Tanning and scrubbing: Τι συμβαίνει στο μαύρισμά σου κάθε φορά που κάνεις απολέπιση

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Tanning and scrubbing: Τι συμβαίνει στο μαύρισμά σου κάθε φορά που κάνεις απολέπιση

Η απολέπιση και το μαύρισμα πάνε μαζί όπως η βανίλια και η σοκολάτα γι’ αυτό δεν πρέπει να το φοβάσαι, όσο και αν έχεις μαυρίσει. Διάβασε και θα καταλάβεις.

Φτάσαμε αισίως στο τέλος του Αυγούστου και των διακοπών και το μαύρισμα είναι στο ζενίθ του! Ακόμα και αν δεν κατάφερες να αποδράσεις σε κάποιο νησί, σίγουρα ξέκλεψες κάποια ΣΚ για βουτιές και μαύρισμα και τώρα έχεις μείνει με απορίες, με κυριότερη εκείνη της απολέπισης. Είναι λογικό.

Έχεις καταβάλλει προσπάθεια για το σοκολατένιο χρώμα σου (με ασφάλεια) και τώρα αναλογίζεσαι αν με κάθε τρίψιμο του σώματός σου φεύγει και λίγη από τη σκληρή δουλειά που έκανες κάτω από τον ήλιο. Είναι εύλογη η απορία και θα σου τη λύσουμε άμεσα. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να σου θυμίσουμε ότι, η απολέπιση είναι απαραίτητη για να μαυρίσεις καλά, βαθιά και σωστά.

Soft & juicy: 3 tips για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν ζουμερά και βελούδινα

pexels-cottonbro-3737824.jpg

Όπως είχαμε πει και σε άρθρο μας στις αρχές του καλοκαιριού, η απολέπιση και η καλή ενυδάτωση πριν από την ηλιοθεραπεία, είναι απαραίτητα βήματα για αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και ενυδατώνοντας την επιδερμίδα σου, επιτρέπεις στο δέρμα σου να μαυρίσει χωρίς να κάνει «λεκέδες». Αυτοί οι «λεκέδες» όμως που εμφανίζονται όποτε κάνεις απολέπιση τώρα, που είσαι ήδη μαυρισμένη, είναι απόλυτα φυσιολογικοί.

Καθώς φεύγουν τα νεκρά κύτταρα, το δέρμα από κάτω φαίνεται λιγότερο μαυρισμένο. Στην πραγματικότητα λοιπόν, δεν φεύγει το μαύρισμα αλλά τα πιο μαύρα, νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις επομένως, είναι να συνεχίσεις την απαλή απολέπιση και την πολύ καλή ενυδάτωση κάθε φορά που πας στην παραλία στο εξής, και έτσι θα έχεις τέλειο, βαθύ και ομοιόμορφο μαύρισμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Για να σε βοηθήσουμε μάλιστα, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς για απολέπιση και ενυδάτωση, ώστε να κρατήσεις το μαύρισμά σου λίγο περισσότερο. Enjoy…

Fall vibes: 10 φθινοπωρινά κραγιόν που θα θέλεις να φοράς από σήμερα κιόλας