Μέλι: Το θαυματουργό συστατικό της φύσης που χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα & τα μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
Μέλι: Το θαυματουργό συστατικό της φύσης που χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα & τα μαλλιά

Αν τα μαλλιά και η επιδερμίδα σου χρειάζονται ASAP περιποίηση, μόνο το μέλι θα σε σώσει.

Η περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών (πρέπει να) είναι καθημερινή υπόθεση. Έρχονται, όμως, κι εκείνες οι στιγμές που διακρίνεις την ξηρότητα, που η τρίχα και το δέρμα είναι σε κακή κατάσταση και αναζητάς το καλύτερο συστατικό, για να τα σώσεις. Αν σε αυτό το mood είσαι αυτήν την περίοδο, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε να εντάξεις στη ρουτίνα σου το μέλι.

Το μέλι, βλέπεις, είναι ένα ισχυρό συστατικό, το οποίο χρησιμοποιείται σε άπειρα προϊόντα ομορφιάς μιας και διαθέτει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ουσίες, δηλαδή, που δυναμώνουν τα μαλλιά και τους χαρίζουν υγρασία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα και στο δέρμα.

DIY Time! Μάσκα προσώπου με μέλι και πατάτα για προστασία & ενυδάτωση της επιδερμίδας

Τι προσφέρει το μέλι σε δέρμα και μαλλιά

Όπως αναφέρουν οι skin experts, το μέλι προσελκύει και διατηρεί την υγρασία, βοηθώντας έτσι στην ενυδάτωση και στην ανθεκτικότητα της τρίχας. Όσον αφορά την επιδερμίδα, το συστατικό αυτό κάνει επίσης θαύματα. Κι αυτό, γιατί είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που θεραπεύει, θρέφει και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

epidermida_meli.jpg

Και το σημαντικότερο δεν σου είπα! Η χρήση μελιού στο δέρμα μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα και όχι μόνο να το ενυδατώσει, αλλά και να καταπραΰνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

Πώς θα εντάξεις το μέλι στη ρουτίνα σου

Το ερώτημα είναι ένα: Πώς θα χρησιμοποιήσεις το μέλι στα μαλλιά και στο δέρμα σου; Μα, φυσικά, κάνοντας DIY μάσκες. Παρακάτω θα σου παρουσιάσω 2 πολύ εύκολες συνταγές για να χαρίσεις ακόμα και τώρα την απόλυτη φροντίδα στα μαλλιά και το πρόσωπό σου.

Μάσκα μαλλιών με μέλι και μπανάνα

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

2 ώριμες μπανάνες λιωμένες

½ φλιτζάνι μέλι

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου, από το τριχωτό της κεφαλής ως τις άκρες. Κάνε καλό μασάζ και άσε τη μάσκα για 20-30 λεπτά. Μετά λούσου κανονικά!

Μάσκα προσώπου με μέλι και κουρκουμά

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 κουταλιά μέλι

1 κουταλιά γιαούρτι

Μισή κουταλιά κουρκουμά

Μισή κουταλιά χυμό λεμονιού

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και άσε τη να δράσει για 10-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και απόλαυσε το ενυδατωμένο πρόσωπό σου.