλιά, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η υγρασία πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος, ώστε να προκαλέσει το φριζάρισμα και η ξηρότητα της τρίχας είναι αυτό το πρόσφορο έδαφος. Βλέπεις, η κάθε μία τρίχα αποτελείται σε όλο της το μήκος από λέπια. Ναι, σαν αυτά του ψαριού.

frizarismena_mallia.jpg

Όταν, λοιπόν, η δομή της τρίχας είναι υγιής, τα μαλλιά λάμπουν και τα λέπια είναι ερμητικά κλειστά. Όταν συμβαίνει το αντίθετο, τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Αν η δομή της τρίχας έχει χαλάσει εξαιτίας των τεχνικών εργασιών, εξαιτίας του styling ή απλά εξαιτίας της αφυδάτωσης, τα λέπια χαλαρώνουν και έτσι, τα μόρια της υγρασίας εισχωρούν από κάτω τους και τα διογκώνουν. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι το φριζάρισμα, που τόσο μας ενοχλεί. Ναι ξέρω, σου σπάει τα νεύρα.

Σε πρώτη φάση ένα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι, όμως σε δεύτερη φάση θα πρέπει να βάλεις την εντατική ενυδάτωση των μαλλιών – με μάσκες και conditioners- στο πρόγραμμα.

Shopping time

Για να σωθείς, λοιπόν, από την κακοκαιρία Genesis αυτό το τριήμερο που έρχεται και να μην κυκλοφορείς σαν να… έχεις μπει στην πρίζα χρειάζεσαι σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος. Και στην παρακάτω gallery σού βρήκα τα 10 καλύτερα, ώστε να είσαι «ετοιμοπόλεμη» απέναντι στις καιρικές συνθήκες. Καλά ψώνια!