Summer ponys: 10 δροσερές και ιδιαίτερες αλογοουρές με έμπνευση από τις πασαρέλες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Summer ponys: 10 δροσερές και ιδιαίτερες αλογοουρές με έμπνευση από τις πασαρέλες

Μπορεί να μιλάμε για beach waves ξανά και ξανά, όμως η αλογοουρά είναι το πιο καλοκαιρινό χτένισμα και θα καταλάβεις γιατί.

Όσο και να προσπαθώ με τα μαλλιά μου το καλοκαίρι, πάντα καταλήγω να τα πιάνω αλογοουρά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Ακόμα και όταν καταφέρνω να τα ισιώσω, ακόμα και όταν γίνονται τέλεια με το αλάτι στη θάλασσα, είναι πάντοτε πιασμένα ψηλά ή χαμηλά, για να μην πέφτουν στο πρόσωπό μου και να μην με ζεσταίνουν.

Μπορεί λοιπόν να λέμε ότι τα χαλαρά κύματα, τα beach waves, είναι το signature καλοκαιρινό χτένισμα, όμως ο Αύγουστος είναι ο μήνας της αλογοουράς. Αυτό είναι το χτένισμα που δεν θέλει χρόνο, δεν θέλει κόπο, δεν απαιτεί τίποτα παρά μόνο ένα λαστιχάκι και λίγο μήκος στα μαλλιά. Είναι το χτένισμα που παίζει τον πιο διακριτικό ρόλο στα καλοκαίρια μας, και σήμερα ήθελα να το τιμήσω.

Πέτυχε το τέλειο wet look παρέα με το TRESemmé

Valli-HC-bbt-F22-047.jpg

Προσπαθώντας να σκεφτώ τι να σου γράψω αυτή τη ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, σκεπτόμενη το μπορεί να σου κινήσει το ενδιαφέρον όσο είσαι ξαπλωμένη κάτω από τον ήλιο, κατέληξα στην αλογοουρά. Στην αλογοουρά που έχει περισσότερες παραλλαγές και πιθανότητες από ότι μπορεί να νομίζεις, παραμένοντας όμως εξίσου εύκολη και γρήγορη.

Αντί όμως να μπω στο Instagram για λίγο hairspiration, μπήκα στις πασαρέλες. Αποφάσισα να σου μεταφέρω την αγάπη για την αλογοουρά, τις διαφορετικές εκδοχές της και τον chic αέρα της, απευθείας από τις μητροπόλεις της μόδας. Γι’ αυτό παρακάτω θα βρεις 10 αλογοουρές με designer υπογραφή, τις οποίες μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου, να κλέψεις την παράσταση και να παραμείνεις cool κυριολεκτικά και μεταφορικά. Enjoy…

#Babybraids: Το πιο fun καλοκαιρινό χτένισμα με τη βοήθεια του TRESemmé

Ένα κομμάτι δέρμα

1-Annakiki-bbt-F22-045.jpg

Μπορεί να είναι ένα κομμάτι από ζώνη που δεν φοράς πολύ, μπορεί να είναι απλά ένα δερμάτινο κομμάτι που έχεις, τυλίγοντάς το όμως γύρω από το λαστιχάκι σου, μεταμορφώνει την αλογοουρά σου σε fashion statement.

Με wet στοιχεία

2-Ferretti-bty-F20-013.jpg

Βρέξε μόνο τα μπροστινά σου μαλλιά και πέρνα λίγο ζελέ, αφήνοντας την ουρά στεγνή. Έτσι θα έχεις δύο υφές, ατελείωτο στιλ και ένα πολύ σταθερό χτένισμα που θα αντέξει στα μελτέμια.

Με υπέροχη υφή

3-Hermes-bty-S22-016.jpg

Μην προσπαθήσεις να χτενίσεις τα μαλλιά σου, να τα ισιώσεις, ούτε καν να τα στεγνώσεις. Άφησέ τα ελεύθερα και εκμεταλλεύσου την υφή τους για να πιάσεις την πιο ενδιαφέρουσα αλογοουρά ever.

Baby hair art

4-Hobeika-HC-clp-F22-055.jpg

Τα baby hair, οι φύτρες, είναι η μεγαλύτερη τάση για φέτος και αξίζει να προσπαθήσεις να τις τονίσεις για να δώσεις στιλ και μοναδικό ύφος στην –κατά τα άλλα- απλή αλογοουρά σου.

Mini ponytail

5-Jil-Sander-bty-S22-5-036.jpg

Ακόμα και αν έχεις ένα κοντό καρέ, μπορείς να πιάσεις τα μαλλιά σου σε μία χαμηλή αλογοουρά, να αναδείξεις το πρόσωπο και το μαύρισμά σου και να πάψεις να αγχώνεσαι για το πώς θα ανταποκριθούν τα μαλλιά σου στην υγρασία.

Exaggerated accessories

6-Lili-Blanc-clp-F22-024.jpg

Τυλίγοντας ένα κομμάτι ύφασμα, ή ένα δέρμα, στο μεγαλύτερο μέρος της αλογοουράς σου, δημιουργείς ένα super fashionable χτένισμα σχεδόν χωρίς κόπο. Αν ταιριάξεις το χρώμα του υφάσματος με τα μαλλιά σου, ακόμα καλύτερα.

Bits of fabric

7-Max-Mara-bty-F20-007.jpg

Τα πιο μικρά κομμάτια ύφασμα, εκείνα που ίσως μοιάζουν με χαλασμένες κορδέλες, μπορούν να μεταμορφωθούν σε μοναδικά hair accessories, και να αναβαθμίσουν την αλογοουρά σου. Δοκίμασε και την μικροσκοπική κοτσίδα στο μπροστινό μέρος, για ακόμα περισσότερους πόντους στιλ.

Matchy matchy

8-Raisavanessa-bty-F20-003.jpg

Εδώ βλέπουμε ένα διαφορετικό χτένισμα με ύφασμα γύρω από το λαστιχάκι, όπου τη διαφορά κάνει το matchy αποτέλεσμα. Αξίζει να δοκιμάσεις κάτι ανάλογο, ταιριάζοντας το ύφασμα με το outfit σου.

Knotted

9-Ulla-Johnson-bbt-F22-036.jpg

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείς να στολίσεις την αλογοουρά σου, είναι να δέσεις ένα ύφασμα γύρω από το λαστιχάκι και να συνεχίσεις να δένεις κόμπους γύρω από την ουρά, ώστε να έχεις ένα knotted αποτέλεσμα.

So chic

10-Ultrachic-bbt-F20-003.jpg

Για να αντιγράψεις αυτό το Look, άσε μία μακριά τούφα στο μπροστινό μέρος ελεύθερη, πριν πιάσεις τα μαλλιά σου αλογοουρά. Έπειτα, χρησιμοποίησέ τη για να τυλίξεις το λαστιχάκι και να δημιουργήσεις ένα chic αποτέλεσμα.